autor:

CulinaryRainbow

» » Retete de Craciun

Chec umed cu coacăze și ciocolată

Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 decembrie 2014

Ingrediente
, Ingrediente:, 200 g făină, 150 g zahăr, 100 g unt, 125 ml lapte călduț, două ouă, 300 g coacăze ( eu am folosit coacăze roșii și negre ), 50 g portocale confiate, o linguriță cu pudră de anason, o jumătate de linguriță cu praf de copt, o jumătate de linguriță cu bicarbonat, un praf de sare, un plic cu zahăr vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

1 vot

Mod de preparare

Recunosc! Nu sunt cel mai mare fan al checurilor pentru că nu-mi plac prăjiturile seci, dar acest chec este minunat. Este umed dar și pufos, are o aromă plăcută de anason și este plin de coacăze. Unde mai pui că este acoperit cu un strat generos de ciocolată...

Se prepară rapid și se consumă la fel de repede. :) Nu e nici multă muncă cu el, deci e perfect!



Mixăm untul moale împreună cu zahărul și adăugăm ouăle treptat. Apoi adăugăm zahărul vanilat, praful de sare și pudra de anason.

În continuare adăugăm jumătate din cantitatea de făină, mixăm, după care adăugăm jumătate din cantitatea de lapte călduț.

Omogenizăm, apoi adăugăm restul de făină, praful de copt și bicarbonatul, apoi restul de lapte și mixăm crescând treptat viteza.

Eu am folosit o tavă rotundă pentru checuri pe care am uns-o cu unt din abundență. Dacă folosiți o tavă dreptunghiulară puteți s-o tapetați cu hârtie de copt.

Turnați în tavă jumătate din compoziție, apoi jumătate din cantitatea de coacăze și portocale confiate, apoi cealaltă jumătate din compoziție și restul de fructe.

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit și coaceți checul timp de 50 de minute - o oră la 180 de grade. Faceți testul cu scobitoarea.



Lăsați checul să se răcească în tavă, iar între timp pregătiți ganache-ul de ciocolată din 70 de grame ciocolată cu un conținut mare de cacao și 50 ml smântână lichidă. Le omogenizați pe bain-marie apoi adăugați o linguriță cu unt și amestecați încă puțin pentru a-l încorpora. Scoateți checul din tavă și ornați.

Noi n-am așteptat ca să se răcească prea bine, pentru că suntem pofticioși, nu alta. :)



Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec umed cu coacăze și ciocolată" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Chec cu gris si nuci

Chec cu gris si nuci

Pentru inceput, fierbem la foc mic laptele (fara de a-l aduce pana la fierbere) , untul (pana se

1 vot    0 comentarii
1h 25 min
Retete de Craciun
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale. Curatam cele 2 cepe, iar apoi le tocam

2 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Roxana Leopoldina Zoltan Perez , 17 decembrie 2014

    Ce bun trebuie sa fie, dar cum sant diabetica nu am curajul sa prepar acest dulce , salivez numai vazand, felicitari !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 200 g făină
  • 150 g zahăr
  • 100 g unt
  • 125 ml lapte călduț
  • două ouă
  • 300 g coacăze ( eu am folosit coacăze roșii și negre )
  • 50 g portocale confiate
  • o linguriță cu pudră de anason
  • o jumătate de linguriță cu praf de copt
  • o jumătate de linguriță cu bicarbonat
  • un praf de sare
  • un plic cu zahăr vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de CulinaryRainbow
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

10 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

7 voturi    6 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Retete

din Retete de Craciun

Fursecuri cu unt si gem de capsuni Fursecuri cu unt si gem de capsuni

Păstrăm untul o oră la temperatura camerei. Într-un vas, mixăm untul cu 50 gr zahăr vanilat, un praf de sare. Eu folosesc

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine

Albusurile se bat spuma tare, cu un praf de sare. Se adauga pe rand, zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse
Prajitura Valurile Dunarii