autor:

PanaCris

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Cheesecake cu capsuni

Autor: PanaCris (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iunie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PanaCris (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iunie 2017

Ingrediente
Blatul de biscuiți:, 200 g biscuiți petit beure, 100 g unt, 70 g zahăr pudră, Crema de brânză:, 200 g căpșuni, 300 g brânză de vaci cremoasă, 30 ml smântână pentru frișcă, 170 g zahăr pudră, 2 plicuri zahăr vanilinat, 1 plic (10 g) gelatină, cca. 100 ml apă, Pentru ornat:, cca. 150 g căpșuni, 1 plic gelatină transparentă (tort gelle), 3 linguri zahăr, 250 ml apă

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Biscuții se zdrobesc, cu ajutorul robotului de bucătărie. Apoi, se amestecă cu untul la temperatura camerei și zahărul pudră, până ce se omogenizează și se obține o masă compactă.



Compoziția se așază într-o tavă cu fundul detașabil, de cca. 28 cm, tapetată cu foaie de pergament. Se presează bine până se uniformizează pe fundul tăvii și se lasă la rece, până se prepară crema.



Căpșunile spălate și curățate se pasează cu blenderul sau robotul de bucătărie. Gelatina se pune la hidratat în apă rece, cca. 10 min.



Am mixat smantana cu zaharul pudra, zaharul vanilinat si mascarpone.



Separat, am mixat smantana pentru frisca.



Brînza de vaci, zahărul vanilinat și zahărul pudră, se amestecă energic cu mixerul, până ce se omogenizează. Apoi se adaugă frișca pentru smântână și se amestecă energic până se obține o cremă de brânză spumoasă.



Gelatina hidratată se pune pe foc, la foc mic, amestecând continuu, până să ajungă la punctul de fierbere, apoi se oprește focul și se lasă să se răcorească, amestecându-se ca să nu se închege.



Din gelatina răcorită, se ia o lingură și se adaugă în piureul de căpșuni, amestecându-se până se încorporează. Restul se adaugă la crema de brânză și se amestecă, până se înglobează.



Crema de brânză se împarte în aproximativ două părți egale. Într-o parte, se adaugă piureul de căpșuni și se amestecă până ce se obține o cremă uniformă. Aceasta se toarnă peste blatul din biscuit, apoi se dă la rece cca. 10 min, de preferat la congelator.



Între timp, se prepară gelatina transparentă, praful de gelatină se amestecă cu zahărul și apa rece, apoi se pune la foc mic, amestecându-se continuu, până se ajunge la punctul de fierbere, până devine translucidă. Se oprește focul și se lasă să se răcorească, amestecându-se ca să nu se închege.



Prăjitura se scoate de le rece, se adaugă și crema alba, apoi se ornează după gustul fiecăruia cu căpșuni, se toarnă gelatina răcorită, ușor, pe toată suprafața, apoi se lasă la rece cca. 2 ore, dacă nu mai rezistați până a doua zi. Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Cheesecake cu gem de capsuni

Cheesecake cu gem de capsuni

Pentru baza: sfaramam cat mai fin biscuitii, topim untul si amestecam cu biscuitii sfaramati. Aceasta

22 voturi    9 comentarii
1h
Prajituri
Tort cheesecake cu ciocolata si capsuni

Tort cheesecake cu ciocolata si capsuni

Pentru blat, maruntim biscuitii intr-un mini robot de bucatarie si ii amestecam cu untul topit, pana

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blatul de biscuiți:
  • 200 g biscuiți petit beure
  • 100 g unt
  • 70 g zahăr pudră
  • Crema de brânză:
  • 200 g căpșuni
  • 300 g brânză de vaci cremoasă
  • 30 ml smântână pentru frișcă
  • 170 g zahăr pudră
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • 1 plic (10 g) gelatină
  • cca. 100 ml apă
  • Pentru ornat:
  • cca. 150 g căpșuni
  • 1 plic gelatină transparentă (tort gelle)
  • 3 linguri zahăr
  • 250 ml apă

Raporteaza reteta

Retete
de PanaCris
Sandwich cald

Sandwich cald

Se încinge cuptorul. Se tapetează tava cu hârtie de pergament. Se aşează feliile de pâine în

12 voturi    6 comentarii
20 min
Sandviciuri
Legume la cuptor

Legume la cuptor

Se curata dovleceii, vinetele si ardeii. Se taie vinetele felii lungi si se dau cu sare. Dupa 10

5 voturi    5 comentarii
20 min
Retete vegetariene
Prăjitură cu gem şi nuci

Prăjitură cu gem şi nuci

Se topeşte untul, apoi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, cu 3 ouă şi praful de copt

9 voturi    2 comentarii
55 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort cu piersici