autor:

vera

» » Aluaturi si Foietaje

Chifle de casa

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 ianuarie 2010

Ingrediente
500 g faina(amestec pt paine), 300ml lapte caldut, 25g drojdie proaspata, 3 linguri ulei de masline, 1 lingurita sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

1. Cernem faina intr-un castron,in mijloc adaugam drojdia topita in 100ml lapte caldut.
2. Amestecam compozitia cu mainile adaugand in mod gradual sarea,laptele ramas,pana obtinem o compozitie moale omogena si elastica,
3. Acoperim coca cu un prosop umed si o lasam intr-un cald cam 30-40 minute;Dupa acest timp luam coca o mai framantam putin si formam chifle pe care le vom aseza intr-o tava tapetata cu hartie de cuptor;Le punem deoparte,la caldura cam 25-30 minute ,dupa care le introducem in cuptorul cald 200°C timp de 20-25 minute,dar nu inainte de-a le unge cu ou batut sau lapte;
4. Le pastram pt 2-3 zile in punga de hartie sau le putem congela una cate una in pungute de plastic;E deajuns sa le scoatem din congelator cu o ora inainte de servire,sunt proaspete si bune!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Arrufadas ( Chifle de casã)

Arrufadas ( Chifle de casã)

1) Dizolvã drojdia în laptele cãldut. Amestecã fãina cu untul topit, un praf de sare finã,

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu nuca ,fulgi de migdale si halva

Cozonac cu nuca ,fulgi de migdale si halva

Aluatul l-am facut la masina de paine iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus.

1 vot    1 comentariu
5h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    Sunt o bunatate !

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

    Arata tare bine,mmmm,cred ca sunt o nebunie calde.Ai votul meu,felicitari.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

    Foarte bune chiflele facute in casa.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

      Ce bine arata si ce pofta mi-ai facut!!!!Felicitari ,nota 10 si votul meu!!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

      Foarte apetisante!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina(amestec pt paine)
  • 300ml lapte caldut
  • 25g drojdie proaspata
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Sunt o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Chifle cu lapte batut si mac