autor:

Varadi Silvia

» » Dulciuri diverse

Cheesecake cu afine de padure

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iulie 2010

Ingrediente
Pentru blat:, 275g biscuit petit beurre, 100g unt, , Pentru crema:, 400g iaurt cremos, 250g crema de branza 20% grasime, 5 linguri zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 2 pliguri gelatina pudra Dr.Oetker, 500ml frisca lichida, , Pentru decor:, 500g afine de padure, 4 linguri zahar si 5 linguri apa, 1 plic gelatina rosie

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

13 voturi

Mod de preparare

Pisam biscutii cat mai marunt,(acest proces se poate face, folosind un robot de bucatarie). Amestecam biscuitii maruntiti cu untul topit si tapetam cu ei, in strat subtire, o forma de tot cu peretii detasabili de 26 cm. In cuptorul preincalzit, coacem blatul de biscuiti timp de 10 minute.Se lasa la racit si intre timp pregatim umplutura:
Umplutura: Se pune gelatina la inmuiat in apa rece.Si se pocedeaza conform instructiunilor de pe pachet.
Se amesteca crema de branza cu 4 linguri de zahar, iaurtul si vanilia.In continuare se adauga gelatina topita,iar la sfarsit se adauga frisca batuta bine cu 2 linguri de zahar.Se amesteca usor de jos in sus.Se toarna amestecul peste blat si se lasa la frigider pana se intareste bine.
Pregatire afine:
Intr-o craticioara se pun afinile bine spalate si scurse,se adauga 4 linguri de zahar si 5 linguri de apa,si se pune la foc sa fiarba pentru 5 minute.Se pun intr-o strecuratoare sa-si lasa toata zeama.Zeama se pastreaza pentru decorul cu gelatina.Cand crema este bine legata,pregatim gelatia rosie conform instructiunilor de pe pachet,folosind siropul rezultat.Cand gelatin s-a legat adaugam afinile peste sos si le turnam deasupra prajiturii intinzandu-le uniform pe toata suprafata.Se da la rece prajitura cateva 0re. Se scoate din forma si se aseaza pe un platou.
Este foarte racoritoare si buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu afine de padure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ecler Sidy

Ecler Sidy

Intr-o olita se pune la fiert apa, grasimea si sarea.Cind da primul clocot, se trage de pe foc si

14 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Clatite cu dulceata de piersici

Clatite cu dulceata de piersici

Se prepara blatul, se lasa cca 25-30 minute sa se linisteasca si se coc foile de clatite. Pe o

6 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Marry_34 (Maestru bucatar):

    Arata foarte bine. Cheesecake-ul e una din preferatele mele. :)O am in vedere pentru weekendul urmator. Merci pentru idee!

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Denisa_Prodan

    Denisa_Prodan (Bucatar sef) , 10 septembrie 2012

    Ce intelegeti prin crema de branza??? Mascarpone sau altfel de branza????

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2010

    Ce frumoasa ti-a iesit!*****

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 31 august 2010

    Bun si delicat...sigur il voi proba cat de curand!!!

    • Danutza_Retetegg

      Danutza_Retetegg (Chef de cuisine) , 23 august 2010

      Yummii ... ce delicios!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 16 august 2010

      Adelina,e un blat din biscuiti,e normal sa fie asa.Sau poate ai pus prea putin unt.Dar poti folosii si un blat normal,tip pandispan.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 august 2010

      Felicitari! Arata foarte bine. E perioada afinelor, asa ca se pote excuta reteta.

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 01 august 2010

      Am făcut azi prăjitura si blatul e cam sfărâmicios. Tie nu ţi-a ieşit tot aşa? Cred ca voi folosi alt blat data viitoare.

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

      Trebue sa fie o bunatate,la cum arata...............

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

      Arata ft bine,personal ador cheesecache!

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

      mama mama ce bunatate trebuie sa incerc si eu cat de curand arata senzational felicitati votat maxim de stelute mertiat stelute fara numar

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

      Tare bine mai arata!!!

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

      Un desert pur si simplu delicios! Am salvat reteta!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

      Delicios!!! un rãsfãt, ce mai!

    • liliana hristova

      liliana hristova (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

      cred ca e delicioasa......arata ffff bine.Ai votul meu

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

      E vremea afinelor... Să profităm de virtuţile acestor fructe! Foarte buna reţetă! Mulţumim! Adelina

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

13 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 275g biscuit petit beurre
  • 100g unt
  • Pentru crema:
  • 400g iaurt cremos
  • 250g crema de branza 20% grasime
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 pliguri gelatina pudra Dr.Oetker
  • 500ml frisca lichida
  • Pentru decor:
  • 500g afine de padure
  • 4 linguri zahar si 5 linguri apa
  • 1 plic gelatina rosie

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Denisa_Prodan (Bucatar sef)

Ce intelegeti prin crema de branza??? Mascarpone sau altfel de branza????

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Prajitura cu morcovi