autor:

Simona_Georgescu

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Cheesecake cu ciocolata si jeleu de zmeura

Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 februarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 februarie 2018

Ingrediente
pt umplutura:, 700 gr branza proaspata de vaci, 120 gr ciocolata cu lapte, 3 oua, 100 gr zahar brut, 3 linguri cacao, 70 gr smantana grasa, pt blat:, 1 pachet mare de biscuiti Oreo(175 gr), 1 pachet mic de biscuiti cu ovaz(50 gr), 50 gr unt, 3-4 linguri lapte, pt jeleu:, 500 gr zmeura, 4 linguri zahar brut, 1 plic gelatina, 100 ml apa rece, pt decor:, 200 gr smantana pentru frisca, 200 gr mascarpone, 3 linguri zahar brut, bombonele colorate, zmeura

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Pentru blat: punem biscuitii in vasul robotului de bucatarie si ii macinam. Adaugam untul topit, amestecam tot cu ajutorul robotului si adaugam cateva linguri de lapte pt a se lega mai bine compozitia. Punem biscuitii intr-o tava cu inel detasabil, unsa bine cu unt, nivelam uniform compozitia si o dam la cuptor pentru 10 minute la 170 grade.



Pentru umplutura: branza proaspata (eu folosesc branza facuta in casa din lapte de tzara), o punem in vasul robotului de bucataraie. Adaugam zaharul brut si cu ajutorul robotului pasiram bine branza.Adaugam si ouale si mai amestecam pana la incorporare. Ciocolata si untul le topim pe baie de aburi si le adaugam peste branza. Adaugam si restul ingredientelor, respectiv: cacao, smantana si amestecam foarte bine tot cu ajutorul mixerului. Va iesii o crema fina de branza cu ciocolata. Turnam copozitia peste blatul care a stat la cuptor si dam tava la cuptorul incins la 160 grade pentru 50 minute. Lasam sa se raceasca complet.



Pentru jeleu: am pus zmeura intr-o craticioara, am adaugat 3 linguri apa si zaharul. Am lasat sa fiarba 10 minute, am trecut fructele prin robotul de bucatarie, apoi printr-o strecuratoare pentru a inlatura semintele. Am lasat jeleul sa se raceasca. Gelatina am hidratoat-o in apa rece pentru 10 minute, apoi am dizolvat-o pe flacara foarte mica deasupra ochiului de la aragaz. Am turnat gelatina peste jeleu, am amestecat si am pus jeleul peste cheescake-ul copt. Am dat la frigider pentru 2-3 ore, pana jeleul s-a intarit.



Pentru decor: am mixat smantana pentru frisca cu zaharul, am adaugat mascarponele si cu ajutorul unui pos am decorat cheescake-ul. In plus, am mai folosit bombonele colorate...
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ciocolata si jeleu de zmeura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Martisor

Tort Martisor

Se incalzeste cuptorul la 200⁰C.Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o forma de prajituri. Pentru

45 voturi    19 comentarii
1h
Torturi
Tort cu capsuni si ciocolata

Tort cu capsuni si ciocolata

1.Se prepara blatul,mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu galbenusurile zdrobite,cu faina

0 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • pt umplutura:
  • 700 gr branza proaspata de vaci
  • 120 gr ciocolata cu lapte
  • 3 oua
  • 100 gr zahar brut
  • 3 linguri cacao
  • 70 gr smantana grasa
  • pt blat:
  • 1 pachet mare de biscuiti Oreo(175 gr)
  • 1 pachet mic de biscuiti cu ovaz(50 gr)
  • 50 gr unt
  • 3-4 linguri lapte
  • pt jeleu:
  • 500 gr zmeura
  • 4 linguri zahar brut
  • 1 plic gelatina
  • 100 ml apa rece
  • pt decor:
  • 200 gr smantana pentru frisca
  • 200 gr mascarpone
  • 3 linguri zahar brut
  • bombonele colorate
  • zmeura

Raporteaza reteta

Retete
de Simona_Georgescu
Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Pentru aluat: Am pus faina cu sarea intr-un castron. Am amestecat laptele, uleiul, zaharul si

7 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura cu branza si capsuni

Prajitura cu branza si capsuni

Pentru blat:ouale intregi se mixeaza impreuna cu indulcitorul pulbere, pana devin o spuma consistenta,

3 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de toamna pentru siluete fine Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina. Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena Se

0 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Tort Iepuras cu mure si ciocolata
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide