Chifle cu miere

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Chifle cu miere

Ingrediente

  • Aluat
  • 250ml lapte
  • 1 ou +1 galbenus
  • 120ml ulei
  • 2 linguri miere de albine
  • 1 lingurita sare
  • 900g faina alba (pt paine)
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • Glazura
  • 75g zahar
  • 2 linguri unt topit
  • 1 lingura miere de albine
  • 1 albus de ou

Mod de preparare

Se pun ingredientele pentru aluat in masina de paine, rand pe rand in ordinea enumerata mai sus. Setam masina pentru framantata si dospit. (Se verifica dupa 5’ de framantat; se adauga 1-2 linguri de apa sau faina, daca este nevoie).

Cand ciclul s-a terminat, se rastoarna aluatul pe planseta usor presarata cu faina. Se acopera si se lasa sa se odihneasca 15’.

Impartim aluatul in 16 bucati (sau daca le dorim micute, in 24 bucati) si formama din fiecare cate o bila de aluat.

Asezam bilele in tava tapetata cu hartie de copt si lasam la loc cald si ferit de curenti, sa creasca aluatul inca 30’.

Intre timp pregatim glazura: combinam zaharul, untul topit, mierea si albusul intr-un bol.

Cu acest amestec ungem chiflele crescute apoi le dam la cuptor, la 175* timp de 20-25’ sau pana se rumenesc.

Ps: Se pot unge cu miere in plus, dupa gust.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de post cu mousse de ciocolata

Tort de post cu mousse de ciocolata

Tort de post cu mousse de ciocolata
Saramura de crap

Saramura de crap

Saramura de crap
Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor