autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Chicons gratines (Andive la cuptor)

Autor: Claudia Tocarciuc (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Belgia


    Reteta postata pe: 06 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Claudia Tocarciuc (Chef de cuisine)   
Specific:  

Belgia


Reteta postata pe: 06 mai 2008

Ingrediente
6 andive, 6 felii de sunca de Praga, 6 felii de casacaval, 1 cana de smântâna groasa, 2 linguri de faina ptr sos alb, 10 gr unt ptr sos alb, 250 ml lapte ptr sos alb, 150 gr casacaval ras, putin patrunjel verde tocat, 25 gr unt, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

7 voturi

Mod de preparare

Intr-o tigaie se rumenesc la foc foarte mic andivele in 25 gr unt. Se scot pe o farfurie si se invelesc andivele in feliile de cascaval, apoi in cele de sunca (intre cascaval si sunca eu pune putin piper macinat, pentru gust). Se aseaza intr-o tava mai inalta, una lânga alta. Se prepara separat sosul alb din lapte, unt si faina.

Se amesteca smantana cu cascavalul ras si sosul alb, putina sare si piper si se toarna peste andive. Se presara din abundenta cu cascaval ras si patrunjel.

Se da la cuptor cam 35min, pâna se rumeneste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chicons gratines (Andive la cuptor)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Vitel cu varza in vasul roman

Vitel cu varza in vasul roman

In primul rand dam carnea de vitel cu mustar dupa care o punem in vin cu condimente dorite(piper

11 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Snitele crocante

Snitele crocante

Se portioneaza pieptul de pui, se bate carnea, se sareaza si se condimenteaza cu un amestec picant

3 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

    Imi place foarte mult reteta...

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

7 voturi

Ingrediente

  • 6 andive
  • 6 felii de sunca de Praga
  • 6 felii de casacaval
  • 1 cana de smântâna groasa
  • 2 linguri de faina ptr sos alb
  • 10 gr unt ptr sos alb
  • 250 ml lapte ptr sos alb
  • 150 gr casacaval ras
  • putin patrunjel verde tocat
  • 25 gr unt
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Imi place foarte mult reteta...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Piept de pui cu ciuperci si smantana