autor:

Lia Maria

» » Aluaturi si Foietaje

Chifle cu miere

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 octombrie 2013

Ingrediente
Aluat, 250ml lapte, 1 ou +1 galbenus, 120ml ulei, 2 linguri miere de albine, 1 lingurita sare, 900g faina alba (pt paine), 2 lingurite drojdie uscata, Glazura, 75g zahar, 2 linguri unt topit, 1 lingura miere de albine, 1 albus de ou

Dificultate: Redusa Timp: 3h

28 voturi

Mod de preparare

Se pun ingredientele pentru aluat in masina de paine, rand pe rand in ordinea enumerata mai sus. Setam masina pentru framantata si dospit. (Se verifica dupa 5’ de framantat; se adauga 1-2 linguri de apa sau faina, daca este nevoie).
Cand ciclul s-a terminat, se rastoarna aluatul pe planseta usor presarata cu faina. Se acopera si se lasa sa se odihneasca 15’.
Impartim aluatul in 16 bucati (sau daca le dorim micute, in 24 bucati) si formama din fiecare cate o bila de aluat.
Asezam bilele in tava tapetata cu hartie de copt si lasam la loc cald si ferit de curenti, sa creasca aluatul inca 30’.
Intre timp pregatim glazura: combinam zaharul, untul topit, mierea si albusul intr-un bol.
Cu acest amestec ungem chiflele crescute apoi le dam la cuptor, la 175* timp de 20-25’ sau pana se rumenesc.
Ps: Se pot unge cu miere in plus, dupa gust.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu miere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Chifle cu miere si fulgi de migdale

Chifle cu miere si fulgi de migdale

Aluatul l-am facut la masina de paine.Ordine in care am pus ingredientele a fost urmatoarea:apa ,sare,

2 voturi    2 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Placintele mici cu cartofi

Placintele mici cu cartofi

Intai se fierb cartofii si se lasa sa se scurga bine de apa-eu fac umplutura cu o zi inainte ptr

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mogos Tincuta , 06 ianuarie 2015

    da itradevar sut bune ca in reteta

  • Gerodimu_Mihaela

    Gerodimu_Mihaela (Bucatar) , 23 februarie 2014

    bun

  • Fara foto

    Zamfira Boboc , 23 februarie 2014

    o ideie buna si un dulce pentru a atrage si a le face o bucurie la copiii din vecini pe care-i plac enorm

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2013

      super bune...

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2013

      Minunate ptr o gustare de sfarsit de saptamana

    • Fara foto

      Nicoleta Serbulea , 14 octombrie 2013

      bune dimineta ..la cafea

    • Fara foto

      Paraschiva Ciobanu , 09 octombrie 2013

      simbata probam sa vedem ce ese

    • Fara foto

      Alexandru Gabriel , 09 octombrie 2013

      nu avem masina de paine

    • Fara foto

      Oana Anita , 08 octombrie 2013

      da itradevar sut bune ca in reteta

    • Fara foto

      Valeriu Nagacevschi , 08 octombrie 2013

      Fără mașină de pâine nu se poate ?

    • Fara foto

      Mihai Corvin , 08 octombrie 2013

      superi tari lamicul dejun,cu ceaisi ou fiert si brinza

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2013

      Asa ceva nu as rata!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

28 voturi

Ingrediente

  • Aluat
  • 250ml lapte
  • 1 ou +1 galbenus
  • 120ml ulei
  • 2 linguri miere de albine
  • 1 lingurita sare
  • 900g faina alba (pt paine)
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • Glazura
  • 75g zahar
  • 2 linguri unt topit
  • 1 lingura miere de albine
  • 1 albus de ou

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Cuiburi din foietaj si salam picant