autor:

Dachman Laura

» » Aluaturi si Foietaje

Chifle cu susan

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iunie 2009

Ingrediente
•1 kg faina, •20 gr sare, •15 gr drojdie proaspata, •600 ml apa calduta, •1-2 linguri seminte de susan prajite

Dificultate: Redusa Timp: 4h

5 voturi

Mod de preparare

1. Amesteca 100 ml apa calduta cu drojdia proaspata si lasa-o sa stea aprox. 10 minute.Amesteca apoi acesta compozitie cu faina, sarea si restul de apa calduta.Framata bine, apoi scoate aluatul din bol si framata-l pe masa de lucru, intinzand aluatul si pliandu-l de cateva ori pana cand devine omogen.Pune-l intr-un bol, acopera bolul si lasa aluatul sa creasca timp e 45 minute, la temperatura camerei.
2. Scoate aluatul, intinde-l, imatureste-l in 4 si pune-l inapoi in bol, unde il lasi inca 45 minute.
3. Dupa ce au trecut cele 45 minute, pune aluatul pe masa de lucru si imparte-l in bucati de aprox. 100 gr.Impatureste o data fiecare bucata, apoi lasa aluatul sa creasca inca 20 minute.
4. Ia fiecare bucata de aluat si da-i forma de chifla .
5. Daca vrei, poti cresta putin aluatul. Aseaza chiflele intr-o tava tapetata cu foaie de copt, presara deasupra lor susanul prajit si lasa-le la crescut alte 40 minute.
6. Preincalzeste cuptorul la 180ᵒC si pune beghetele la copt pentru 50-60 minute.Daca vrei ca chiflele sa nu se intareasca prea tare, in cuptor trebuie sa fie putin abur, asa ca inainte de a introduce baghetele la copt, varsa un pahar cu apa in cuptorul incins.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu susan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
FUNDITE CU BRANZA

FUNDITE CU BRANZA

Intr-un castron se amesteca iaurtul, uleiul de masline, oul, branza , nucsoara, boiaua, drojdia dizolvata

5 voturi    10 comentarii
10 min
Aluaturi si Foietaje
Taitei de casa

Taitei de casa

Se amesteca faina, oul si apa [cat cuprinde]. Se framanta bine pana se formeaza o coca potrivit

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Minunate!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

    Arata tare bine!

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

    Minunate!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Apetisante...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

      MMMMM CE BUNE TREBUIE SA FIE!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

      Bun,gustos si sanatos...

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2009

      Este OK.felicitari

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

      Felicitări pt. Chifle!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

      O bunatate!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

4h

5 voturi

Ingrediente

  • •1 kg faina
  • •20 gr sare
  • •15 gr drojdie proaspata
  • •600 ml apa calduta
  • •1-2 linguri seminte de susan prajite

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Minunate!

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Chifle cu lapte