Chek Melody

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • oua ( 6 sau 8 oua )
  • zahar
  • faina
  • ulei
  • cacao
  • esenta

Mod de preparare

Se separa ouale si se pun albusurile separat de galbenusuri , iar peste galbenusuri se pun atatea linguri de ulei cate galbenusuri sunt , iar albusurile se bat cu mixerul pana nu se mai pot desprinde de vas,dupa care se amesteca cu atatea linguri de zahar cate albusuri avem ,de exemplu :

8 albusuri = 8 linguri de zahar

8 galbenusuri = 8 linguri de ulei

Cele doua se amesteca intr-un bol si se adauga de asemenea tot atatea linguri de faina cate oua am avut initial, pe rand amestecandu-se cu mixerul la viteza potrivita . Se adauga esenta de vanilie , rom si lamaie . Spre final se ia din compozitia initiala , circa un sfert din compozitie ,iar in ceea ce ramane se pune cacao cat sa capete o aroma si o culoare dorita si se amesteca bine.

Se asaza o tava speciala pentru chek si se unge in prealabil cu putin ulei sau se poate folosi hartie de copt.In tava se aseaza dupa cum dorim , mai intai compozitia neagra si apoi cea alba si tot asa , la final se da un usor aspect de domino . Se baga in cuptorul incins la foc mic si se tine circa 40-45 de minute. La final se tapeteaza cu zahar vanilinat !

Pofta buna !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise