autor:

KatrinC

» » Dulciuri diverse

Chec "Zebra" cu faina de porumb

Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 martie 2011

Ingrediente
- 1 cana zahar, - 1 cana jumatate faina de porumb, - 1 cana jumatate faina de grau, - 150 g unt, - 4 oua, - 300 ml chefir, - 3 lingurite cacao, - 1 pliculet praf de copt, - o jumatate de lingurita de sare, P.S. Cana folosita are volumul de 250 ml.

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

2 voturi

Mod de preparare

Porumbul conţine multe hidrocarburi, amidon, albumine, foarte multe vitamine din grupa B, vitamina E, fier, fosfor, magneziu, zinc şi potasiu. Magneziul, care este prezent în cantităţi mari în porumb completează într-un mod excelent lipsa acestui element datorată bolilor legate de îmbătrânirea organismului.
150 de grame de porumb acoperă aproximativ 25 % din cantitatea necesară de vitamina B1 pentru un adult. Vitamina B1 are efect asupra funcţionării sistemului nervos, a muşchilor, a inimii şi asupra producţiei de globule roşii. Porumbul conţine de asemenea un anti – oxidant important şi anume vitamina E, care ne protejează împotriva artritei. Introducerea porumbului în meniul nostru zilnic micşorează riscul apariţiei bolilor de inimă şi a cancerului. Hidrocarburile cuprinse în porumb dau energie şi nu permit depunerea grăsimii.
1. Se separa albusurile de galbenusuri si se bat separat spuma, mai intai fara zahar dupa care adaugindu-se treptat zaharul in ploaie.
2. Se amesteca ouale batute spuma tare amestecind delicat de jos in sus.
3. Se adauga untul topit si racorit si chefirul, se mixeaza totul bine.
4. Dupa care urmeaza praful de sare, faina de porumb si cea de grau(proaspat cernuta), praful de copt (care se amesteca cu faina). Amestecati bine ca sa nu fie cocoloase.
5. Pentru efectul de "zebra" luati jumatate din aluat si in alt vas il amestecati cu cacaoa. Puneti aluatul in tava cu ajutorul unei linguri in felul urmator: o lingura de aluat alb, urmatoarea cafenie peste cel alb exact pe centru si tot asa alternind pana cind se termina. Incepeti cu turnarea aluatului din mijlocul tavii ca acesta sa se "raspindeasca" uniform in tava.
6. Eu am copt in tava mare, pe care am uns-o cu un pic de ulei si tapetat cu faina.
Coaceti in cuptorul preincalzit la foc mediu pana cand se rumeneste frumos, o scoateti si lasati sa se racoreasca bine checul. Se portioneaza si se serveste dupa plac. Eu am decorat cu ce am gasit prin casa la moment: frisca, peste frisca am maruntit si presurat biscuiti Calipso cu ciocolata si bezea, si bucati de bombonele cu umplutura de gem.
P.S. Foarte gustoasa e si varianta fara cacao.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec "Zebra" cu faina de porumb" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornuri pufoase cu gem

Cornuri pufoase cu gem

Intr-un bol amestecati cam jumate din cantitatea de apa, 1 lingura de faina, drojdia si 1 lingura

4 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
GALUSTE CU PRUNE

GALUSTE CU PRUNE

Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert,dupa ce au fiert se paseaza bine se adauga 3 linguri

17 voturi    7 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2011

    La cat ai laudat porumbul...trebuie neaparat incercat.Am salvat reteta...

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

2 voturi

Ingrediente

  • - 1 cana zahar
  • - 1 cana jumatate faina de porumb
  • - 1 cana jumatate faina de grau
  • - 150 g unt
  • - 4 oua
  • - 300 ml chefir
  • - 3 lingurite cacao
  • - 1 pliculet praf de copt
  • - o jumatate de lingurita de sare
  • P.S. Cana folosita are volumul de 250 ml.

Raporteaza reteta

Retete
de KatrinC
Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Clatite: Se va incepe cu pregatirea aluatului pentru clatite: se vor bate cu zaharul cele 2 oua,

7 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Torturi
Chec cu gutui si nuci

Chec cu gutui si nuci

Se separa albusurile de galbenusuri. Se adauga zaharul/zaharul vanilat si se bat spuma separat. Dupa

3 voturi    5 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Se mixeaza oul cu o lingura de zahar. Untul se mixeaza cu restul de zahar pana se obtine o masa pufoasa.

3 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
mirey

mirey (Chef de cuisine)

La cat ai laudat porumbul...trebuie neaparat incercat.Am salvat reteta...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Muffins cu fulgi de ciocolata