autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Chicons gratines (Andive la cuptor)

Autor: Claudia Tocarciuc (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Belgia


    Reteta postata pe: 06 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Claudia Tocarciuc (Chef de cuisine)   
Specific:  

Belgia


Reteta postata pe: 06 mai 2008

Ingrediente
6 andive, 6 felii de sunca de Praga, 6 felii de casacaval, 1 cana de smântâna groasa, 2 linguri de faina ptr sos alb, 10 gr unt ptr sos alb, 250 ml lapte ptr sos alb, 150 gr casacaval ras, putin patrunjel verde tocat, 25 gr unt, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

7 voturi

Mod de preparare

Intr-o tigaie se rumenesc la foc foarte mic andivele in 25 gr unt. Se scot pe o farfurie si se invelesc andivele in feliile de cascaval, apoi in cele de sunca (intre cascaval si sunca eu pune putin piper macinat, pentru gust). Se aseaza intr-o tava mai inalta, una lânga alta. Se prepara separat sosul alb din lapte, unt si faina.

Se amesteca smantana cu cascavalul ras si sosul alb, putina sare si piper si se toarna peste andive. Se presara din abundenta cu cascaval ras si patrunjel.

Se da la cuptor cam 35min, pâna se rumeneste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chicons gratines (Andive la cuptor)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Copanele de pui cu sos picant la cuptor

Copanele de pui cu sos picant la cuptor

Se iau copanelele, se spala bine, apoi luam un cutit si intepam bine pe ambele parti copanenele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita cu carne de oaie-reteta araba

Sarmalute in foi de vita cu carne de oaie-reteta araba

Frunzele de vita se oparesc, apoi se scot pe un platou. Orezul se opareste , apoi se spala bine

10 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

    Imi place foarte mult reteta...

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

7 voturi

Ingrediente

  • 6 andive
  • 6 felii de sunca de Praga
  • 6 felii de casacaval
  • 1 cana de smântâna groasa
  • 2 linguri de faina ptr sos alb
  • 10 gr unt ptr sos alb
  • 250 ml lapte ptr sos alb
  • 150 gr casacaval ras
  • putin patrunjel verde tocat
  • 25 gr unt
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Imi place foarte mult reteta...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Bogracs