Cheesecake cu ciocolata si jeleu de zmeura

Pentru blat: punem biscuitii in vasul robotului de bucatarie si ii macinam.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Cheesecake cu ciocolata si jeleu de zmeura

Ingrediente

  • pt umplutura:
  • 700 gr branza proaspata de vaci
  • 120 gr ciocolata cu lapte
  • 3 oua
  • 100 gr zahar brut
  • 3 linguri cacao
  • 70 gr smantana grasa
  • pt blat:
  • 1 pachet mare de biscuiti Oreo(175 gr)
  • 1 pachet mic de biscuiti cu ovaz(50 gr)
  • 50 gr unt
  • 3-4 linguri lapte
  • pt jeleu:
  • 500 gr zmeura
  • 4 linguri zahar brut
  • 1 plic gelatina
  • 100 ml apa rece
  • pt decor:
  • 200 gr smantana pentru frisca
  • 200 gr mascarpone
  • 3 linguri zahar brut
  • bombonele colorate
  • zmeura

Mod de preparare

Pentru blat: punem biscuitii in vasul robotului de bucatarie si ii macinam. Adaugam untul topit, amestecam tot cu ajutorul robotului si adaugam cateva linguri de lapte pt a se lega mai bine compozitia. Punem biscuitii intr-o tava cu inel detasabil, unsa bine cu unt, nivelam uniform compozitia si o dam la cuptor pentru 10 minute la 170 grade.

Pentru umplutura: branza proaspata (eu folosesc branza facuta in casa din lapte de tzara), o punem in vasul robotului de bucataraie. Adaugam zaharul brut si cu ajutorul robotului pasiram bine branza.Adaugam si ouale si mai amestecam pana la incorporare. Ciocolata si untul le topim pe baie de aburi si le adaugam peste branza. Adaugam si restul ingredientelor, respectiv: cacao, smantana si amestecam foarte bine tot cu ajutorul mixerului. Va iesii o crema fina de branza cu ciocolata. Turnam copozitia peste blatul care a stat la cuptor si dam tava la cuptorul incins la 160 grade pentru 50 minute. Lasam sa se raceasca complet.

Pentru jeleu: am pus zmeura intr-o craticioara, am adaugat 3 linguri apa si zaharul. Am lasat sa fiarba 10 minute, am trecut fructele prin robotul de bucatarie, apoi printr-o strecuratoare pentru a inlatura semintele. Am lasat jeleul sa se raceasca. Gelatina am hidratoat-o in apa rece pentru 10 minute, apoi am dizolvat-o pe flacara foarte mica deasupra ochiului de la aragaz. Am turnat gelatina peste jeleu, am amestecat si am pus jeleul peste cheescake-ul copt. Am dat la frigider pentru 2-3 ore, pana jeleul s-a intarit.

Pentru decor: am mixat smantana pentru frisca cu zaharul, am adaugat mascarponele si cu ajutorul unui pos am decorat cheescake-ul. In plus, am mai folosit bombonele colorate...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise