Se freaca cu mixerul spuma o cana de zahar cu galbenusurile pana devina ca o crema, cam 10 minute cu mixerul, 5 cu robotul.
Se adauga pe rand zaharul vanilat, esentele, lingurile de apa rece, lingurile de ulei si se amesteca bine.
Se pune praful de copt stins cu lamaie, cele doua cani cu faina si se amesteca, se adauga nucile, alunele si lingurile de smantana.
Albusurile se bat spuma tare impreuna cu restul de zahar, cam 10 minute cu mixerul, 5 cu robotul, pana sta batos.
Dupa aceea se incorporeaza foarte usor in compozitia cu galbenusuri.
Se toarna totul in 2 tavi de chec unse cu unt si tapetate cu faina sau acoperite cu foaie de copt.
Se opreste putin din compozitia rezultata si se amesteca cu cele 2 linguri de cacao. Se toarna pe deasupra in strat subtire si se niveleaza cu furculita.
Se pot pune si fulgi de ciocolata.
Tavile se dau la cuptor la foc potrivit, cu cuptorul incins in prealabil la 180grade. Se tin 30-40 minute, se verifica cu o scobitoare daca s-au facut.
Dupa ce s-au copt si s-au scos din tavi si s-au racit putin se pudreaza cu zahar pudra.
Este extrem de pufos si delicios!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii