autor:

Dachman Laura

» » Aluaturi si Foietaje

Chifle cu susan

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iunie 2009

Ingrediente
•1 kg faina, •20 gr sare, •15 gr drojdie proaspata, •600 ml apa calduta, •1-2 linguri seminte de susan prajite

Dificultate: Redusa Timp: 4h

5 voturi

Mod de preparare

1. Amesteca 100 ml apa calduta cu drojdia proaspata si lasa-o sa stea aprox. 10 minute.Amesteca apoi acesta compozitie cu faina, sarea si restul de apa calduta.Framata bine, apoi scoate aluatul din bol si framata-l pe masa de lucru, intinzand aluatul si pliandu-l de cateva ori pana cand devine omogen.Pune-l intr-un bol, acopera bolul si lasa aluatul sa creasca timp e 45 minute, la temperatura camerei.
2. Scoate aluatul, intinde-l, imatureste-l in 4 si pune-l inapoi in bol, unde il lasi inca 45 minute.
3. Dupa ce au trecut cele 45 minute, pune aluatul pe masa de lucru si imparte-l in bucati de aprox. 100 gr.Impatureste o data fiecare bucata, apoi lasa aluatul sa creasca inca 20 minute.
4. Ia fiecare bucata de aluat si da-i forma de chifla .
5. Daca vrei, poti cresta putin aluatul. Aseaza chiflele intr-o tava tapetata cu foaie de copt, presara deasupra lor susanul prajit si lasa-le la crescut alte 40 minute.
6. Preincalzeste cuptorul la 180ᵒC si pune beghetele la copt pentru 50-60 minute.Daca vrei ca chiflele sa nu se intareasca prea tare, in cuptor trebuie sa fie putin abur, asa ca inainte de a introduce baghetele la copt, varsa un pahar cu apa in cuptorul incins.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu susan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Minunate!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

    Arata tare bine!

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

    Minunate!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Apetisante...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

      MMMMM CE BUNE TREBUIE SA FIE!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

      Bun,gustos si sanatos...

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2009

      Este OK.felicitari

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

      Felicitări pt. Chifle!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

      O bunatate!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

4h

5 voturi

Ingrediente

  • •1 kg faina
  • •20 gr sare
  • •15 gr drojdie proaspata
  • •600 ml apa calduta
  • •1-2 linguri seminte de susan prajite

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    9 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

20 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Minunate!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Fatayer cu doua umpluturi