Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Separat se face un sirop din 250 gr zahar si 5 linguri de apa si se da in clocot. Siropul asa fierbinte se toarna treptat peste albusurile batute spuma, amestecandu-se continuu. Se adauga galbenusurile unul cite unul, apoi cele 5 linguri de ulei ( una cite una) si faina in ploaie. Se toarna in forma de chec ( daca se foloseste hartie de copt, direct, daca nu, se unge forma si se presara cu faina sau cacao). Se adauga umplutura data prin faina. Intr-un bol se amesteca 1 lingura de cacao cu putina apa si se toarna peste chec. Se baga la cuptor (care trebuie sa fie deja incalzit la 150 grade) si se coace pentru 40 de minute, pina cind o scobitoare introdusa in mijlocul checului iese curata. Cind este gata, se presara cu zahar vanilat si nuca de cocos.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatPrajitura cu foi de napolitana si crema de cacao. Un desert fara coacere, usor de facut, perfect pentru orice ocazie....
Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facutDescopera o reteta rapida, economica si delicioasa de tocanita simpla de vinete. Perfecta pentru o masa sanatoasa, aceasta...
Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii