autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Chek usor

Autor: Violeta Ungureanu (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 februarie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Violeta Ungureanu (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 februarie 2008

Ingrediente
2 oua, 250 grame zahar (o cana), 200 ml. lapte (o cana), intre 50-100 ml. ulei, dupa gust (mai aspru sau mai fin), 250 gr. faina (o cana plina) amestecata cu 1 plic praf de copt, 1-2 linguri cacao, esente, dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

83 voturi

Mod de preparare

Se pun ouale intregi, zaharul, uleiul, laptele, faina amestecata cu praful de copt (faina se poate pune cu 10-20 gr. mai putina) esentele si se mixeaza toate odata, pana se omogenizeaza (2-3 minute). Se toarna o parte din compozitie in tava unsa si tapetata cu faina; ce ramane se amesteca cu cacao si se toarna peste. Se uniformizeaza cu furculita. Cuptorul se incalzeste. Se da tava la cuptor primele 15 minute la foc mai intens, apoi se reduce la foc mic/mediu, depinde de cuptor. Se lasa 35-40 de minute, se scoate, se pudreaza cu zahar, se acopera cu un servet de bumbac. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chek usor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cupcakes tiramisu

Cupcakes tiramisu

Briosele: Topim untul si il lasam sa se raceasca. Ouale le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Incorporam

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Mini Pancakes cu Miere si Fructe

Mini Pancakes cu Miere si Fructe

- Amestecăm întâi ingredientele uscate: făina, praful de copt, zahărul, bicarbonatul

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Geta Baran , 25 august 2013

    foarte bun.nu credeam cand am vazut aluatul.dar merge.bun si ieftin.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

83 voturi

Ingrediente

  • 2 oua
  • 250 grame zahar (o cana)
  • 200 ml. lapte (o cana)
  • intre 50-100 ml. ulei
  • dupa gust (mai aspru sau mai fin)
  • 250 gr. faina (o cana plina) amestecata cu 1 plic praf de copt
  • 1-2 linguri cacao
  • esente
  • dupa gust

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Pancakes cu mere