autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Chicons gratines (Andive la cuptor)

Autor: Claudia Tocarciuc (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Belgia


    Reteta postata pe: 06 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Claudia Tocarciuc (Chef de cuisine)   
Specific:  

Belgia


Reteta postata pe: 06 mai 2008

Ingrediente
6 andive, 6 felii de sunca de Praga, 6 felii de casacaval, 1 cana de smântâna groasa, 2 linguri de faina ptr sos alb, 10 gr unt ptr sos alb, 250 ml lapte ptr sos alb, 150 gr casacaval ras, putin patrunjel verde tocat, 25 gr unt, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

7 voturi

Mod de preparare

Intr-o tigaie se rumenesc la foc foarte mic andivele in 25 gr unt. Se scot pe o farfurie si se invelesc andivele in feliile de cascaval, apoi in cele de sunca (intre cascaval si sunca eu pune putin piper macinat, pentru gust). Se aseaza intr-o tava mai inalta, una lânga alta. Se prepara separat sosul alb din lapte, unt si faina.

Se amesteca smantana cu cascavalul ras si sosul alb, putina sare si piper si se toarna peste andive. Se presara din abundenta cu cascaval ras si patrunjel.

Se da la cuptor cam 35min, pâna se rumeneste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chicons gratines (Andive la cuptor)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Musaca de cartofi

Musaca de cartofi

Pentru zile de sărbătoare sau de weekend, ca să vă răsfățați gustul și simțurile, vă propun

11 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Mousaka

Mousaka

Se taie ceapa marunt, se pune intr-o cratita cu un pic de ulei la prajit, se adauga carnea si se

3 voturi    4 comentarii
3h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

    Imi place foarte mult reteta...

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

7 voturi

Ingrediente

  • 6 andive
  • 6 felii de sunca de Praga
  • 6 felii de casacaval
  • 1 cana de smântâna groasa
  • 2 linguri de faina ptr sos alb
  • 10 gr unt ptr sos alb
  • 250 ml lapte ptr sos alb
  • 150 gr casacaval ras
  • putin patrunjel verde tocat
  • 25 gr unt
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Imi place foarte mult reteta...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Tocanita cu ficatei de pui Tocanita cu ficatei de pui

Se curata si taie ceapa marunt. Se pune tuciul pe foc sa se incinga, se adauga uleiul, apoi ceapa si se lasa sa se caleasca la foc mic

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Mamaliga in straturi sau Taci si inghite Mamaliga in straturi sau Taci si inghite

In mod traditional mamaliga se fierbe in lapte cu smantana, dar pentru ca oricum este o mancare foarte grea, am decis sa fac o mamaliga

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Piept de curcan umplut cu orez curcubeu