autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Chek usor

Autor: Violeta Ungureanu (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 februarie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Violeta Ungureanu (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 februarie 2008

Ingrediente
2 oua, 250 grame zahar (o cana), 200 ml. lapte (o cana), intre 50-100 ml. ulei, dupa gust (mai aspru sau mai fin), 250 gr. faina (o cana plina) amestecata cu 1 plic praf de copt, 1-2 linguri cacao, esente, dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

83 voturi

Mod de preparare

Se pun ouale intregi, zaharul, uleiul, laptele, faina amestecata cu praful de copt (faina se poate pune cu 10-20 gr. mai putina) esentele si se mixeaza toate odata, pana se omogenizeaza (2-3 minute). Se toarna o parte din compozitie in tava unsa si tapetata cu faina; ce ramane se amesteca cu cacao si se toarna peste. Se uniformizeaza cu furculita. Cuptorul se incalzeste. Se da tava la cuptor primele 15 minute la foc mai intens, apoi se reduce la foc mic/mediu, depinde de cuptor. Se lasa 35-40 de minute, se scoate, se pudreaza cu zahar, se acopera cu un servet de bumbac. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chek usor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gem de capsuni

Gem de capsuni

Intai de toate spalam bine toate capsunile,le punem intr-o sita sa se scurga de apa . Le scoatem

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu gris

Prajitura cu gris

In bolul mixerului se pun ouale cu zaharul si se bat tare pana devin o spuma galben deschis adaugam

2 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Geta Baran , 25 august 2013

    foarte bun.nu credeam cand am vazut aluatul.dar merge.bun si ieftin.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

83 voturi

Ingrediente

  • 2 oua
  • 250 grame zahar (o cana)
  • 200 ml. lapte (o cana)
  • intre 50-100 ml. ulei
  • dupa gust (mai aspru sau mai fin)
  • 250 gr. faina (o cana plina) amestecata cu 1 plic praf de copt
  • 1-2 linguri cacao
  • esente
  • dupa gust

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Cornulete fragede cu gem,nuca sau rahat (de post)