autor:

anuta

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Cheesecake cu ananas

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 februarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 februarie 2018

Ingrediente
(pentru forma cu diametrul de 22 cm), blat, 200 g biscuiti, 150 g unt moale, 200 g miez de nuca prajit si maruntit, umplutura, 200 ml frisca lichida, 3 linguri smantana grasa, fructe maruntite din compot de ananas, un plic de geletina(10 g), decor, o cescuta de zahar, 150 g miez de nuca prajit si maruntit, 2 oua,, fructe de ananas maruntite, pentru margine

Dificultate: Medie Timp: 2h 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Se amesteca biscuitii maruntiti cu miezul de nuca si untul topit si se toarna in forma circulara cu inel detasabil, apoi se preseaza cu dosul unei linguri, intr-un strat uniform.

Se mixeaza frisca pana se intareste, se adauga smantana si jumatate din fructele de ananas scurse de suc. Se hidrateaza gelatina cu 150 ml compot de ananas si se topeste la bain marie, apoi se adauga in fir subtire in frisca.

Se pregateste maginea prajiturii fixand niste fasii din plastic, infipte in blatul de biscuiti la 1 cm distanta de marginea formei, apoi spatiul creat se umplu cu fructe de ananas din compot, bine scurse de sirop, se toarna amestecul de frisca si cu grija tragem fasiile de plastic, lasand frisca sa intrepatrunda intre fructele maruntite.

Se da la rece 2 ore.

Se caramelizeaza zaharul, se adauga miezul maruntit, se trage de pe foc si se adauga si ouale batute, amestecand continuu pana devine un amestec omogen cu care decoram imediat prajitura. O mai lasam la rece 15 minute si apoi o putem savura feliata.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ananas" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Gelle-cheesecake cu ananas si krantz

Gelle-cheesecake cu ananas si krantz

Se maruntesc biscuitii la robot, apoi se amesteca bine cu untul topit si miezul de nuca. Se toarna

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Cheesecake cu piure de ananas, perle de tapioca si dulceata de coacaze

Cheesecake cu piure de ananas, perle de tapioca si dulceata de coacaze

Biscuitii dati la robot, maruntiti, se framanta cu untul moale si miezul de nuca, apoi se intinde

0 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 15 min

0 voturi

Ingrediente

  • (pentru forma cu diametrul de 22 cm)
  • blat
  • 200 g biscuiti
  • 150 g unt moale
  • 200 g miez de nuca prajit si maruntit
  • umplutura
  • 200 ml frisca lichida
  • 3 linguri smantana grasa
  • fructe maruntite din compot de ananas
  • un plic de geletina(10 g)
  • decor
  • o cescuta de zahar
  • 150 g miez de nuca prajit si maruntit
  • 2 oua,
  • fructe de ananas maruntite
  • pentru margine

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine