autor:

anuta

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Cheesecake cu piure de ananas, perle de tapioca si dulceata de coacaze

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 august 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 august 2017

Ingrediente
300 g biscuiti fragezi, 1 pachet de unt sau margarina, 200 de miez de nuca prajit si maruntit, piureul de ananas:, un compot mic ananas (580 ml), 100 ml frisca lichida, 1 plic de gelatina (10 g), umplutura de tapioca:, o cescuta de perle de tapioca, 250 ml lapte, 100 ml frisca lichida, 3 linguri de dulceata de coacaze, jeleul:, 2 plicuri tort jelle, un pahar de apa, 3-4 linguri de dulceata de coacaze

Dificultate: Medie Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare



Biscuitii dati la robot, maruntiti, se framanta cu untul moale si miezul de nuca, apoi se intinde in strat uniform in forma de tort cu diametrul de 25 cm, se preseaza cu dosul unei linguri.

Se scurg bucatile de ananas de sirop, apoi se dau la blender pana obtinem un piure fin. Se mixeaza frisca pana se intareste si se amesteca cu piureul de ananas si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie. Se amesteca bine totul, pana la o omogenizare perfecta, apoi se toarna peste blatul din biscuiti si se da la rece o ora.

Intre timp, inmuiem perlutele de tapioca intr-un pahar cu apa, cca. 30 minute, le scurgem si le punem la fiert in lapte, pana se ingroasa bine. Se dau la o parte si se lasa sa se raceasca bine, apoi se amesteca cu dulceata de coacaze si frisca mixata bine. Se intinde in strat uniform peste piureul de ananas si se lasa de seara pana dimineata la frigider.

Dimineata se pregateste jeleul astfel: se amesteca dulceata cu apa, apoi se strecoara sucul lasat de fructe. Fructele de coacaze din dulceata se repartizeaza pe toata suprafata prajiturii din frigider.

Sucul lasat se amesteca cu praful de tort gelle, intr-un ibric si se pune la fiert,amestecand continuu, pana da in 2-3 clocote, apoi se toarna deasupra prajiturii. Se mai lasa cca. 15 minute la rece sa se intareasca jeleul, apoi putem portiona prajitura.

Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu piure de ananas, perle de tapioca si dulceata de coacaze" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Pandispan cu cacao si fructe confiate

Pandispan cu cacao si fructe confiate

Se separa albusurile de galbenusuri,apoi albusul cu un praf de sare se bate bine cu mixerul.Se adauga

19 voturi    5 comentarii
40 min
Prajituri
Decor Briose Iepurasi

Decor Briose Iepurasi

Daca aveti putina rabdare, decorul de la aceste briose nu este deloc greu de realizat. Mai jos regasiti

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 300 g biscuiti fragezi
  • 1 pachet de unt sau margarina
  • 200 de miez de nuca prajit si maruntit
  • piureul de ananas:
  • un compot mic ananas (580 ml)
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 plic de gelatina (10 g)
  • umplutura de tapioca:
  • o cescuta de perle de tapioca
  • 250 ml lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • 3 linguri de dulceata de coacaze
  • jeleul:
  • 2 plicuri tort jelle
  • un pahar de apa
  • 3-4 linguri de dulceata de coacaze

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Chec cu migdale si crema nutella