autor:

Ioana

» » Prajituri

Chec pufos cu ciococlata

Autor: Ioana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ioana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 octombrie 2015

Ingrediente
4 oua, 6 linguri zahar, 50 g unt, 50 g ciocolata, 1 pliculet zahar vanilat, 1/2 pliculet praf de copt, 1 praf de sare, 220 gr faina, 1 lingura cacao neagra, Decor - zahar farin vanilat

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Ouale se separa, untul se pune la topit pe baie de abur iar ciocolata se marunteste.

Albusurile cu zahar se mixeaza pana obtinem o spuma tare.

Galbenusurile se mixeaza cu untul topit, praful de sare si vanilia.

Praful se copt se amesteca cu faina cernuta.

Albusurile se adauga peste compozitia cu galbenusuri, se amesteca usor si adaugam faina (amestecata cu praful de copt). Se amesteca usor pana la incorporare.

Se unge o forma rotunda, cu unt sau ulei si se tapeteaza cu faina. Se adauga cca 3 sferturi din compozitie, se niveleaza uniform si se adauga ciocolata rasa.Restul de compozitie se amesteca cu cacao. Se adauga peste ciocolata maruntita si uniformizam suprafata.Se introduce forma in cuptorul incalzit si se coace la foc mediu pentru 25-30 de min., pana checul se rumeneste si trece testul cu scobitoarea.

Se scoate pe un gratar si se lasa la racit. Cand s-a racit complet se pudreaza cu zahar si se portioneaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos cu ciococlata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 50 g unt
  • 50 g ciocolata
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 220 gr faina
  • 1 lingura cacao neagra
  • Decor - zahar farin vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de Ioana
Negresa

Negresa

Etapa 1: Pentru inceput, margarina se taie în bucăţi şi se pune într-o oală. Se adaugă

13 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Se dizolva zaharul in lapte, apoi se adauga ouale, sarea, uleiul, amoniacul si se amesteca. Se pune

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu limete si rom

Prajitura cu limete si rom

1 .Se topeste untul sau margarina si se lasa la racit.Se spala limetele cu apa fierbinte si se usuca.Coaja

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Retete

din Prajituri

Brownie cu cafea si migdale Brownie cu cafea si migdale

Mixeaza ouale intregi impreuna cu praful de sare si zaharul brut pana capata consistenta spumoasa. La final adauga esenta de migdale. Pune

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Negresa lipicioasa cu cafea Negresa lipicioasa cu cafea

In primul rand facem cafeaua espresso la aparat. Cafeaua fierbinte o punem intr-o craticioara. Punem untul taiat cubulete peste cafea,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Placinta turnata cu branza de vaci, banane si stafide