Ingrediente
Pentru blat:, 275g biscuit petit beurre, 100g unt, , Pentru crema:, 400g iaurt cremos, 250g crema de branza 20% grasime, 5 linguri zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 2 pliguri gelatina pudra Dr.Oetker, 500ml frisca lichida, , Pentru decor:, 500g afine de padure, 4 linguri zahar si 5 linguri apa, 1 plic gelatina rosie
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
14 voturi
Mod de preparare
Umplutura: Se pune gelatina la inmuiat in apa rece.Si se pocedeaza conform instructiunilor de pe pachet.
Se amesteca crema de branza cu 4 linguri de zahar, iaurtul si vanilia.In continuare se adauga gelatina topita,iar la sfarsit se adauga frisca batuta bine cu 2 linguri de zahar.Se amesteca usor de jos in sus.Se toarna amestecul peste blat si se lasa la frigider pana se intareste bine.
Pregatire afine:
Intr-o craticioara se pun afinile bine spalate si scurse,se adauga 4 linguri de zahar si 5 linguri de apa,si se pune la foc sa fiarba pentru 5 minute.Se pun intr-o strecuratoare sa-si lasa toata zeama.Zeama se pastreaza pentru decorul cu gelatina.Cand crema este bine legata,pregatim gelatia rosie conform instructiunilor de pe pachet,folosind siropul rezultat.Cand gelatin s-a legat adaugam afinile peste sos si le turnam deasupra prajiturii intinzandu-le uniform pe toata suprafata.Se da la rece prajitura cateva 0re. Se scoate din forma si se aseaza pe un platou.
Este foarte racoritoare si buna.
Danutza_Retetegg (Chef de cuisine) , 23 august 2010
Yummii ... ce delicios!
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 16 august 2010
Adelina,e un blat din biscuiti,e normal sa fie asa.Sau poate ai pus prea putin unt.Dar poti folosii si un blat normal,tip pandispan.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 august 2010
Felicitari! Arata foarte bine. E perioada afinelor, asa ca se pote excuta reteta.
Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 01 august 2010
Am făcut azi prăjitura si blatul e cam sfărâmicios. Tie nu ţi-a ieşit tot aşa? Cred ca voi folosi alt blat data viitoare.
mia (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010
Trebue sa fie o bunatate,la cum arata...............
vera (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010
Arata ft bine,personal ador cheesecache!
joly-gina (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010
mama mama ce bunatate trebuie sa incerc si eu cat de curand arata senzational felicitati votat maxim de stelute mertiat stelute fara numar
valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010
Tare bine mai arata!!!
Adina (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010
Un desert pur si simplu delicios! Am salvat reteta!
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010
Delicios!!! un rãsfãt, ce mai!
liliana hristova (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010
cred ca e delicioasa......arata ffff bine.Ai votul meu
Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010
E vremea afinelor... Să profităm de virtuţile acestor fructe! Foarte buna reţetă! Mulţumim! Adelina