autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

chec moca

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2008

Ingrediente
1 lingurita cafea naturala, 1 lingurita cicoare, 250 g zahar, 3 oua, 200 g nuci macinate, 3 linguri pesmet, 250 ml lapte, praf de copt

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert zaharul cu un pahar de apa, se adauga cafeaua, cicoarea, apoi nucile si se lasa la foc amestecand mereu pana cand compozitia se ingroasa ca o crema.Se lasa sa se raceasca, apoi se adaiga galbenusurile si albusurile batute spuma.La sfarsit se adauga pesmetul si praful de copt. Se coace la un foc potrivit, intr-o forma bine unsa si tapetata cu hartie cca 30 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "chec moca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Guguluf marmorat

Guguluf marmorat

Separam ouale,galbenusurile le mixam bine cu zaharul si margarina tinuta la temperatura camerei.Adaugam

8 voturi    10 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Intr-o oala se pun 200g zahar si se topesc cu grija sa nu se arda ca devine amar. Dupa ce s-a topit

9 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 lingurita cafea naturala
  • 1 lingurita cicoare
  • 250 g zahar
  • 3 oua
  • 200 g nuci macinate
  • 3 linguri pesmet
  • 250 ml lapte
  • praf de copt

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Waffe