autor:

KatrinC

» » Dulciuri diverse

Chec "Zebra" cu faina de porumb

Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 martie 2011

Ingrediente
- 1 cana zahar, - 1 cana jumatate faina de porumb, - 1 cana jumatate faina de grau, - 150 g unt, - 4 oua, - 300 ml chefir, - 3 lingurite cacao, - 1 pliculet praf de copt, - o jumatate de lingurita de sare, P.S. Cana folosita are volumul de 250 ml.

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

2 voturi

Mod de preparare

Porumbul conţine multe hidrocarburi, amidon, albumine, foarte multe vitamine din grupa B, vitamina E, fier, fosfor, magneziu, zinc şi potasiu. Magneziul, care este prezent în cantităţi mari în porumb completează într-un mod excelent lipsa acestui element datorată bolilor legate de îmbătrânirea organismului.
150 de grame de porumb acoperă aproximativ 25 % din cantitatea necesară de vitamina B1 pentru un adult. Vitamina B1 are efect asupra funcţionării sistemului nervos, a muşchilor, a inimii şi asupra producţiei de globule roşii. Porumbul conţine de asemenea un anti – oxidant important şi anume vitamina E, care ne protejează împotriva artritei. Introducerea porumbului în meniul nostru zilnic micşorează riscul apariţiei bolilor de inimă şi a cancerului. Hidrocarburile cuprinse în porumb dau energie şi nu permit depunerea grăsimii.
1. Se separa albusurile de galbenusuri si se bat separat spuma, mai intai fara zahar dupa care adaugindu-se treptat zaharul in ploaie.
2. Se amesteca ouale batute spuma tare amestecind delicat de jos in sus.
3. Se adauga untul topit si racorit si chefirul, se mixeaza totul bine.
4. Dupa care urmeaza praful de sare, faina de porumb si cea de grau(proaspat cernuta), praful de copt (care se amesteca cu faina). Amestecati bine ca sa nu fie cocoloase.
5. Pentru efectul de "zebra" luati jumatate din aluat si in alt vas il amestecati cu cacaoa. Puneti aluatul in tava cu ajutorul unei linguri in felul urmator: o lingura de aluat alb, urmatoarea cafenie peste cel alb exact pe centru si tot asa alternind pana cind se termina. Incepeti cu turnarea aluatului din mijlocul tavii ca acesta sa se "raspindeasca" uniform in tava.
6. Eu am copt in tava mare, pe care am uns-o cu un pic de ulei si tapetat cu faina.
Coaceti in cuptorul preincalzit la foc mediu pana cand se rumeneste frumos, o scoateti si lasati sa se racoreasca bine checul. Se portioneaza si se serveste dupa plac. Eu am decorat cu ce am gasit prin casa la moment: frisca, peste frisca am maruntit si presurat biscuiti Calipso cu ciocolata si bezea, si bucati de bombonele cu umplutura de gem.
P.S. Foarte gustoasa e si varianta fara cacao.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec "Zebra" cu faina de porumb" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clătite la cuptor cu rubarbă și bezea

Clătite la cuptor cu rubarbă și bezea

Într-un castron încăpător am omogenizat ingredientele pentru clătite lăsând apa minerală

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Ciocolată de casă

Ciocolată de casă

Cernem printr-o sită rară cacao-ul și laptele praf. Punem zahărul și apa la fiert, amestecăm

3 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2011

    La cat ai laudat porumbul...trebuie neaparat incercat.Am salvat reteta...

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

2 voturi

Ingrediente

  • - 1 cana zahar
  • - 1 cana jumatate faina de porumb
  • - 1 cana jumatate faina de grau
  • - 150 g unt
  • - 4 oua
  • - 300 ml chefir
  • - 3 lingurite cacao
  • - 1 pliculet praf de copt
  • - o jumatate de lingurita de sare
  • P.S. Cana folosita are volumul de 250 ml.

Raporteaza reteta

Retete
de KatrinC
Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Clatite: Se va incepe cu pregatirea aluatului pentru clatite: se vor bate cu zaharul cele 2 oua,

8 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Torturi
Chec cu gutui si nuci

Chec cu gutui si nuci

Se separa albusurile de galbenusuri. Se adauga zaharul/zaharul vanilat si se bat spuma separat. Dupa

3 voturi    5 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Se mixeaza oul cu o lingura de zahar. Untul se mixeaza cu restul de zahar pana se obtine o masa pufoasa.

4 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
mirey

mirey (Chef de cuisine)

La cat ai laudat porumbul...trebuie neaparat incercat.Am salvat reteta...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Profiterol