Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
250 gr zahar, 5 linguri apa, 4 oua, 1 praf de sare, 5 linguri de ulei, 200 gr faina, o lingura (15 gr) cacao, zahar vanilat si nuca de cocos pentru presarat peste chec, , Umplutura : alune, nuci, stafide, rahat.
Dificultate: Medie | Timp: 1h
Mod de preparare
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Separat se face un sirop din 250 gr zahar si 5 linguri de apa si se da in clocot. Siropul asa fierbinte se toarna treptat peste albusurile batute spuma, amestecandu-se continuu. Se adauga galbenusurile unul cite unul, apoi cele 5 linguri de ulei ( una cite una) si faina in ploaie. Se toarna in forma de chec ( daca se foloseste hartie de copt, direct, daca nu, se unge forma si se presara cu faina sau cacao). Se adauga umplutura data prin faina. Intr-un bol se amesteca 1 lingura de cacao cu putina apa si se toarna peste chec. Se baga la cuptor (care trebuie sa fie deja incalzit la 150 grade) si se coace pentru 40 de minute, pina cind o scobitoare introdusa in mijlocul checului iese curata. Cind este gata, se presara cu zahar vanilat si nuca de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Dulciuri diverse
1-Se separa albusurile de galbenusuri.
2-Albusurile se bat spuma impreuna cu masura de zahar pana
29 voturi
4 comentarii
30 min
Ouale se separa, untul se pune la topit pe baie de abur iar ciocolata se marunteste.
Albusurile
1 vot
0 comentarii
1h 30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
geanina (Bucatar):
delicios de pufos!niciodata nu a iesit mai bine! am adaugat coaja de portocala si nuci! am facut din 8 oua si au iesit 2 checuri...care au iesit din tava!unul e gata deja!