Ingrediente
Pentru baza, 3 foi de placinta, 25 gr unt, zeama de la 1 lamaie, 6 linguri zahar cu aroma de vanilie, 5 linguri de gris, , Pentru umplutura, 200 gr zahar pudra, 1 plic (40 gr) pudding cu gust de frisca, 720 gr branza cottage, coaja rasa de la 2 lamai, semintele rase de la 1 pastaie de vanilie, 175 gr iaurt, , Pentru decor, 1 lamaie, 100 gr zahar, 1 plic (8 gr) de Tort-Gelee Transparent
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 10 min
5 voturi
Mod de preparare
Pentru umplutura, amesteca zaharul pudra cu praful de pudding.Adauga branza, coaja rasa de lamaie, semintele de vanilie si iaurtul si amesteca bine.Toarna umplutura peste baza din tava.Da prajitura la copt 50-55 minute apoi las-o sa se raceasca.
Pentru decor, taie felii cat mai subtiri de lamaie apoi pune feliile intr-o cratita cu 100 ml apa rece.Adauga 100 gr zahar si pune totul la fiert 30 minute.Dupa 30 minute, se adauga plicul de Tort-Gelee, amestecandu-se continuu cu telul si se lasa sa fiarba 1 minut apoi se ia cratita de pe foc. Toarna deasupra cheesecake-ului amestecul cu coaja de lamaie si zahar preparat apoi da-l la rece min. 1 ora.
http://lauradfood2.blogspot.com/
valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010
Arata excelent...