Se separa ouale si se pun albusurile separat de galbenusuri , iar peste galbenusuri se pun atatea linguri de ulei cate galbenusuri sunt , iar albusurile se bat cu mixerul pana nu se mai pot desprinde de vas,dupa care se amesteca cu atatea linguri de zahar cate albusuri avem ,de exemplu :
8 albusuri = 8 linguri de zahar
8 galbenusuri = 8 linguri de ulei
Cele doua se amesteca intr-un bol si se adauga de asemenea tot atatea linguri de faina cate oua am avut initial, pe rand amestecandu-se cu mixerul la viteza potrivita . Se adauga esenta de vanilie , rom si lamaie . Spre final se ia din compozitia initiala , circa un sfert din compozitie ,iar in ceea ce ramane se pune cacao cat sa capete o aroma si o culoare dorita si se amesteca bine.
Se asaza o tava speciala pentru chek si se unge in prealabil cu putin ulei sau se poate folosi hartie de copt.In tava se aseaza dupa cum dorim , mai intai compozitia neagra si apoi cea alba si tot asa , la final se da un usor aspect de domino . Se baga in cuptorul incins la foc mic si se tine circa 40-45 de minute. La final se tapeteaza cu zahar vanilinat !
Pofta buna !!!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii