Cheesecake cu merisoare si alune

Biscuitii se sfarama sau se maruntesc cu ajutorul robotului.

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa
Cheesecake cu merisoare si alune

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • biscuți cu cacao cca. 400 g,
  • unt 200 g,
  • Pentru cremă:
  • mascarpone cca. 500 g,
  • brânză de vaci 500 g,
  • zahăr pudră după gust cca 100 g,
  • ouă de găină 4 bucăți,
  • mersioare SanoVita cca. 200 g,
  • Pentru toping și decor:
  • Alune nesărate măcinate cca. 100 g.

Mod de preparare

Biscuiții se sfărâmă sau se mărunțesc cu ajutorul robotului. Între timp se topește untul. Într-un vas mare se pun biscuții mărunțiți, untul topit, amestecându-se până ce se obține un aluat nisipos. Blatul de biscuiți se pune într-o tavă cu pereții detașabili, se presează bine cu fundul unui pahar, apoi se dă la rece ptr cca. 30 de minute.

Între timp se amestecă brânza mascarpone, brânza de vaci, zahărul pudră și ouăle, până se obține o cremă spumoasă. Crema obținută se toarnă peste blatul de biscuiți, se presară merișoarele și alunele măcinate, apoi se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 25 minute la 180 grade.

Se servește rece, presărată cuu zahăr pudră, dacă o doriți mai dulce!

Spor și poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort copii

Tort copii

Tort copii
Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni
Gogosi cu ciocolata
Dulciuri diverse

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor