autor:

narcisa costea

» » Prajituri

Cheesecake romanesc

Autor: narcisa costea (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Marea Britanie


    Reteta postata pe: 29 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: narcisa costea (Chef de cuisine)   
Specific:  

Marea Britanie


Reteta postata pe: 29 martie 2011

Ingrediente
Pentru blat aveti nevoie de:, 1 pachet mare de biscuiti simpli, 150 gr unt, , Pentru crema:, 1-1,5 kg branza de vaci (moale), 250gr zahar, 1 fiola esenta de vanilie, 2 oua, 150 gr smantana, zeama de la o lamaie, cca 200 gr lapte, , frisca si fructe pentru ornat

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Blatul

Biscuitii se pun intr-o punga legata bine si se sfarama cu sucitorul pana se fac pesmet.

Separat se pune untul la topit si cand e lichid se adauga biscuitii, se amesteca bine (daca e prea uscat mai punem unt) si punem in forma de yena unsa cu unt - se asaza cu mana.



Crema

Branza de vaci (eu cumpar din piata) se pune la robot sau blender se adauga toate ingredientele de mai sus si daca inca nu e o pasta destul de lichida mai adaugam lapte.

Se pune pasta peste blat si se da la copt ptr cca 50 min. Trebuie sa fie rumena pe margini si moale in mijloc. Daca o coacem prea tare s-ar putea sa devina fainoasa. Se lasa la rece cca 5 ore, ea se intareste foarte bine.

Ornam cu frisca si fructe de sezon.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake romanesc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cremsnit

Cremsnit

Punem jumatate din lapte cu untul pe aragaz. Cand s-a topit untul punem zaharul si amestecam pana

0 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu mere nuca si crema de vanilie

Prajitura cu mere nuca si crema de vanilie

Aluatul - Untul tinut la temperatura camerei, impreuna cu zaharul si sarea se mixeaza bine spuma,pina

3 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Garfield

    Garfield (Chef de cuisine):

    Cam asa il fac si eu, cu branza dulce, grasa de la tzara, doar ca in loc de lapte pun smantana slaba si separand in prealabil, adaug 2-3 galbenusuri de ou. La final, inainte de a turna compozitia in tava, adaug si albusurile batute spuma (ca pt. bezea) si omogenizez incet cu o spatula. Blatul e mai bun cu biscuiti digestivi pe care ii maruntesc in robotul de bucatarie. Azi o sa fac insa cu piscoturi de sampanie. PONT: Se lasa la racit in tava in cazul in care se foloseste tava de tort (cu fund detasabil), dat fiind faptul ca altfel, exista riscul ca suprafata desertului sa crape inestetic. Acest risc poate apare si in cazul in care deschidem usa cuptorului in timpul coacerii. Felicitari pentru reteta. :-)

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Garfield

    Garfield (Chef de cuisine) , 06 mai 2011

    Cam asa il fac si eu, cu branza dulce, grasa de la tzara, doar ca in loc de lapte pun smantana slaba si separand in prealabil, adaug 2-3 galbenusuri de ou. La final, inainte de a turna compozitia in tava, adaug si albusurile batute spuma (ca pt. bezea) si omogenizez incet cu o spatula. Blatul e mai bun cu biscuiti digestivi pe care ii maruntesc in robotul de bucatarie. Azi o sa fac insa cu piscoturi de sampanie. PONT: Se lasa la racit in tava in cazul in care se foloseste tava de tort (cu fund detasabil), dat fiind faptul ca altfel, exista riscul ca suprafata desertului sa crape inestetic. Acest risc poate apare si in cazul in care deschidem usa cuptorului in timpul coacerii. Felicitari pentru reteta. :-)

  • Garfield

    Garfield (Chef de cuisine) , 06 mai 2011

    Cam asa il fac si eu, cu branza dulce, grasa de la tzara, doar ca in loc de lapte pun smantana slaba si separand in prealabil, adaug 2-3 galbenusuri de ou. La final, inainte de a turna compozitia in tava, adaug si albusurile batute spuma (ca pt. bezea) si omogenizez incet cu o spatula. Blatul e mai bun cu biscuiti digestivi pe care ii maruntesc in robotul de bucatarie. Azi o sa fac insa cu piscoturi de sampanie. PONT: Se lasa la racit in tava in cazul in care se foloseste tava de tort (cu fund detasabil), dat fiind faptul ca altfel, exista riscul ca suprafata desertului sa crape inestetic. Acest risc poate apare si in cazul in care deschidem usa cuptorului in timpul coacerii. Felicitari pentru reteta. :-)

  • Garfield

    Garfield (Chef de cuisine) , 06 mai 2011

    Cam asa il fac si eu, cu branza dulce, grasa de la tzara, doar ca in loc de lapte pun smantana slaba si separand in prealabil, adaug 2-3 galbenusuri de ou. La final, inainte de a turna compozitia in tava, adaug si albusurile batute spuma (ca pt. bezea) si omogenizez incet cu o spatula. Blatul e mai bun cu biscuiti digestivi pe care ii maruntesc in robotul de bucatarie. Azi o sa fac insa cu piscoturi de sampanie. PONT: Se lasa la racit in tava in cazul in care se foloseste tava de tort (cu fund detasabil), dat fiind faptul ca altfel, exista riscul ca suprafata desertului sa crape inestetic. Acest risc poate apare si in cazul in care deschidem usa cuptorului in timpul coacerii. Felicitari pentru reteta. :-)

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat aveti nevoie de:
  • 1 pachet mare de biscuiti simpli
  • 150 gr unt
  • Pentru crema:
  • 1-1,5 kg branza de vaci (moale)
  • 250gr zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 2 oua
  • 150 gr smantana
  • zeama de la o lamaie
  • cca 200 gr lapte
  • frisca si fructe pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de narcisa costea
Cozonac coronita

Cozonac coronita

aluatul: se pune faina pe masa de lucru,se face o gaura in mijloc,unde punem drojdia ,peste care

6 voturi    7 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Ciorba radauteana - original

Ciorba radauteana - original

Pentru ca sunt din Radauti,m-am gandit sa pun o reteta originala de ciorba radauteana,vazand cat

341 voturi    36 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
salata cruditati-coleslaw

salata cruditati-coleslaw

varza,morcovul,telina si prazul se rad sau se taie in robot,maricele,razatoarea de mere.Separat se

32 voturi    10 comentarii
30 min
Salate de legume

Garfield (Chef de cuisine)

Cam asa il fac si eu, cu branza dulce, grasa de la tzara, doar ca in loc de lapte pun smantana slaba si separand in prealabil, adaug 2-3 galbenusuri de ou. La final, inainte de a turna compozitia in tava, adaug si albusurile batute spuma (ca pt. bezea) si omogenizez incet cu o spatula. Blatul e mai bun cu biscuiti digestivi pe care ii maruntesc in robotul de bucatarie. Azi o sa fac insa cu piscoturi de sampanie. PONT: Se lasa la racit in tava in cazul in care se foloseste tava de tort (cu fund detasabil), dat fiind faptul ca altfel, exista riscul ca suprafata desertului sa crape inestetic. Acest risc poate apare si in cazul in care deschidem usa cuptorului in timpul coacerii. Felicitari pentru reteta. :-)

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate

Margarina moale se mixeaza cu zaharul pudra, cu oul, apoi se adauga si galbenusurile si la sfarsit, faina amestecata cu amidonul. Se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura Ciresica cu bezea Prajitura Ciresica cu bezea

Se mixeaza galbenusurile cu un praf de sare si zahar, se adauga uleiul, laptele si apoi faina, amoniacul stins cu suc de lamaie. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Biscuiti decorati cu royal icing