Recunosc! Nu sunt cel mai mare fan al checurilor pentru că nu-mi plac prăjiturile seci, dar acest chec este minunat. Este umed dar și pufos, are o aromă plăcută de anason și este plin de coacăze. Unde mai pui că este acoperit cu un strat generos de ciocolată...
Se prepară rapid și se consumă la fel de repede. :) Nu e nici multă muncă cu el, deci e perfect!
Mixăm untul moale împreună cu zahărul și adăugăm ouăle treptat. Apoi adăugăm zahărul vanilat, praful de sare și pudra de anason.
În continuare adăugăm jumătate din cantitatea de făină, mixăm, după care adăugăm jumătate din cantitatea de lapte călduț.
Omogenizăm, apoi adăugăm restul de făină, praful de copt și bicarbonatul, apoi restul de lapte și mixăm crescând treptat viteza.
Eu am folosit o tavă rotundă pentru checuri pe care am uns-o cu unt din abundență. Dacă folosiți o tavă dreptunghiulară puteți s-o tapetați cu hârtie de copt.
Turnați în tavă jumătate din compoziție, apoi jumătate din cantitatea de coacăze și portocale confiate, apoi cealaltă jumătate din compoziție și restul de fructe.
Introduceți tava în cuptorul preîncălzit și coaceți checul timp de 50 de minute - o oră la 180 de grade. Faceți testul cu scobitoarea.
Lăsați checul să se răcească în tavă, iar între timp pregătiți ganache-ul de ciocolată din 70 de grame ciocolată cu un conținut mare de cacao și 50 ml smântână lichidă. Le omogenizați pe bain-marie apoi adăugați o linguriță cu unt și amestecați încă puțin pentru a-l încorpora. Scoateți checul din tavă și ornați.
Noi n-am așteptat ca să se răcească prea bine, pentru că suntem pofticioși, nu alta. :)
Poftă bună!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii