Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile cu sarea circa 5 min dupa care adaugam,in ploaie, zaharul.Mixam pana cand zaharul este complet dizolvat.
Separat,intr-un alt bol mixam galbenusurile cu uleiul adaugat in fir subtire.
Cernem faina si o adaugam peste galbenusuri.
Adaugam praful de copt dizolvat in zeama de lamaie precum si esenta de rom.
Adaugam apoi albusurile si coaja de lamaie si amestecam usor,de jos in sus,pentru o buna omogenizare.
Tapetam o tava de chec cu hartie de copt.
Impartim compozitia in doua.
Pe una o lasam ca atare iar in cealalta incorporam cacaoa.
Punem in tava mai intai compozitia in care am incorporat cacaoa peste care turnam cealalta jumatate de compozitie.
Rupem nuca cu mana si o presaram pe toata suprafata compozitiei.
Dam tava la cuptorul preincalzit si coacem pana cand acesta trece testul scobitorii.
Scoatem din cuptor,lasam sa se raceasca si apoi feliem.
Pofta buna!
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii
Alina • 11 Iunie 2022, 16:33 Cand am inceput sa pun faina in galbenusuri s-a ingrosat foarte tare si a trebuit sa pun restul in albusuri. Sigur trebuie faina adaugata la galbenusuri?