autor:

Sidy

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Chec simplu de la bunica

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 octombrie 2009

Ingrediente
100 g unt, 120 g zahar pudra, 3 oua, 250 g faina, 1 praf de copt, 2 lingurite cacao, coaja rasa de lamaie, esenta de migdale

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

16 voturi

Mod de preparare

Untul tinut la temperatura camerei se taie bucatele si se amesteca impreuna cu zaharul praf. Adaugam apoi ouale, coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt.Amestecam bine si adaugam o canita cu apa minerala, daca coca este prea vartoasa.
Se imparte coca in doua. Intr-una adaugam cacaoa , iar in cealalta esenta de migdale.
Intr-o tava de chec punem hartie de copt pe care o ungem cu putin ulei. Punem aluatul cu esenta de migdale si peste el, in mijloc, adaugam aluatul cu cacao.
Punem tava cu checul in cuptorul dinainte incalzit la 185 de grade si lasam sa se coaca pina facem proba cu scobitoarea si aceasta iese curata.
Lasam checul sa se raceasca in tava , apoi il taiem felii.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec simplu de la bunica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu mere si nuca

Prajitura cu mere si nuca

Se curata merele de coaja si se dau pe razatoare, se adauga ouale batute, zaharul pudra, uleiul,

2 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
Cheesecake cu pere

Cheesecake cu pere

1. Preincalzim cuptorul la 180 grade C. 2. Macinam biscuitii si ii amestecam cu uleiul de palmier

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2010

    Simplu si bun!Felicitari!

  • Fara foto

    corina , 09 decembrie 2009

    foarte bun!!!!!!!! trebuie sa mai fac! eu lucrez in Italia iar seful meu a mancat aproape tot checul cand l-am facut prima data. mi s-au dat si anumite sugestii care, cred eu, nu sunt de lepadat: sa pun si bucatele de ciocolata.aici se vinde o punguta cu picaturi de ciocolata neagra. multumesc pt reteta!!!Corina

  • Adrian

    Adrian (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2009

    Ce bune sunt bunicile ! Ceva asemanator fac si eu, si reteta este tot de la bunica.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2009

      Am si eu retete de la bunica! Foarte bun check.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2009

      Simplu dar tare gustos.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

      Bun,bun,bun...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      Cred ca este tare bun,fac si eu tot cam asa.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2009

      Ce bine arata!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

16 voturi

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 120 g zahar pudra
  • 3 oua
  • 250 g faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite cacao
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta de migdale

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

64 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

227 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

24 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

vera (Chef de cuisine)

Simplu si bun!Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Tort Tiramisu
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide