autor:

Fara foto

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Cheesecake cu clementine

Autor: RADA ADRIANA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 noiembrie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: RADA ADRIANA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 noiembrie 2018

Ingrediente
Blat:, 350 gr biscuiti, 150 gr margarina RAMA (sau unt), 13-14 biscuiti intregi, Crema:, 300 gr branza de vaci (scoaca), 500 ml frisca lichida, 150 ml zahar , 100 ml apa rece, 100 ml lapte fierbinte, 20 g gelatina (2 pliculete), 3 plicuri de zahar vanilat,, 2 portocale, 3 mere, 4 clementine (pentru decor), 2 lamai

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Biscuitii se rup si se pun in blender. Se macina marunt si se adauga untul topit. Se amesteca bine.

Intr-o forma rotunda cu pereti detasabili, se asaza stratul de biscuiti cu unt si se taseaza bine eventual cu fundul unui pahar pentru a iesi cat mai drept. Se lasa la rece timp de o jumatate de ora. Intre timp pregatim crema.



Pentru crema se pune prima data gelatina in apa rece ca sa se umfle timp de 8-10 minte, timp in care intr-un castron se paseaza branza pana este o pasta fina, apoi adaugam zaharul si cel vanilat. Mixam mai departe cu mixerul putin pana se leaga, apoi adaugam treptat frisca lichida si mixam pana se face ca o crema pufoasa. Gelatina dupa ce s-a umflat, se pune in laptele fierbinte, dar racit putin ca sa se poata dizolva mai bine (daca pui gelatina direct in laptele fierbinte nu isi mai face efectul). Gelatina o adaugam, apoi in crema putin cate putin.

Fructele (portocalele,merele si lamaile) le curatam de coaja si le taiem cubulete. Se lasa la stors. In sucul rezultat punem cativa biscuiti ca suport de al doilea strat de biscuiti.

Fructele taiate marunt se amesteca cu crema de branza.

Asamblare:

Peste stratul de biscuiti punem pe marginea formei felii de portocale si lamaii taiate in doua, punem 1/2 din crema de branza, biscuiti intregii inmuiati in sucul de la fructe, a doua jumatate de crema apoi nivelam, decoram cu clementine si il punem la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu clementine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort rapid cu capsuni

Tort rapid cu capsuni

Se face un sirop din 2 linguri de zahar, 1 esenta de vanilie si 150 ml apa si se fierbe pana scade

9 voturi    14 comentarii
40 min
Torturi
Kinder paradiso

Kinder paradiso

Intr-un vas mixam 2 dintre albusuri si le dam deoparte; Amestecam faina cu amidonul si praful de

7 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 22 %
999.99 lei
779.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 350 gr biscuiti
  • 150 gr margarina RAMA (sau unt)
  • 13-14 biscuiti intregi
  • Crema:
  • 300 gr branza de vaci (scoaca)
  • 500 ml frisca lichida
  • 150 ml zahar 
  • 100 ml apa rece
  • 100 ml lapte fierbinte
  • 20 g gelatina (2 pliculete)
  • 3 plicuri de zahar vanilat,
  • 2 portocale
  • 3 mere
  • 4 clementine (pentru decor)
  • 2 lamai

Raporteaza reteta

Retete
de RADA ADRIANA
Supa de perisoare cu conopida

Supa de perisoare cu conopida

Mod de preparare: Intr-o oala de 5 litri se caleste ceapa si morcovii taiati cubulete cu putina

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume
Ficatei cu piure de brocoli

Ficatei cu piure de brocoli

Intr-o oala mai mare se pune in apa cu sare brocolli la fiert pentru 10-12 minute.Dupa ce se fierbe

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri pentru copii
Savarine

Savarine

Intr-un castron amestecam ouale cu zaharul,uleiul, praful de sare, le mixam iar in laptele caldut

8 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu jeleu de visine si oua de ciocolata Tort cu jeleu de visine si oua de ciocolata

Am facut acest tort in doua zile. In prima zi am facut blatul, siropul si jeleu, a doua zi am facut crema si l-am asamblat si ornat.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Tort Cos de Paste Tort Cos de Paste

Pentru blat: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, apa şi uleiul.

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Tort cu caise