Se amesteca biscuitii maruntiti cu miezul de nuca si untul topit.
Se amesteca biscuitii maruntiti cu miezul de nuca si untul topit si se toarna in forma circulara cu inel detasabil, apoi se preseaza cu dosul unei linguri, intr-un strat uniform.
Se mixeaza frisca pana se intareste, se adauga smantana si jumatate din fructele de ananas scurse de suc. Se hidrateaza gelatina cu 150 ml compot de ananas si se topeste la bain marie, apoi se adauga in fir subtire in frisca.
Se pregateste maginea prajiturii fixand niste fasii din plastic, infipte in blatul de biscuiti la 1 cm distanta de marginea formei, apoi spatiul creat se umplu cu fructe de ananas din compot, bine scurse de sirop, se toarna amestecul de frisca si cu grija tragem fasiile de plastic, lasand frisca sa intrepatrunda intre fructele maruntite.
Se da la rece 2 ore.
Se caramelizeaza zaharul, se adauga miezul maruntit, se trage de pe foc si se adauga si ouale batute, amestecand continuu pana devine un amestec omogen cu care decoram imediat prajitura. O mai lasam la rece 15 minute si apoi o putem savura feliata.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii