Chec oparit

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Chec oparit

Ingrediente

  • 12 oua
  • 12 linguri de apa
  • 12 linguri de ulei
  • 2 cani de zahar
  • 1,5 cani de faina
  • esente, coaja rasa de lamaie
  • praf de copt, sare
  • cacao / rahat / nuca

Mod de preparare

Inainte de toate pregatim toate ingredientele, precum si tavile. Secretul reusitei unui chec sta in rapiditatea cu care ne miscam atunci cand il preparam. Separam albusurile de galbenusuri. Inainte de a ne apuca sa batem albusurile spuma tare, punem intr-un ibric 2 cani de zahar cu 12 linguri de apa si dam pe foc potrivit. Lasam sa fiarba siropul pana sunt gata albususurile batute spuma tare, apoi turnam incet peste albusuri batand in continuare.

Cand suntem gata cu spuma oparita, mutam paletele mixer-ului sau telul in vasul in care avem galbenusurile cu praful de sare, cele 12 linguri de ulei, esentele si praful de copt stins in otet sau lamaie, le mimixam bine si turnam usor peste spuma. Amestecam in continuare si punem si faina in ploaie. Turnam 3/4 din compozitie in tavile pregatite, iar in 1/4 ce ne-a ramas adaugam cacao. Punem amestecul de cacao peste compozitia alba si amestecam usor cu caoda unei linguri pentru a marmora checurile. Eu am mai adaugat nuca si rahat (pe care l-am maruntit bine si l-am dat prin faina pentru a nu se lasa). Dam la cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 50 minute la 180 grade. Daca trece testul cu scobitoarea, e gata! Este o pufosenie!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise