Se separa ouale si se pun albusurile separat de galbenusuri , iar peste galbenusuri se pun atatea linguri de ulei cate galbenusuri sunt , iar albusurile se bat cu mixerul pana nu se mai pot desprinde de vas,dupa care se amesteca cu atatea linguri de zahar cate albusuri avem ,de exemplu :
8 albusuri = 8 linguri de zahar
8 galbenusuri = 8 linguri de ulei
Cele doua se amesteca intr-un bol si se adauga de asemenea tot atatea linguri de faina cate oua am avut initial, pe rand amestecandu-se cu mixerul la viteza potrivita . Se adauga esenta de vanilie , rom si lamaie . Spre final se ia din compozitia initiala , circa un sfert din compozitie ,iar in ceea ce ramane se pune cacao cat sa capete o aroma si o culoare dorita si se amesteca bine.
Se asaza o tava speciala pentru chek si se unge in prealabil cu putin ulei sau se poate folosi hartie de copt.In tava se aseaza dupa cum dorim , mai intai compozitia neagra si apoi cea alba si tot asa , la final se da un usor aspect de domino . Se baga in cuptorul incins la foc mic si se tine circa 40-45 de minute. La final se tapeteaza cu zahar vanilinat !
Pofta buna !!!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii