Ingrediente
Pentru blat aveti nevoie de:, 1 pachet mare de biscuiti simpli, 150 gr unt, , Pentru crema:, 1-1,5 kg branza de vaci (moale), 250gr zahar, 1 fiola esenta de vanilie, 2 oua, 150 gr smantana, zeama de la o lamaie, cca 200 gr lapte, , frisca si fructe pentru ornat
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
6 voturi
Mod de preparare
Biscuitii se pun intr-o punga legata bine si se sfarama cu sucitorul pana se fac pesmet.
Separat se pune untul la topit si cand e lichid se adauga biscuitii, se amesteca bine (daca e prea uscat mai punem unt) si punem in forma de yena unsa cu unt - se asaza cu mana.
Crema
Branza de vaci (eu cumpar din piata) se pune la robot sau blender se adauga toate ingredientele de mai sus si daca inca nu e o pasta destul de lichida mai adaugam lapte.
Se pune pasta peste blat si se da la copt ptr cca 50 min. Trebuie sa fie rumena pe margini si moale in mijloc. Daca o coacem prea tare s-ar putea sa devina fainoasa. Se lasa la rece cca 5 ore, ea se intareste foarte bine.
Ornam cu frisca si fructe de sezon.