autor:

Sidy

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Cheese and meringue

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 iulie 2010

Ingrediente
Blatul:, 250 g unt sau margarina, 50 g untura, 1 praf de copt, 250 g zahar, 4 galbenusuri, 4 linguri smantana, 150 ml lapte, 15 linguri cu varf faina, coaja rasa de la o lamaie, , Crema:, , 600 g branza de vaci, 250 g zahar, 1 zahar vanilat, coaja rasa de la o lamaie, 1 ou intreg, 50 g gris, , 4 linguri pesmet, , Bezea:, , 6 albusuri, 200 g zahar, 1 lingurita zeama de lamaie

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Se amesteca untul cu zaharul , untura si galbenusurile bine de tot pina se face o crema pufoasa.Adaugam apoi smantana, faina. coaja de lamaie, laptele, praful de copt si se amesteca bine de tot. Aluatul rezultat il intindem pe o planseta presarata cu faina pina ia forma tavii ce o vom folosi.
In tava tapetata cu hartie de copt si unsa putin , asezam blatul apoi dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 grade pina se face deasupra o crusta.( 15 minute)
In acest timp amestecam branza cu zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie , oul intreg ( eu am mai adaugat inca un galbenus)pina se formeaza crema. Ca sa nu lase o zeama , adaugam grisul in crema, amestecam si apoi scoatem blatul din cuptor, peste care presaram pesmetul si apoi intindem crema.
Peste crema de branza adaugam albusurile batute spuma bine cu zaharul si zeama de lamaie.
Dam din nou la cuptor aproximativ 40 minute pina se coace prajitura si albusul capata o culoare aramie.
Scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca in tava, apoi o putem taia felii...
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheese and meringue" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Fursecuri fragede cu levantica

Fursecuri fragede cu levantica

Untul la temperatura camerei se omogenizeaza cu zahar. Se adauga ouale si sarea. Adaugam faina amestecata

6 voturi    9 comentarii
45 min
Prajituri
Prajitura cu glazura de ciocolata

Prajitura cu glazura de ciocolata

Se amesteca bine zaharul cu galbenusurile, se adauga mierea, uleiul, margarina (la temperatura camerei

12 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iulie 2011

    Bine mai arata !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 august 2010

    Delicioasa.Felicitari Sidy, atat pentru prezentare cat si pentru reteta!5 stelute de la mine

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

    Un deliciu,Sidy! Prezentare frumoasa si folositoare. Am salvat reteta si in curind,o voi face.Voi veni cu "dovezi".

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

      Trebue sa fie foarte buna...*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 29 iulie 2010

      Deja imi lasã gura apã!!!ce bun...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iulie 2010

      Cred ca este o bunatate !

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 29 iulie 2010

      Ce prajitura buna ai facut tu aici Sidy.La cum arata nu ma indoiesc ca e tare buna.*****

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 29 iulie 2010

      Mmm, ce bunatate!

    • stoian nicolae

      stoian nicolae (Chef de cuisine) , 29 iulie 2010

      arata super si cred ca este si foarte buna .FELICITARI.

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 29 iulie 2010

      forte buna felicitari

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 29 iulie 2010

      Arata grozav si cred ca este tare gustoasa!

    • Danutza_Retetegg

      Danutza_Retetegg (Chef de cuisine) , 29 iulie 2010

      Delicios!

    • Eugenia Bogdan

      Eugenia Bogdan (Chef de cuisine) , 29 iulie 2010

      Foarte fina si gustoasa prajitura. Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • Blatul:
  • 250 g unt sau margarina
  • 50 g untura
  • 1 praf de copt
  • 250 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri smantana
  • 150 ml lapte
  • 15 linguri cu varf faina
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Crema:
  • 600 g branza de vaci
  • 250 g zahar
  • 1 zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 ou intreg
  • 50 g gris
  • 4 linguri pesmet
  • Bezea:
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita zeama de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Bine mai arata !

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Tarta cu banane Tarta cu banane

Untul il topim si il lasam sa se raceasca Intre timp macinam biscuitii sau ii zdrobim bine si ii amestecam cu zaharul pudra si cu ciocolata

23 voturi    1 comentariu
30 min
Prajituri
Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu merisoare si nuci