Blatul
Biscuitii se pun intr-o punga legata bine si se sfarama cu sucitorul pana se fac pesmet.
Separat se pune untul la topit si cand e lichid se adauga biscuitii, se amesteca bine (daca e prea uscat mai punem unt) si punem in forma de yena unsa cu unt - se asaza cu mana.
Crema
Branza de vaci (eu cumpar din piata) se pune la robot sau blender se adauga toate ingredientele de mai sus si daca inca nu e o pasta destul de lichida mai adaugam lapte.
Se pune pasta peste blat si se da la copt ptr cca 50 min. Trebuie sa fie rumena pe margini si moale in mijloc. Daca o coacem prea tare s-ar putea sa devina fainoasa. Se lasa la rece cca 5 ore, ea se intareste foarte bine.
Ornam cu frisca si fructe de sezon.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii