autor:

Eileen

» » Dulciuri diverse

Chec pufos cu alune

Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 februarie 2011

Ingrediente
6 oua mari, 2 cani si un sfert cu zahar, 2 cani cu faina, 1 praf de copt stins cu zeama de lamaie, 2 zahar vanilat, Esenta de rom, Esenta de lamaie, Un castronel cu nuci taiate marunt si alune prajite, 2 linguri cacao, 6 linguri apa rece, 10 linguri ulei, 3-4 linguri smantana

Dificultate: Redusa Timp: 1h

17 voturi

Mod de preparare

Se freaca cu mixerul spuma o cana de zahar cu galbenusurile pana devina ca o crema, cam 10 minute cu mixerul, 5 cu robotul.
Se adauga pe rand zaharul vanilat, esentele, lingurile de apa rece, lingurile de ulei si se amesteca bine.
Se pune praful de copt stins cu lamaie, cele doua cani cu faina si se amesteca, se adauga nucile, alunele si lingurile de smantana.
Albusurile se bat spuma tare impreuna cu restul de zahar, cam 10 minute cu mixerul, 5 cu robotul, pana sta batos.
Dupa aceea se incorporeaza foarte usor in compozitia cu galbenusuri.
Se toarna totul in 2 tavi de chec unse cu unt si tapetate cu faina sau acoperite cu foaie de copt.
Se opreste putin din compozitia rezultata si se amesteca cu cele 2 linguri de cacao. Se toarna pe deasupra in strat subtire si se niveleaza cu furculita.
Se pot pune si fulgi de ciocolata.
Tavile se dau la cuptor la foc potrivit, cu cuptorul incins in prealabil la 180grade. Se tin 30-40 minute, se verifica cu o scobitoare daca s-au facut.
Dupa ce s-au copt si s-au scos din tavi si s-au racit putin se pudreaza cu zahar pudra.
Este extrem de pufos si delicios!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos cu alune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec pufos cu ciocolata si alune

Chec pufos cu ciocolata si alune

Se freaca cu mixerul spuma o cana de zahar cu galbenusurile pana devina ca o crema, cam 10 minute

13 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
Sirop de menta

Sirop de menta

Frunzele de menta le-am spalat bine si le-am lasat la zvantat. Am pus apa si zaharul pe foc intr-o

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ibrahim Alabdou , 12 iulie 2015

    ori ai gresit cantitatea de zahar ori ...exagerezi cu dulcele ?!!

  • Fara foto

    Vetuta Bebec , 15 februarie 2015

    Cred ca este cam mult zahar....

  • Fara foto

    Elena Sandor , 24 octombrie 2014

    :) fiecare dupa gusturi

    • Fara foto

      Mariana Adam , 16 octombrie 2014

      2 cani si un sfert de zahar???? si pe urma faci diabet!!!!! O cana de zahar ajunge, eu atat pun!

    • Fara foto

      Nadina Toia , 03 iulie 2013

      10 min cu mixerul sau 5 cu robotul?

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

      Waw...da ce apetisant este.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

17 voturi

Ingrediente

  • 6 oua mari
  • 2 cani si un sfert cu zahar
  • 2 cani cu faina
  • 1 praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • 2 zahar vanilat
  • Esenta de rom
  • Esenta de lamaie
  • Un castronel cu nuci taiate marunt si alune prajite
  • 2 linguri cacao
  • 6 linguri apa rece
  • 10 linguri ulei
  • 3-4 linguri smantana

Raporteaza reteta

Retete
de Eileen
Cookies cu ciocolata

Cookies cu ciocolata

Se incinge cuptorul la 170 grade. Frecam bine untul cu tot zaharul pana acesta se topeste si nu se

1 vot    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Varza a la Cluj cu afumatura

Varza a la Cluj cu afumatura

Varza se taie fideluta, se pune sare si se lasa o jumatate de ora. Se scurge de zeama si se pune

35 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de salata cu costita

Ciorba de salata cu costita

Se fierb ceapa, telina, morcovii, pastarnacul intr-o oala cu 4 litri de apa cu putina sare. Dupa

3 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Waw...da ce apetisant este.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Fursecuri cu unt de arahide si ciocolata