autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Chicons gratines (Andive la cuptor)

Autor: Claudia Tocarciuc (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Belgia


    Reteta postata pe: 06 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Claudia Tocarciuc (Chef de cuisine)   
Specific:  

Belgia


Reteta postata pe: 06 mai 2008

Ingrediente
6 andive, 6 felii de sunca de Praga, 6 felii de casacaval, 1 cana de smântâna groasa, 2 linguri de faina ptr sos alb, 10 gr unt ptr sos alb, 250 ml lapte ptr sos alb, 150 gr casacaval ras, putin patrunjel verde tocat, 25 gr unt, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

7 voturi

Mod de preparare

Intr-o tigaie se rumenesc la foc foarte mic andivele in 25 gr unt. Se scot pe o farfurie si se invelesc andivele in feliile de cascaval, apoi in cele de sunca (intre cascaval si sunca eu pune putin piper macinat, pentru gust). Se aseaza intr-o tava mai inalta, una lânga alta. Se prepara separat sosul alb din lapte, unt si faina.

Se amesteca smantana cu cascavalul ras si sosul alb, putina sare si piper si se toarna peste andive. Se presara din abundenta cu cascaval ras si patrunjel.

Se da la cuptor cam 35min, pâna se rumeneste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chicons gratines (Andive la cuptor)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
chiftele marinate

chiftele marinate

Se pune uleiul intr-o craticioara, sare, zahar, bulionul amestecat cu faina si diluat cu apa, otetul,

12 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Mancare de ficatei cu kaizer

Mancare de ficatei cu kaizer

Ficateii ii punem 10 minute in apa rece sa mai iese din sange, ii spalam si ii punem intr-o sita

7 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

    Imi place foarte mult reteta...

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

7 voturi

Ingrediente

  • 6 andive
  • 6 felii de sunca de Praga
  • 6 felii de casacaval
  • 1 cana de smântâna groasa
  • 2 linguri de faina ptr sos alb
  • 10 gr unt ptr sos alb
  • 250 ml lapte ptr sos alb
  • 150 gr casacaval ras
  • putin patrunjel verde tocat
  • 25 gr unt
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Imi place foarte mult reteta...

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
CREIER IN ALUAT