autor:

raluka

» » Aluaturi si Foietaje

Chifla pentru hamburger

Autor: raluka (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: raluka (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 noiembrie 2011

Ingrediente
cca 640gr faina dura(depinde de faina), 10gr sare, 45gr zahar, un plic de drojdie uscata(in mod normal corespunde la 500gr faina), un ou, 50 gr unt sau margarina topita, 350ml lapte, Pentru uns:, un galbenus de ou, seminte de susan

Dificultate: Medie Timp: 2h

7 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol mai mare se amesteca faina,sarea si drojdia uscata.Laptele se incalzeste putin si se amesteca cu zaharul,oul batut si untul topit.Se amesteca putin pana se topeste zaharul.In mijlocul fainei se formeaza o gropita in care se adauga amestecul de lapte.Se amesteca totul cu mana,pana nu se mai lipeste de maini si se framanta bine pana se formeaza o coca elastica.Se lasa la crescut cel putin o ora jumate intr-un loc cald.Dupa acest timp se mai framanta putin cu degetele ca sa iasa aerul.Se rupe in 7 bucati(depinde cat de mari l-e vreti) si se formeaza chiflele.Se coc la 160ºC timp de 30min.Se scot,se ung cu galbenusul de ou,se presara repede susanul si se dau din nou la cuptor pentru inca 5 min.Se scot si se lasa se se raceasca putin.Sper sa va placa!POFTA BUNA!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifla pentru hamburger" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Clatite americane cu glazura de capsuni si iaurt

Clatite americane cu glazura de capsuni si iaurt

Intr-un bol se amesteca laptele impreuna cu 400 de gr de faina, zaharul sarea si untul topit si se

3 voturi    1 comentariu
30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine pentru mic dejun

Paine pentru mic dejun

Se dizolva drojdia in apa calduta impreuna cu zaharul, sarea si 100ml ulei, se lasa la dospit 10’.

16 voturi    14 comentarii
2h 20 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Liana Taut , 06 noiembrie 2013

    SUPRER BUNE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2011

    Bine mai arata ! Cred ca sunt o bunatate !

Dificultate

Medie

Timp

2h

7 voturi

Ingrediente

  • cca 640gr faina dura(depinde de faina)
  • 10gr sare
  • 45gr zahar
  • un plic de drojdie uscata(in mod normal corespunde la 500gr faina)
  • un ou
  • 50 gr unt sau margarina topita
  • 350ml lapte
  • Pentru uns:
  • un galbenus de ou
  • seminte de susan

Raporteaza reteta

Retete
de raluka
chiftelute

chiftelute

In primu rand se toaca marunt celpele,cartoful si usturoiul.(eu le-am tocat cu robotul de bucatarie

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Pui chinezesc (cu orez)

Pui chinezesc (cu orez)

Este o reteta chinezeasca usor modificata de mine; mai rapid si mai usor de preparat.Inainte de toate

18 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole batuta

Fasole batuta

Intr-o tigaie punem suficient ulei la incins(1deget) si adaugam ceapa taiata solzisori.O lasam sa

7 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Bine mai arata ! Cred ca sunt o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Melci cu branza