Se pun biscuitii rupti in blender, iar dupa ce s-au pisat bine, se amesteca cu untul topit, sa rezulte un aluat nisipos.
Se pun biscuitii rupti in blender, iar dupa ce s-au pisat bine, se amesteca cu untul topit, sa rezulte un aluat nisipos.
Se rastoarna intr-o forma de tort, se preseaza bine toata suprafata, astfel formandu-se blatul, apoi se lasa deoparte.
Smochinele spalate, taiate cubulete mai mari se pun intr-un vas pe foc mic impreuna cu zahar si zeama de lamaie, apoi se amesteca usor pana se topeste zaharul dupa care se lasa deoparte
Branza se pune intr-un castron si se amesteca cu putina sare, esenta de migdale, smochinele, iar la final se incorporeaza frisca batuta tare amestecand usor cu o spatula.
Se rastoarna peste blat, se niveleaza suprafata si se lasa la frigider pana a doua zi.
Se scoate inelul de la forma, se pune pe un platou, se orneaza deasupra cu ciocolata topita si smochine, apoi se taie si se serveste.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii