Cheesecake cu jeleu de zmeura

Biscuitii se maruntesc la robotul de bucatarie si se amesteca cu untul topit.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Cheesecake cu jeleu de zmeura

Ingrediente

  • Blat:
  • 400 g biscuiti cu unt
  • 150 g unt topit
  • Crema de branza:
  • 600 g branza Fagaras
  • 200 g zahar
  • 200 ml frisca lichida (tinuta la frigider)
  • esenta de vanilie
  • 5 g gelatina
  • 50 ml apa rece
  • Jeleu de zmeura:
  • 800 g zmeura
  • 100 g zahar
  • 10 g gelatina
  • 100 ml apa rece
  • Diametru inel: 22 cm

Mod de preparare

Blat:

Biscuitii se maruntesc la robotul de bucatarie si se amesteca cu untul topit.

Pe un platou se pune un inel de 22 cm si se asaza biscuitii, presandu-i bine cu un pahar. Se pune platoul in frigider.

Crema de branza:

Se pune o cratita cu putina apa la foc.

Se mixeaza frisca.

Se mixeaza branza impreuna cu zaharul, apoi se pun peste frisca impreuna cu esenta de vanilie si se mixeaza incet.

Daca vreti o crema de branza mai ferma, puteti dubla cantitatile de gelatina si apa.

Intr-un castron se pun gelatina si apa. Dupa ce s-a hidratat complet, gelatina se topeste pe baie de abur (se pune catronul in apa fierbinte), apoi se adauga in crema de branza si se mixeaza.

Se toarna crema peste blatul de biscuiti si se da din nou la rece.

Jeleu de zmeura:

Se clateste zmeura cu apa rece si se pune la fiert timp de 10 minute impreuna cu zaharul. Se ia vasul de pe foc si se strecoara compozitia, pastrand doar siropul, care se mai fierbe pana cand scade putin. Trebuie sa ramana in jur de 500 ml de sirop. Se lasa sa se raceasca.

Intr-un castron se pun gelatina si apa. Dupa ce s-a hidratat complet, gelatina se topeste pe baie de abur (se pune catronul in apa fierbinte), apoi se amesteca cu siropul de zmeura si se toarna peste crema de branza. Se lasa sa se inchege la rece 1-2 ore, apoi cheesecake-ul este gata si se poate servi.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor