autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Chek usor

Autor: Violeta Ungureanu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 februarie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Violeta Ungureanu (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 februarie 2008

Ingrediente
2 oua, 250 grame zahar (o cana), 200 ml. lapte (o cana), intre 50-100 ml. ulei, dupa gust (mai aspru sau mai fin), 250 gr. faina (o cana plina) amestecata cu 1 plic praf de copt, 1-2 linguri cacao, esente, dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

84 voturi

Mod de preparare

Se pun ouale intregi, zaharul, uleiul, laptele, faina amestecata cu praful de copt (faina se poate pune cu 10-20 gr. mai putina) esentele si se mixeaza toate odata, pana se omogenizeaza (2-3 minute). Se toarna o parte din compozitie in tava unsa si tapetata cu faina; ce ramane se amesteca cu cacao si se toarna peste. Se uniformizeaza cu furculita. Cuptorul se incalzeste. Se da tava la cuptor primele 15 minute la foc mai intens, apoi se reduce la foc mic/mediu, depinde de cuptor. Se lasa 35-40 de minute, se scoate, se pudreaza cu zahar, se acopera cu un servet de bumbac. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chek usor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Flori de dovleac pane

Flori de dovleac pane

Florile de dovlecel se spala si se usuca intr-un prosop,intre timp se face un aluat subtire de clatite

8 voturi    13 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Sirop din muguri de brad (in 30 min)

Sirop din muguri de brad (in 30 min)

1. Amesteca apa cu cele 400 g zahar si pune-le intr-un vas cu fund dublu la foc potrivit. 2.Amesteca

0 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Violeta Ungureanu , 08 mai 2018

    Multumesc, Elena! Ma bucur ca ti-a placut.

  • Fara foto

    Violeta Ungureanu (Maestru bucatar) , 08 mai 2018

    Ma bucur ca ti-a iesit, Elena. Pofta buna

  • Fara foto

    ELENA , 07 mai 2018

    FOARTE BUN SI USOR!

    • Fara foto

      Geta Baran , 25 august 2013

      foarte bun.nu credeam cand am vazut aluatul.dar merge.bun si ieftin.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

84 voturi

Ingrediente

  • 2 oua
  • 250 grame zahar (o cana)
  • 200 ml. lapte (o cana)
  • intre 50-100 ml. ulei
  • dupa gust (mai aspru sau mai fin)
  • 250 gr. faina (o cana plina) amestecata cu 1 plic praf de copt
  • 1-2 linguri cacao
  • esente
  • dupa gust

Raporteaza reteta

Violeta Ungureanu

Multumesc, Elena! Ma bucur ca ti-a placut.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Branzoici