autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Chicons gratines (Andive la cuptor)

Autor: Claudia Tocarciuc (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Belgia


    Reteta postata pe: 06 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Claudia Tocarciuc (Chef de cuisine)   
Specific:  

Belgia


Reteta postata pe: 06 mai 2008

Ingrediente
6 andive, 6 felii de sunca de Praga, 6 felii de casacaval, 1 cana de smântâna groasa, 2 linguri de faina ptr sos alb, 10 gr unt ptr sos alb, 250 ml lapte ptr sos alb, 150 gr casacaval ras, putin patrunjel verde tocat, 25 gr unt, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

7 voturi

Mod de preparare

Intr-o tigaie se rumenesc la foc foarte mic andivele in 25 gr unt. Se scot pe o farfurie si se invelesc andivele in feliile de cascaval, apoi in cele de sunca (intre cascaval si sunca eu pune putin piper macinat, pentru gust). Se aseaza intr-o tava mai inalta, una lânga alta. Se prepara separat sosul alb din lapte, unt si faina.

Se amesteca smantana cu cascavalul ras si sosul alb, putina sare si piper si se toarna peste andive. Se presara din abundenta cu cascaval ras si patrunjel.

Se da la cuptor cam 35min, pâna se rumeneste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chicons gratines (Andive la cuptor)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Carne de porc în sos caramel

Carne de porc în sos caramel

Tăiaţi carnea fâşii subţiri. Tăiaţi ceapa feliuţe. Căliţi împreună carnea şi ceapa în

11 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pulpa de miel cu verdeturi la cuptor

Pulpa de miel cu verdeturi la cuptor

Carnea se portioneaza. Legumele se spala, curata si se toaca dupa pofta inimii. Se condimenteaza,

4 voturi    5 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

    Imi place foarte mult reteta...

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

7 voturi

Ingrediente

  • 6 andive
  • 6 felii de sunca de Praga
  • 6 felii de casacaval
  • 1 cana de smântâna groasa
  • 2 linguri de faina ptr sos alb
  • 10 gr unt ptr sos alb
  • 250 ml lapte ptr sos alb
  • 150 gr casacaval ras
  • putin patrunjel verde tocat
  • 25 gr unt
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Imi place foarte mult reteta...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Ragu de carne pe mamaliguta Ragu de carne pe mamaliguta

Intai punem o cratita larga la incalzit cu putin ulei si cand uleiul este cald, adaugam treptat ceapa, morcovul si ardeiul iute, dupa

1 vot    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
File de porc cu ciuperci