autor:

andraconstantinescu

» » , , , Aperitive cu carne, Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Cheesecake cu jeleu de zmeura

Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 august 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 august 2017

Ingrediente
Blat:, 400 g biscuiti cu unt, 150 g unt topit, Crema de branza:, 600 g branza Fagaras, 200 g zahar, 200 ml frisca lichida (tinuta la frigider), esenta de vanilie, 5 g gelatina, 50 ml apa rece, Jeleu de zmeura:, 800 g zmeura, 100 g zahar, 10 g gelatina, 100 ml apa rece, Diametru inel: 22 cm

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Blat:



Biscuitii se maruntesc la robotul de bucatarie si se amesteca cu untul topit.



Pe un platou se pune un inel de 22 cm si se asaza biscuitii, presandu-i bine cu un pahar. Se pune platoul in frigider.



Crema de branza:



Se pune o cratita cu putina apa la foc.



Se mixeaza frisca.



Se mixeaza branza impreuna cu zaharul, apoi se pun peste frisca impreuna cu esenta de vanilie si se mixeaza incet.



Daca vreti o crema de branza mai ferma, puteti dubla cantitatile de gelatina si apa.



Intr-un castron se pun gelatina si apa. Dupa ce s-a hidratat complet, gelatina se topeste pe baie de abur (se pune catronul in apa fierbinte), apoi se adauga in crema de branza si se mixeaza.



Se toarna crema peste blatul de biscuiti si se da din nou la rece.



Jeleu de zmeura:



Se clateste zmeura cu apa rece si se pune la fiert timp de 10 minute impreuna cu zaharul. Se ia vasul de pe foc si se strecoara compozitia, pastrand doar siropul, care se mai fierbe pana cand scade putin. Trebuie sa ramana in jur de 500 ml de sirop. Se lasa sa se raceasca.



Intr-un castron se pun gelatina si apa. Dupa ce s-a hidratat complet, gelatina se topeste pe baie de abur (se pune catronul in apa fierbinte), apoi se amesteca cu siropul de zmeura si se toarna peste crema de branza. Se lasa sa se inchege la rece 1-2 ore, apoi cheesecake-ul este gata si se poate servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu jeleu de zmeura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Cheesecake cu ciocolata si jeleu de zmeura

Cheesecake cu ciocolata si jeleu de zmeura

Pentru blat: punem biscuitii in vasul robotului de bucatarie si ii macinam. Adaugam untul topit,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort de vanilie si capsune

Tort de vanilie si capsune

Se face siropul la foc mic si se lasa la racit,apoi se pregateste crema conform instructiunilor de

3 voturi    6 comentarii
45 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 400 g biscuiti cu unt
  • 150 g unt topit
  • Crema de branza:
  • 600 g branza Fagaras
  • 200 g zahar
  • 200 ml frisca lichida (tinuta la frigider)
  • esenta de vanilie
  • 5 g gelatina
  • 50 ml apa rece
  • Jeleu de zmeura:
  • 800 g zmeura
  • 100 g zahar
  • 10 g gelatina
  • 100 ml apa rece
  • Diametru inel: 22 cm

Raporteaza reteta

Retete
de andraconstantinescu
Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine: Intr-un castron se pune faina, formandu-se o gropita in mijloc. Drojdia si zaharul se

13 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile

1 vot    0 comentarii
3h
Torturi
Tort Egiptean

Tort Egiptean

Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf

5 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Fluturas