Cheesecake cu jeleu de zmeura

Biscuitii se maruntesc la robotul de bucatarie si se amesteca cu untul topit.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Cheesecake cu jeleu de zmeura

Ingrediente

  • Blat:
  • 400 g biscuiti cu unt
  • 150 g unt topit
  • Crema de branza:
  • 600 g branza Fagaras
  • 200 g zahar
  • 200 ml frisca lichida (tinuta la frigider)
  • esenta de vanilie
  • 5 g gelatina
  • 50 ml apa rece
  • Jeleu de zmeura:
  • 800 g zmeura
  • 100 g zahar
  • 10 g gelatina
  • 100 ml apa rece
  • Diametru inel: 22 cm

Mod de preparare

Blat:

Biscuitii se maruntesc la robotul de bucatarie si se amesteca cu untul topit.

Pe un platou se pune un inel de 22 cm si se asaza biscuitii, presandu-i bine cu un pahar. Se pune platoul in frigider.

Crema de branza:

Se pune o cratita cu putina apa la foc.

Se mixeaza frisca.

Se mixeaza branza impreuna cu zaharul, apoi se pun peste frisca impreuna cu esenta de vanilie si se mixeaza incet.

Daca vreti o crema de branza mai ferma, puteti dubla cantitatile de gelatina si apa.

Intr-un castron se pun gelatina si apa. Dupa ce s-a hidratat complet, gelatina se topeste pe baie de abur (se pune catronul in apa fierbinte), apoi se adauga in crema de branza si se mixeaza.

Se toarna crema peste blatul de biscuiti si se da din nou la rece.

Jeleu de zmeura:

Se clateste zmeura cu apa rece si se pune la fiert timp de 10 minute impreuna cu zaharul. Se ia vasul de pe foc si se strecoara compozitia, pastrand doar siropul, care se mai fierbe pana cand scade putin. Trebuie sa ramana in jur de 500 ml de sirop. Se lasa sa se raceasca.

Intr-un castron se pun gelatina si apa. Dupa ce s-a hidratat complet, gelatina se topeste pe baie de abur (se pune catronul in apa fierbinte), apoi se amesteca cu siropul de zmeura si se toarna peste crema de branza. Se lasa sa se inchege la rece 1-2 ore, apoi cheesecake-ul este gata si se poate servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise