autor:

magda

» » Dulciuri diverse

Chec oparit

Autor: magda (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 iunie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: magda (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 iunie 2012

Ingrediente
12 oua, 12 linguri de apa, 12 linguri de ulei, 2 cani de zahar, 1,5 cani de faina, esente, coaja rasa de lamaie, praf de copt, sare, cacao / rahat / nuca

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Inainte de toate pregatim toate ingredientele, precum si tavile. Secretul reusitei unui chec sta in rapiditatea cu care ne miscam atunci cand il preparam. Separam albusurile de galbenusuri. Inainte de a ne apuca sa batem albusurile spuma tare, punem intr-un ibric 2 cani de zahar cu 12 linguri de apa si dam pe foc potrivit. Lasam sa fiarba siropul pana sunt gata albususurile batute spuma tare, apoi turnam incet peste albusuri batand in continuare.

Cand suntem gata cu spuma oparita, mutam paletele mixer-ului sau telul in vasul in care avem galbenusurile cu praful de sare, cele 12 linguri de ulei, esentele si praful de copt stins in otet sau lamaie, le mimixam bine si turnam usor peste spuma. Amestecam in continuare si punem si faina in ploaie. Turnam 3/4 din compozitie in tavile pregatite, iar in 1/4 ce ne-a ramas adaugam cacao. Punem amestecul de cacao peste compozitia alba si amestecam usor cu caoda unei linguri pentru a marmora checurile. Eu am mai adaugat nuca si rahat (pe care l-am maruntit bine si l-am dat prin faina pentru a nu se lasa). Dam la cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 50 minute la 180 grade. Daca trece testul cu scobitoarea, e gata! Este o pufosenie!


Daca ti-a placut reteta noastra "Chec oparit" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gem de rubarba cu banane

Gem de rubarba cu banane

1 Se spala si se taie in cubulete tijele de rubarba; 2 Se decojesc portocalele si pulpa se taie

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Chec cu ciocolata si nuci

Chec cu ciocolata si nuci

Am pralinat nucile in cuptor la cuptor.Dupa ce s-au racit le-am macinat.Am ras ciocolata cu cutitul

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2012

    Tare e apetisant!

  • magda

    magda (Chef de cuisine) , 09 iulie 2012

    Ma bucur ca ti-a placut reteta si ca ai si probat-o. Eu am mai mancat chec facut dupa alte retete, insa tot al meu mi s-a parut minunat.... Subiectiva, ce mai......si modesta. Multumesc.

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 07 iulie 2012

    Foarte buna reteta am incercat-o si au iesit minunate checurile cu prima ocazie va trimit si poze.

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 01 iulie 2012

      Da desigur ca este pufos ai batut albusele ca pentru bezea asa ca ii va da mult aer.

    • magda

      magda (Chef de cuisine) , 25 iunie 2012

      Multumesc Sidy. Tavile folosite sunt 25/11, din acelea care se mai gasesc prin comert cu oferte de margarina. Din cauza dimensiunii tavilor, uneori mai renunt la un ou, pentru a nu-mi cadea din tava compozitia la coacere.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 24 iunie 2012

      Delicios checul tau Magda. Si vad ca ai facut 3 checuri. Sunt tavi obisnuite ??? Bravo tie !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 12 oua
  • 12 linguri de apa
  • 12 linguri de ulei
  • 2 cani de zahar
  • 1,5 cani de faina
  • esente
  • coaja rasa de lamaie
  • praf de copt
  • sare
  • cacao / rahat / nuca

Raporteaza reteta

Retete
de magda
Prajitura cu dovleac si bezea

Prajitura cu dovleac si bezea

Incepem pregatirea prajiturii cu prepararea umpluturii, pentru ca atunci cand ne apucam de treaba

10 voturi    2 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu gem si crema de nuci

Prajitura cu gem si crema de nuci

Blatul : Frecam margarina cu 200 gr zahar spuma, adaugam 2 galbenusuri, smantana (optional - daca

12 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Trandafirasi cu mere

Trandafirasi cu mere

Spalam si curatam merele de coaja apoi le taiem in felii cat mai subtiri si le stropim cu zeama de

12 voturi    1 comentariu
2h
Aluaturi si Foietaje

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Tare e apetisant!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Placinta aromata de toamna Placinta aromata de toamna

Umplutura: Mai intai se prepara umplutura deoarece dovleacul necesita mai mult timp la calit. Se curata de coaja si se da pe razatoarea

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Piscoturi umplute cu crema de ciocolata