Chek usor

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 250 grame zahar (o cana)
  • 200 ml. lapte (o cana)
  • intre 50-100 ml. ulei, dupa gust (mai aspru sau mai fin)
  • 250 gr. faina (o cana plina) amestecata cu 1 plic praf de copt
  • 1-2 linguri cacao, esente, dupa gust

Mod de preparare

Se pun ouale intregi, zaharul, uleiul, laptele, faina amestecata cu praful de copt (faina se poate pune cu 10-20 gr. mai putina) esentele si se mixeaza toate odata, pana se omogenizeaza (2-3 minute). Se toarna o parte din compozitie in tava unsa si tapetata cu faina; ce ramane se amesteca cu cacao si se toarna peste. Se uniformizeaza cu furculita. Cuptorul se incalzeste. Se da tava la cuptor primele 15 minute la foc mai intens, apoi se reduce la foc mic/mediu, depinde de cuptor. Se lasa 35-40 de minute, se scoate, se pudreaza cu zahar, se acopera cu un servet de bumbac. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise