autor:

» » Dulciuri diverse

Chek usor

Autor: Violeta Ungureanu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 februarie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Violeta Ungureanu (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 februarie 2008

Ingrediente
2 oua, 250 grame zahar (o cana), 200 ml. lapte (o cana), intre 50-100 ml. ulei, dupa gust (mai aspru sau mai fin), 250 gr. faina (o cana plina) amestecata cu 1 plic praf de copt, 1-2 linguri cacao, esente, dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

85 voturi

Mod de preparare

Se pun ouale intregi, zaharul, uleiul, laptele, faina amestecata cu praful de copt (faina se poate pune cu 10-20 gr. mai putina) esentele si se mixeaza toate odata, pana se omogenizeaza (2-3 minute). Se toarna o parte din compozitie in tava unsa si tapetata cu faina; ce ramane se amesteca cu cacao si se toarna peste. Se uniformizeaza cu furculita. Cuptorul se incalzeste. Se da tava la cuptor primele 15 minute la foc mai intens, apoi se reduce la foc mic/mediu, depinde de cuptor. Se lasa 35-40 de minute, se scoate, se pudreaza cu zahar, se acopera cu un servet de bumbac. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chek usor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • Violeta Ungureanu , 08 mai 2018

    Multumesc, Elena! Ma bucur ca ti-a placut.

  • Violeta Ungureanu (Maestru bucatar) , 08 mai 2018

    Ma bucur ca ti-a iesit, Elena. Pofta buna

  • ELENA , 07 mai 2018

    FOARTE BUN SI USOR!

    • Geta Baran , 25 august 2013

      foarte bun.nu credeam cand am vazut aluatul.dar merge.bun si ieftin.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

85 voturi

Ingrediente

  • 2 oua
  • 250 grame zahar (o cana)
  • 200 ml. lapte (o cana)
  • intre 50-100 ml. ulei
  • dupa gust (mai aspru sau mai fin)
  • 250 gr. faina (o cana plina) amestecata cu 1 plic praf de copt
  • 1-2 linguri cacao
  • esente
  • dupa gust

Raporteaza reteta

Violeta Ungureanu

Multumesc, Elena! Ma bucur ca ti-a placut.

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Briose tiramisu