Chec minunat

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr. zahar
  • 200 gr. margarina
  • 5 oua intregi
  • 750 gr. faina
  • 7 linguri ulei
  • 14 linguri lapte dulce
  • 1 praf de copt
  • o lingura cacao
  • stafide
  • nuca macinata

Mod de preparare

Zaharul se amesteca cu margarina pina se omogenizeaza, se adauga pe rind ouale intergi amestecind continuu, pana se topeste zaharul. Se aduga apoi cele 7 linguri de ulei, praful de copt stins cu otet, 14 linguri de lapte. Dupa omogenizare, se adaugga 750 gr. faina amestecind mereu. Se pune mai mult de jumatate din compozitia rezultata in doua tavi de cozonac, unse in prealabil cu ulei. Restul de compozitie se amesteca cu cacao si se pune deasupra. Optional se adauga stafide, nuca, rahat sau fructe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise