Puneti la inmuiat gelatina in apa rece.
Intr-un castron bateti galbenusurile cu zaharul pana obtineti o crema spumoasa, apoi incorporati ricotta trecuta prin sita.
Treceti prin blender biscuitii pana se fac praf apoi uniti untul topit putin cate putin amestecand in continuare. Distribuiti amestecul intr-o tava rotunda cu pereti detasabili, presand bine si uniform amestecul, dupa care il puneti in congelator 30 minute.
Curatati si spalati capsunii, tineti cateva pt decor si restul il taiati bucatele.
Incalziti lichiorul si dizolvati in el gelatina, stoarsa bine de apa, lasati putin la racit apoi o incorporati in crema cu ricotta, apoi adaugati frisca batuta tare si capsunii taiati. Amestecati bine compozitia apoi o varsati peste baza de biscuiti.
Puneti in frigider min 2-3 ore.
Scoateti prajitura pe un platou si decorati cu capsunii ramasi si frunze de menta.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii