Ingrediente
•1 kg faina, •20 gr sare, •15 gr drojdie proaspata, •600 ml apa calduta, •1-2 linguri seminte de susan prajite
Dificultate: Redusa | Timp: 4h
5 voturi
Mod de preparare
2. Scoate aluatul, intinde-l, imatureste-l in 4 si pune-l inapoi in bol, unde il lasi inca 45 minute.
3. Dupa ce au trecut cele 45 minute, pune aluatul pe masa de lucru si imparte-l in bucati de aprox. 100 gr.Impatureste o data fiecare bucata, apoi lasa aluatul sa creasca inca 20 minute.
4. Ia fiecare bucata de aluat si da-i forma de chifla .
5. Daca vrei, poti cresta putin aluatul. Aseaza chiflele intr-o tava tapetata cu foaie de copt, presara deasupra lor susanul prajit si lasa-le la crescut alte 40 minute.
6. Preincalzeste cuptorul la 180ᵒC si pune beghetele la copt pentru 50-60 minute.Daca vrei ca chiflele sa nu se intareasca prea tare, in cuptor trebuie sa fie putin abur, asa ca inainte de a introduce baghetele la copt, varsa un pahar cu apa in cuptorul incins.
Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)
flori de piatra (Chef de cuisine) , 09 martie 2010
Apetisante...
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009
MMMMM CE BUNE TREBUIE SA FIE!!!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009
Bun,gustos si sanatos...
costy1969 (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2009
Este OK.felicitari
Crystyna (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009
Felicitări pt. Chifle!
vera (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009
O bunatate!