autor:

KatrinC

» » Dulciuri diverse

Chec "Zebra" cu faina de porumb

Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 martie 2011

Ingrediente
- 1 cana zahar, - 1 cana jumatate faina de porumb, - 1 cana jumatate faina de grau, - 150 g unt, - 4 oua, - 300 ml chefir, - 3 lingurite cacao, - 1 pliculet praf de copt, - o jumatate de lingurita de sare, P.S. Cana folosita are volumul de 250 ml.

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

2 voturi

Mod de preparare

Porumbul conţine multe hidrocarburi, amidon, albumine, foarte multe vitamine din grupa B, vitamina E, fier, fosfor, magneziu, zinc şi potasiu. Magneziul, care este prezent în cantităţi mari în porumb completează într-un mod excelent lipsa acestui element datorată bolilor legate de îmbătrânirea organismului.
150 de grame de porumb acoperă aproximativ 25 % din cantitatea necesară de vitamina B1 pentru un adult. Vitamina B1 are efect asupra funcţionării sistemului nervos, a muşchilor, a inimii şi asupra producţiei de globule roşii. Porumbul conţine de asemenea un anti – oxidant important şi anume vitamina E, care ne protejează împotriva artritei. Introducerea porumbului în meniul nostru zilnic micşorează riscul apariţiei bolilor de inimă şi a cancerului. Hidrocarburile cuprinse în porumb dau energie şi nu permit depunerea grăsimii.
1. Se separa albusurile de galbenusuri si se bat separat spuma, mai intai fara zahar dupa care adaugindu-se treptat zaharul in ploaie.
2. Se amesteca ouale batute spuma tare amestecind delicat de jos in sus.
3. Se adauga untul topit si racorit si chefirul, se mixeaza totul bine.
4. Dupa care urmeaza praful de sare, faina de porumb si cea de grau(proaspat cernuta), praful de copt (care se amesteca cu faina). Amestecati bine ca sa nu fie cocoloase.
5. Pentru efectul de "zebra" luati jumatate din aluat si in alt vas il amestecati cu cacaoa. Puneti aluatul in tava cu ajutorul unei linguri in felul urmator: o lingura de aluat alb, urmatoarea cafenie peste cel alb exact pe centru si tot asa alternind pana cind se termina. Incepeti cu turnarea aluatului din mijlocul tavii ca acesta sa se "raspindeasca" uniform in tava.
6. Eu am copt in tava mare, pe care am uns-o cu un pic de ulei si tapetat cu faina.
Coaceti in cuptorul preincalzit la foc mediu pana cand se rumeneste frumos, o scoateti si lasati sa se racoreasca bine checul. Se portioneaza si se serveste dupa plac. Eu am decorat cu ce am gasit prin casa la moment: frisca, peste frisca am maruntit si presurat biscuiti Calipso cu ciocolata si bezea, si bucati de bombonele cu umplutura de gem.
P.S. Foarte gustoasa e si varianta fara cacao.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec "Zebra" cu faina de porumb" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fidea cu Lapte

Fidea cu Lapte

Laptele se pune la fiert impreuna cu zaharul, cand clocoteste se adauga fideaua, amestecand din cand

27 voturi    1 comentariu
20 min
Dulciuri diverse
Mini brioșe cu lămaie

Mini brioșe cu lămaie

Pornim cuptorul la 180”C. și pregătim aproximativ 25 mini forme de brioșe din hartie ori

2 voturi    3 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2011

    La cat ai laudat porumbul...trebuie neaparat incercat.Am salvat reteta...

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

2 voturi

Ingrediente

  • - 1 cana zahar
  • - 1 cana jumatate faina de porumb
  • - 1 cana jumatate faina de grau
  • - 150 g unt
  • - 4 oua
  • - 300 ml chefir
  • - 3 lingurite cacao
  • - 1 pliculet praf de copt
  • - o jumatate de lingurita de sare
  • P.S. Cana folosita are volumul de 250 ml.

Raporteaza reteta

Retete
de KatrinC
Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Clatite: Se va incepe cu pregatirea aluatului pentru clatite: se vor bate cu zaharul cele 2 oua,

8 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Torturi
Chec cu gutui si nuci

Chec cu gutui si nuci

Se separa albusurile de galbenusuri. Se adauga zaharul/zaharul vanilat si se bat spuma separat. Dupa

3 voturi    5 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Se mixeaza oul cu o lingura de zahar. Untul se mixeaza cu restul de zahar pana se obtine o masa pufoasa.

3 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
mirey

mirey (Chef de cuisine)

La cat ai laudat porumbul...trebuie neaparat incercat.Am salvat reteta...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Chec aromat