autor:

husni

» » Fripturi

CHFTELUTE PANE

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 iunie 2009

Ingrediente
-500 g carne de vita, -o ceapa(cca 100 grame), -100 g franzela, -6-8 catei de usturoi, -1 ou, -marar, -sare, -piper, -ulei pt prajit chiftelele, , Pentru pane:cca 8 linguri de faina,2 oua,cca 12 linguri de pesmet.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

20 voturi

Mod de preparare

Carnea,impreuna cu ceapa prajita f putin si racita, se dau prin masina de carne.Cu ele,se da prin masina si franzela,pusa citeva secunde in apa si stoarsa bine;totul se mai da o data prin masina de tocat.Deci,se dau de 2 ori prin masina de tocat.
Aceasta compozitie se amesteca bine cu oul,usturoiul batut,marar(dupa gust),sare(dupa gust) si piper(dupa gust).
Din aceasta compozitie, se fac cca 35 chiftele;se dau prin faina,oua (cele 2 pt. pane),batute bine cu putina sare si piper,pesmet.Se prajesc.
Se servesc fierbinti cu diferite sosuri si garnituri.
Daca ti-a placut reteta noastra "CHFTELUTE PANE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Aripi,de pui,pane

Aripi,de pui,pane

Aripile(fara partea osoasa,care se arunca) se taie in 2,apoi se spala. Se face o \"marinata\" din

11 voturi    15 comentarii
2h
Fripturi
valdostana de pui (2 portii)

valdostana de pui (2 portii)

pieptul de pui se bate cu ciocanul se da cu sare si piper,se pune pe gratarul incins si se rumeneste. Cand

2 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2013

    Ce bune! Mie imi plac oricand, nu ma satur niciodata de chiftelute.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

    O idee foart bună! Multumesc Camelia!

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 06 iulie 2009

    Alina, am incercat chiftele pane in fulgi de porumb, dar cu bechamel, niciodata. Multumesc de idee!

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 06 iulie 2009

      Camelia, chiftelutele pane sunt mult mai bune decat cele date doar prin faina. Din aceiasi compozitie, poti face si chiftelute trecute prin susan, sau le treci prin bechamel mai grosut(ou, faina, o lingurita mustar, sos de soia, condimente, usturoi, bere). Raman foarte suculente. Astfel vei obtine un platou cu chiftelute in 3 culori. Am incercat si varianta ; trecute prin bechamel si fulgi de porumb. Crocante dar suculente in acelasi timp !!!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009

      Ce idee buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

20 voturi

Ingrediente

  • -500 g carne de vita
  • -o ceapa(cca 100 grame)
  • -100 g franzela
  • -6-8 catei de usturoi
  • -1 ou
  • -marar
  • -sare
  • -piper
  • -ulei pt prajit chiftelele
  • Pentru pane:cca 8 linguri de faina,2 oua,cca 12 linguri de pesmet.

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce bune! Mie imi plac oricand, nu ma satur niciodata de chiftelute.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pui dulce