Chifle cu miere

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Chifle cu miere

Ingrediente

  • Aluat
  • 250ml lapte
  • 1 ou +1 galbenus
  • 120ml ulei
  • 2 linguri miere de albine
  • 1 lingurita sare
  • 900g faina alba (pt paine)
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • Glazura
  • 75g zahar
  • 2 linguri unt topit
  • 1 lingura miere de albine
  • 1 albus de ou

Mod de preparare

Se pun ingredientele pentru aluat in masina de paine, rand pe rand in ordinea enumerata mai sus. Setam masina pentru framantata si dospit. (Se verifica dupa 5’ de framantat; se adauga 1-2 linguri de apa sau faina, daca este nevoie).

Cand ciclul s-a terminat, se rastoarna aluatul pe planseta usor presarata cu faina. Se acopera si se lasa sa se odihneasca 15’.

Impartim aluatul in 16 bucati (sau daca le dorim micute, in 24 bucati) si formama din fiecare cate o bila de aluat.

Asezam bilele in tava tapetata cu hartie de copt si lasam la loc cald si ferit de curenti, sa creasca aluatul inca 30’.

Intre timp pregatim glazura: combinam zaharul, untul topit, mierea si albusul intr-un bol.

Cu acest amestec ungem chiflele crescute apoi le dam la cuptor, la 175* timp de 20-25’ sau pana se rumenesc.

Ps: Se pot unge cu miere in plus, dupa gust.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise