Se separa albusul de galbenus, se bate spuma albusul, se adauga zaharul si se bate in continuare sa se topeasca zaharul,se adauga galbenusul, zaharul vanilat, lamaia/portocala.
Se adauga si laptele batut/iaurtul.
Dupa ce se tapeteaza tavile (se ung cu unt si se tapeteaza cu faina), untul ramas se topeste si se adauga in compozitie.
Faina se amesteca cu sarea si cu praful de copt si apoi se omogenizeaza cu compozitia, putin cate putin.
Se toarna o parte din compozitie in tavi, iar partea pastrata se amesteca cu o lingurita de cacao (sau doua - depinde de preferinta de cacao) si se toarna pe mijlocul tavilor ca sa dea miezul inchis la culoare.
Se pune in cuptorul incins, la foc tare si se da la mic dupa 20 minute. Se coace in functie de fiecare cuptor intre 45 si 560 de minute si se poate verifica cu un bat de chibrit sau betigas de frigarui daca e copt (sa nu se lipeasc aluatul) si/sau se verifica daca se dezlipeste de tava
se scoate si se lasa sa se raceasca. Ai mei il manananca folosind topping de ciocolata de la Nesquick.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii