1. Biscuitii digestivi se dau prin robotul de bucatarie pana devin foarte marunti. Untul se topeste intr-o craticioara, se lasa putin la racit si se adauga peste biscuiti. Se amesteca pana cand compozitia devine omogena. O tava rotunda cu fundul detasabil se unge bine cu unt. Biscuitii amestecati cu unt se preseaza sub forma unui blat.
2. 300 ml de smantana se bat bine cu 50 gr de zahar pana obtinem o frisca delicioasa pe care o bagam la frigider.
3. Crema de branza se mixeaza cu 100 gr de zahar, esenta de portocale, coaja de lamaie si zaharul vanilinat. Se baga la frigider 5-10 minute.
4. Gelatina se inmoaie in apa rece 5 minute, apoi se topeste la bain-marie si se toarna in frisca.
5. Frisca (in care am pus si gelatina) se toarna peste crema de branza si se mixeaza la viteza mica inca 2-3 minute.
6. Se toarna crema peste blatul de biscuiti, se orneaza cu kiwi si coacaze rosii si se baga la frigider pentru cel putin 4-5 ore. Eu l-am lasat peste noapte.
Se savureaza incet. Sau nu. :)) Pofta buna!
Mai multe retete, pe http://www.saltnsasha.wordpress.com

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii