autor:

tradaro

» » Dulciuri diverse

Chec Tradaro

Autor: tradaro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tradaro (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 martie 2009

Ingrediente
8 oua, 420 g faina, 320 g margarina (Rama la pachet), 500 g zahar pudra, 4 pachetele zahar vanilat, 3 linguri lapte, 2 linguri cacao, 2 linguri zahar pudra, 25 ml rom (1 sticluta), 50 g rahat de culori diferite taiat in cubulete mici, 50 g stafide, 6 linguri rase cu nuci macinate si putin prajite, , Unt pentru uns tavile de chec, 2 linguri cu faina pentru tapetat tavile, , Compozitia este pentru 2 tavi de chec.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

47 voturi

Mod de preparare

Inainte de a incepe prepararea checului se aprinde cuptorul si se lasa la minim pentru incalzire.
Stafidele se inmoaie in apa calduta.
Intr-un lighean special de aluaturi se freaca cu mixerul margarina, zaharul vanilat si cele 3 linguri de lapte pana cand margarina devine o crema.
Se adauga 500 g zahar pudra si se freaca pana la amestecarea zaharului cu margarina.
Ouale se sparg toate in 2 castronele pentru a se verifica sa nu apara surprize cu oua stricate. Nu se separa albusul de galbenus.
Din castronele se rastoarna cate 2 oua peste margarina si dupa ce ouale s-au incorporat in margarina se adauga o parte faina, apoi alte 2 oua si o alta parte faina si tot asa pana se termina ouale si faina.
Se freaca bine pana se omogenizeaza compozitia.

Tavile de chec se ung foarte bine cu unt si apoi se tapeteaza cu faina.
Se pune jumatate din compozitie in tavi si se niveleaza.

In compozitia ramasa se pun 2 linguri de cacaco, 2 linguri zahar pudra si 50 ml rom si se freaca pana la omogenizare. Apoi se adauga stafidele scurse de apa si rahatul si se amesteca bine.
Peste compozitia din tavi se presara nuca macinata apoi se toarna in mod egal compozitia cu cacao.
Dupa ce s-a nivelat compozitia se presara restul de nuci macinate si se taseaza pe toata suprafata compozitiei cu o furculita.
Apoi se baga la cuptor si se coc timp 65 min.
Nu se mai umbla la flacara cuptorului.
Cand se scot tavile din cuptor se incearca checurile cu un fir de pai sau un bat de frigarui pentru a vdea daca sunt suficient de coapte.
Se lasa chec-urile in tavi cca 30 min apoi se scot si se pudreaza cu zahar pudra cu aroma de vanilie.
Checurile sunt aromate si foarte gustoase.

Succes si pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec Tradaro" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Biluțe festive

Biluțe festive

Oooo festive e puțin spus pentru aceste minunate biluțe care aș putea să spun că sunt o alternativă

7 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse
Clătite delicioase cu unt de arahide și migdale

Clătite delicioase cu unt de arahide și migdale

Într-un vas încăpător am amestecat ingredientele uscate. Într-o cană gradată am măsurat

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • PanaCris

    PanaCris (Chef de cuisine):

    Am facut checul simplu fara nuci, rahat si stafide. Sincer nu am avut curajul sa/l fac fara praf de copt si am pus un pachetel stins cu zeama si coaja de lamaie.A fost nemaipomenit. L/am recomandat deja mai multor gospodine. Succes in continuare!

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine):

    Am pregatit si eu acest chec, doar ca am pus glazura de ciocolata pe deasupra. Este foarte bun!

  • Ramona

    Ramona (Chef de cuisine):

    Am facut acest chec!! E foarte gustos. Il recomand cu caldura! Am o intrebare: s-a crapat pe mijloc, deasupra. Oare de ce?

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2010

    Frumos chechul tau si trebuie sa fie foarte bun si dulce .Si eu pregatesc chec dar eu prefer sa pun ulei in locul margarinei este mai sanatos,si deasemeni folosesc suc de portocala in loc de lapte si ii da si portocala aroma si iese foarte bine. Iar daca crapa pe mijloc inseamna ca este bine pregatit.

  • tradaro

    tradaro (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2010

    Draga Cristina P. Nu trebuie sa pui praf de copt pentru ca acest Chec creste asa cum este reteta si iese si pufos. Secretul retetei este sa amesteci cu mixerul compozitia cat mai mult, fara sa te grabesti. Iar cantitatea de zahar nu este multa, poti reduce la 400 gr si nu se intampla nimic rau. Checul trebuie sa se crape pe mijloc, acesta este farmecul lui. Succes!

  • PanaCris

    PanaCris (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2010

    Buna, am facut checul simplu fara nuci, rahat si stafide. Este nemaipomenit. Felicitari. Am o nedumerire, de ce atata zahar si fara praf de copt. Sincer nu am avut curajul sa/l faca fara praf de copt si am pus un pachetel stins cu zeama si coaja de lamaie. L/am recomandat deja mai multor gospodine. Succes in continuare!

    • prisecaru monica

      prisecaru monica (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2010

      am facut aceasta reteta si a iesit nemapomenit!pana acum faceam chec dupa o alta reteta dar iesea cam tare de fiecare data acum am reteta noua si o sa fac mai des!multumesc!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      O bunatate !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      Felicitari Tradaro ,este un chec deosebit !

    • tradaro

      tradaro (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

      Draga Ramona, Asta este frumusetea acestui chec, cu crapatura, doar nu este cozonac sa iasa neted. Daca ai observat este mai mare decat checurile standard. Crapatura pe mijloc se face deoarece compozitia isi mareste volumul, creste. Cine il vede are impresia ca s-a pus in el praf de copt, sper ca nu ai facut asa ceva. Este un chec gustos si aspectuos. Checul a fost apreciat de toti care au mancat din el. Bravo, felicitari.

    • tradaro

      tradaro (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

      Asta este frumusetea acestui chec. Crapatura pe mijloc se face deoarece compozitia isi mareste vokunuk, creste. Cine il vede are impresia ca s-a pus in el praf de copt, sper ca nu ai facut asa ceva. E un chec gustos si aspectuos. Bravo, felicitari.

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

      Checul este super!!!uite si o poza!

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Acum am salvat reteta! Ma duc sa incerc si eu acest chec!! Arata grozav!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

      Draga Tradaro,te-am votat si am luat reteta sigur la sfarsit de saptamana o sa-l fac ii fac si ceva poze si il pun pe site,felicitari.Nota 10 cu felicitari.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

      Am furat reteta si promit sa il fac chiar saptamana asta,o sa vin si cu poze,sa vezi cum mi-a iesit.

    • Fara foto

      samoila tudorel , 14 iunie 2009

      Frumoase checuri si crescute! Da, imi place cum arata.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009

      Din...comoditate cred, eu fac tortul in masina de paine. Dar promit sa-l fac si pe al tau si sa vin cu poze !

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 15 mai 2009

      Ce bine arata!! Cred ca e ft bun merita incercat, eu ador checul.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

47 voturi

Ingrediente

  • 8 oua
  • 420 g faina
  • 320 g margarina (Rama la pachet)
  • 500 g zahar pudra
  • 4 pachetele zahar vanilat
  • 3 linguri lapte
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri zahar pudra
  • 25 ml rom (1 sticluta)
  • 50 g rahat de culori diferite taiat in cubulete mici
  • 50 g stafide
  • 6 linguri rase cu nuci macinate si putin prajite
  • Unt pentru uns tavile de chec
  • 2 linguri cu faina pentru tapetat tavile
  • Compozitia este pentru 2 tavi de chec.

Raporteaza reteta

Retete
de tradaro
Mamaliga Tradaro

Mamaliga Tradaro

Intr-o craticioara se pune lapte, apa, gris, delikat, sare si se amesteca la foc iute pana fierbe

9 voturi    12 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Puricei de mamaliga Tradaro

Puricei de mamaliga Tradaro

Mamaliga se taie cubulete. Ouale se bat cu telul sau mixerul, se adauga laptele, branza, delikat,

14 voturi    12 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza
Maioneza de morcov Tradaro

Maioneza de morcov Tradaro

Morcovul si cartoful se fierb. Apoi se paseaza foarte bine morcovul si cartoful pana devine o pasta

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Sosuri

kok miori (Chef de cuisine)

Frumos chechul tau si trebuie sa fie foarte bun si dulce .Si eu pregatesc chec dar eu prefer sa pun ulei in locul margarinei este mai sanatos,si deasemeni folosesc suc de portocala in loc de lapte si ii da si portocala aroma si iese foarte bine. Iar daca crapa pe mijloc inseamna ca este bine pregatit.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mere