Chec pufos cu ciococlata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Chec pufos cu ciococlata

Ingrediente

  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 50 g unt
  • 50 g ciocolata
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 220 gr faina
  • 1 lingura cacao neagra
  • Decor - zahar farin vanilat

Mod de preparare

Ouale se separa, untul se pune la topit pe baie de abur iar ciocolata se marunteste.

Albusurile cu zahar se mixeaza pana obtinem o spuma tare.

Galbenusurile se mixeaza cu untul topit, praful de sare si vanilia.

Praful se copt se amesteca cu faina cernuta.

Albusurile se adauga peste compozitia cu galbenusuri, se amesteca usor si adaugam faina (amestecata cu praful de copt). Se amesteca usor pana la incorporare.

Se unge o forma rotunda, cu unt sau ulei si se tapeteaza cu faina. Se adauga cca 3 sferturi din compozitie, se niveleaza uniform si se adauga ciocolata rasa.Restul de compozitie se amesteca cu cacao. Se adauga peste ciocolata maruntita si uniformizam suprafata.Se introduce forma in cuptorul incalzit si se coace la foc mediu pentru 25-30 de min., pana checul se rumeneste si trece testul cu scobitoarea.

Se scoate pe un gratar si se lasa la racit. Cand s-a racit complet se pudreaza cu zahar si se portioneaza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise