autor:

violette

» » Dulciuri diverse

Cheesecake cu mascarpone si portocale

Autor: violette (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: violette (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 mai 2010

Ingrediente
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente, •220 grame biscuiti digestivi, •100 gr. unt topit, •250 gr. mascarpone, •500 gr. crema de branza/ eu am folosit branza de vaci, •2 oua intregi + 2 galbenusuri, •coaja de la o portocale si o lamaie, •sucul de la o portocala si o lamaie, •175 gr. zahar, •4 ling. faina, Pentru decor:, , •felii de portocala, •zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

- pasul1: biscuitii se sfarma si se amesteca cu untul topit, dupa care se aseaza intr-o forma rotunda(23 cm)tapetata cu foaie pergament.
-pasul2: se combina toate ingredientele (branza de vaci se amesteca cu branza mascarpone, se adauga sucul de portocale si de lamaie, coaja rasa de portocale/lamaie, ouale, zaharul iar la final faiana).
- pasul3:amestecul de branza se adauga peste crusta de biscuiti si se da la cuptorul incins in prealabil pentru 35 min.
Dupa ce s-a copt, se stinge focul si se lasa prajitura inauntru pana se raceste complet;cand e racita se scoate din forma si se decoreaza cu zahar pudra si felii de portocala sau cine doreste cu frisca batuta, capsuni etc
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu mascarpone si portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cheesecake cu mascarpone si jeleu de portocale

Cheesecake cu mascarpone si jeleu de portocale

Se pregatește o tava rotunda de tort cu fund detașabil (Ø= 20 cm) și se imbraca cu folie

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Torturi
Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Blat: 1. Preincalzim cuptorul la 180 grade celsius. 2. Separam galbenusurile de albusuri. 3. Topim

7 voturi    7 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • MoniPinky

    MoniPinky (Bucatar sef):

    A iesit cam mare dar a fost delicios! In loc de zahar tos am folosit zahar brun...a iesit super! F buna retzeta! :P

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

    Delicioasa si eleganta!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

    Arata excelent.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

    Un desert deosebit!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

      Un deliciu, salvat reteta!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      O reteta delicioasa...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Reteta salvata.O voi incerca in viitorul apropiat.

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Lia, Ramona- multumesc mult pt. aprecieri! Eugen ms pt caracterizare, foarte draguta:)

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Minunata.Un desert tare bun.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Rapida, gustoasa si frumos prezentata. Felicitari ! *****

    • Fara foto

      maria mihalache , 28 mai 2010

      Ca buna trebuie sa mai fie.

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Uite asa as caracteriza reteta ta : " O ora din viata Violettei dedicata bucuriei copiilor !". Se stie ca atunci cand un om mananca un desert (asa, delicios, ca al tau) devine mai bun!, devine copil !

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Delicioasã!frumoasã prezentarea!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de urmatoarele ingrediente
  • •220 grame biscuiti digestivi
  • •100 gr. unt topit
  • •250 gr. mascarpone
  • •500 gr. crema de branza/ eu am folosit branza de vaci
  • •2 oua intregi + 2 galbenusuri
  • •coaja de la o portocale si o lamaie
  • •sucul de la o portocala si o lamaie
  • •175 gr. zahar
  • •4 ling. faina
  • Pentru decor:
  • •felii de portocala
  • •zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de violette
Budinca de gris cu mere

Budinca de gris cu mere

Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul vanilinat si coaja de portocala/nucsoara, cand incepe

15 voturi    7 comentarii
45 min
Budinci
Fursecuri

Fursecuri

Ouale se bat bine cu zaharul pana cand devin o pasta cremoasa, se adauga ueiul putin cate putin,

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Salata cu telina si ciuperci

Salata cu telina si ciuperci

Telina si morcovul se dau pe razatoarea mica, ardeiul si carnita/sunca se taie cubulete, ceapa se

10 voturi    9 comentarii
20 min
Salate de legume

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Delicioasa si eleganta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Briose- cupcakes