autor:

autor

» » Dulciuri diverse

Chec pufos

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
250 gr zahar, 5 linguri apa, 4 oua, 1 praf de sare, 5 linguri de ulei, 200 gr faina, o lingura (15 gr) cacao, zahar vanilat si nuca de cocos pentru presarat peste chec, , Umplutura : alune, nuci, stafide, rahat.

Dificultate: Medie Timp: 1h

208 voturi

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Separat se face un sirop din 250 gr zahar si 5 linguri de apa si se da in clocot. Siropul asa fierbinte se toarna treptat peste albusurile batute spuma, amestecandu-se continuu. Se adauga galbenusurile unul cite unul, apoi cele 5 linguri de ulei ( una cite una) si faina in ploaie. Se toarna in forma de chec ( daca se foloseste hartie de copt, direct, daca nu, se unge forma si se presara cu faina sau cacao). Se adauga umplutura data prin faina. Intr-un bol se amesteca 1 lingura de cacao cu putina apa si se toarna peste chec. Se baga la cuptor (care trebuie sa fie deja incalzit la 150 grade) si se coace pentru 40 de minute, pina cind o scobitoare introdusa in mijlocul checului iese curata. Cind este gata, se presara cu zahar vanilat si nuca de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec pufos cu nuca

Chec pufos cu nuca

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu sarea circa 5 min dupa care adaugam,in ploaie,

26 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Dulciuri diverse
Chec pufos cu alune

Chec pufos cu alune

Se freaca cu mixerul spuma o cana de zahar cu galbenusurile pana devina ca o crema, cam 10 minute

16 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    geanina (Bucatar sef):

    delicios de pufos!niciodata nu a iesit mai bine! am adaugat coaja de portocala si nuci! am facut din 8 oua si au iesit 2 checuri...care au iesit din tava!unul e gata deja!

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Raluca_Dogarescu

    Raluca_Dogarescu (Bucatar) , 05 martie 2013

    foarte buna reteta chear nu ma asteptam . felicitari de reteta.

  • Fara foto

    bella (Bucatar) , 30 ianuarie 2011

    am facut acest chec si mi-a iesit super, super! merci frumos!

  • Fara foto

    nicol , 06 octombrie 2009

    ffffffff buna zic eu si simplu

Dificultate

Medie

Timp

1h

208 voturi

Ingrediente

  • 250 gr zahar
  • 5 linguri apa
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 5 linguri de ulei
  • 200 gr faina
  • o lingura (15 gr) cacao
  • zahar vanilat si nuca de cocos pentru presarat peste chec
  • Umplutura : alune
  • nuci
  • stafide
  • rahat.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

Raluca_Dogarescu (Bucatar)

foarte buna reteta chear nu ma asteptam . felicitari de reteta.

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Crema de Vanilie cu Frisca Crema de Vanilie cu Frisca

Se freaca galbenusurile cu 100 g zahar, se dilueaza cu lapte, apoi se pune pe bain-marie si se bate continuu pana se ingroasa. Se ia

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Cornuri bicolore Cornuri bicolore

Preparare: Din lapte, drojdie, 50 gr zahar si 4 lg de faina, am facut o maia pe care am lasat-o sa creasca, apoi am adaugat ouale batute

22 voturi    6 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Fursecuri cu lamaie si jeleu