autor:

Dan-Andrei

» » Dulciuri diverse

Chec marmorat

Autor: Dan-Andrei (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dan-Andrei (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 martie 2009

Ingrediente
6oua, 2 cani de faina, o cana de zahar, o cana lapte batut sau iaurt, 1/2 pachet de unt, sare, praf de copt, cacao, zahar vanilat dupa gust, coaja de portocala sau lamaie rasa (dupa gust), 2 tavi de chec (tiavi mai mici decat cele de cozonac), , in caz de economie se pate face si cu ulei sau margarina si cu mai putine oua (4).daca se pune prea multa grasiome el creste mai greu. oricum este un chec care creste putin dar e destul de gustos.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se separa albusul de galbenus, se bate spuma albusul, se adauga zaharul si se bate in continuare sa se topeasca zaharul,se adauga galbenusul, zaharul vanilat, lamaia/portocala.
Se adauga si laptele batut/iaurtul.
Dupa ce se tapeteaza tavile (se ung cu unt si se tapeteaza cu faina), untul ramas se topeste si se adauga in compozitie.
Faina se amesteca cu sarea si cu praful de copt si apoi se omogenizeaza cu compozitia, putin cate putin.
Se toarna o parte din compozitie in tavi, iar partea pastrata se amesteca cu o lingurita de cacao (sau doua - depinde de preferinta de cacao) si se toarna pe mijlocul tavilor ca sa dea miezul inchis la culoare.
Se pune in cuptorul incins, la foc tare si se da la mic dupa 20 minute. Se coace in functie de fiecare cuptor intre 45 si 560 de minute si se poate verifica cu un bat de chibrit sau betigas de frigarui daca e copt (sa nu se lipeasc aluatul) si/sau se verifica daca se dezlipeste de tava
se scoate si se lasa sa se raceasca. Ai mei il manananca folosind topping de ciocolata de la Nesquick.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec marmorat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

37 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec marmorat

Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile

4 voturi    1 comentariu
25 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 6oua
  • 2 cani de faina
  • o cana de zahar
  • o cana lapte batut sau iaurt
  • 1/2 pachet de unt
  • sare
  • praf de copt
  • cacao
  • zahar vanilat dupa gust
  • coaja de portocala sau lamaie rasa (dupa gust)
  • 2 tavi de chec (tiavi mai mici decat cele de cozonac)
  • in caz de economie se pate face si cu ulei sau margarina si cu mai putine oua (4).daca se pune prea multa grasiome el creste mai greu. oricum este un chec care creste putin dar e destul de gustos.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Dulceata de prune