autor:

CulinaryRainbow

» » Retete de Craciun

Chec umed cu coacăze și ciocolată

Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 decembrie 2014

Ingrediente
, Ingrediente:, 200 g făină, 150 g zahăr, 100 g unt, 125 ml lapte călduț, două ouă, 300 g coacăze ( eu am folosit coacăze roșii și negre ), 50 g portocale confiate, o linguriță cu pudră de anason, o jumătate de linguriță cu praf de copt, o jumătate de linguriță cu bicarbonat, un praf de sare, un plic cu zahăr vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

1 vot

Mod de preparare

Recunosc! Nu sunt cel mai mare fan al checurilor pentru că nu-mi plac prăjiturile seci, dar acest chec este minunat. Este umed dar și pufos, are o aromă plăcută de anason și este plin de coacăze. Unde mai pui că este acoperit cu un strat generos de ciocolată...

Se prepară rapid și se consumă la fel de repede. :) Nu e nici multă muncă cu el, deci e perfect!



Mixăm untul moale împreună cu zahărul și adăugăm ouăle treptat. Apoi adăugăm zahărul vanilat, praful de sare și pudra de anason.

În continuare adăugăm jumătate din cantitatea de făină, mixăm, după care adăugăm jumătate din cantitatea de lapte călduț.

Omogenizăm, apoi adăugăm restul de făină, praful de copt și bicarbonatul, apoi restul de lapte și mixăm crescând treptat viteza.

Eu am folosit o tavă rotundă pentru checuri pe care am uns-o cu unt din abundență. Dacă folosiți o tavă dreptunghiulară puteți s-o tapetați cu hârtie de copt.

Turnați în tavă jumătate din compoziție, apoi jumătate din cantitatea de coacăze și portocale confiate, apoi cealaltă jumătate din compoziție și restul de fructe.

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit și coaceți checul timp de 50 de minute - o oră la 180 de grade. Faceți testul cu scobitoarea.



Lăsați checul să se răcească în tavă, iar între timp pregătiți ganache-ul de ciocolată din 70 de grame ciocolată cu un conținut mare de cacao și 50 ml smântână lichidă. Le omogenizați pe bain-marie apoi adăugați o linguriță cu unt și amestecați încă puțin pentru a-l încorpora. Scoateți checul din tavă și ornați.

Noi n-am așteptat ca să se răcească prea bine, pentru că suntem pofticioși, nu alta. :)



Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec umed cu coacăze și ciocolată" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Cozonac cu umplutura de nuci, migdale si halva

Cozonac cu umplutura de nuci, migdale si halva

Aluatul a fost facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus.

1 vot    0 comentarii
1h 50 min
Retete de Craciun
Biscuiti de casa cu cacao

Biscuiti de casa cu cacao

Scoate ingredientele din frigider cu cel puțin o oră înainte, să ajungă la temperatura

2 voturi    1 comentariu
35 min
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Roxana Leopoldina Zoltan Perez , 17 decembrie 2014

    Ce bun trebuie sa fie, dar cum sant diabetica nu am curajul sa prepar acest dulce , salivez numai vazand, felicitari !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 200 g făină
  • 150 g zahăr
  • 100 g unt
  • 125 ml lapte călduț
  • două ouă
  • 300 g coacăze ( eu am folosit coacăze roșii și negre )
  • 50 g portocale confiate
  • o linguriță cu pudră de anason
  • o jumătate de linguriță cu praf de copt
  • o jumătate de linguriță cu bicarbonat
  • un praf de sare
  • un plic cu zahăr vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de CulinaryRainbow
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

10 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

7 voturi    6 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Rulada tricolora cu mousse de ton Rulada tricolora cu mousse de ton

Preparam cele trei aluaturi, deodata, in trei boluri diferite. Dupa cum se observa, difera doar ingredientul care va da culoare aluatului. Galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Fursecuri Fursecuri

Se face o coca din ingredientele de mai sus, se imparte coca in 4-5 parti si se pun 30 de minute la frigider. Se scoate cate o bucata,

0 voturi    0 comentarii
2h 5 min
Dulciuri diverse
Tochitura simpla