autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Chec moale cu legume

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 2 dovlecei, , 2 morcovi, , 1 ardei rosu, , 150 g fasole verde, , 4 oua, , 100 g branza topita, , 150 g faina + inca 2 linguri, , 50 ml lapte, , 50 ml smantana, , 1 pachetel de drojdie, , 120 g unt + inca 20 g, , 1 varf de cutit de nucsoara rasa, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

5 voturi

Mod de preparare

Curatati morcovii si spalati-i impreuna cu celelalte legume. Curatati ardeiul de seminte si de membrane. Taiati toate legumele in cubulete si puneti-le sa fiarba in apa care clocoteste, 10 minute fasolea verde si morcovii, 5 minute dovleceii si ardeiul. Strecurati-le si lasati-le sa se raceasca. - Intre timp, incalziti laptele si smantana si puneti in ele branza sa se topeasca, amestecand intruna. - Tavaliti legumele fierte prin faina. - Incalziti cuptorul. - Preparati aluatul. Separati albusurile de galbenusuri. Amestecati untul putin incalzit cu galbenusurile, puse unul cate unul, amestecand mereu cu telul, pana ce obtineti o masa spumoasa. - Adaugati progresiv faina, drojdia si crema de lapte - smantana cu branza. Lucrati aluatul pana ce devine omogen. Sarati, piperati, adaugati praful de nucsoara. - Amestecati legumele date prin faina cu aluatul, apoi adaugati albusurile batute spuma. - Ungeti o forma de chec cu unt. Turnati compozitia si bagati-o la cuptor o ora. Scoateti-o din forma si lasati-o sa se raceasca. Se serveste taiata in bucati, asortata cu orice fel de salata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec moale cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tajine de pui cu legume

Tajine de pui cu legume

Tradițional, tajine este un vas de lut emailat sau pictat, compus din două părți: baza rotundă

10 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Flori de dovlecel patisson pane (Curcubita pepo patissoniana )

Flori de dovlecel patisson pane (Curcubita pepo patissoniana )

-Florile se pun sub jetul da apa si se clatesc usor,apoi se lasa la scurs sau se scutura usor de

14 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 august 2010

    merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 2 dovlecei
  • 2 morcovi
  • 1 ardei rosu
  • 150 g fasole verde
  • 4 oua
  • 100 g branza topita
  • 150 g faina + inca 2 linguri
  • 50 ml lapte
  • 50 ml smantana
  • 1 pachetel de drojdie
  • 120 g unt + inca 20 g
  • 1 varf de cutit de nucsoara rasa
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza cu carne de pui, la cuptor Varza cu carne de pui, la cuptor

Atunci cand e posibil, se poate pune cu o seara inainte carnea la macerat intr-un sos de mustar, sos de soia, praf de usturoi si ulei. Pentru

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza

Pentru ca suntem in sezonul rece, am pregatit ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza. Mod de preparare: Se pune la fiert, intr-o

1 vot    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Orez prajit cu omleta si legume