autor:

Lia Maria

» » Aluaturi si Foietaje

Chifle de leurda cu branza

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 august 2012

Ingrediente
200ml apa, ½ lingurita sare, ¼ lingurita zahar, 2 linguri ulei, 100g leurda tocata(eu am tocat-o la robot), 500g faina alba, 1,5 lingurita drojdie uscata, Umplutura:, 100g telemea de oaie, 100g urda, Glazura:, 1 ou, 2 lingurite seminte de floarea soarelui

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

In ordinea enumerate mai sus, am pus ingredientele in masina de paine, apoi am setat-o pentru framantare si dospire.
Intre timp, amestecam cele doua feluri de branza formand o pasta.
Cand semnalul sonor al masinii de paine, ne anunta ca si-a terminat treaba, rasturnam aluatul pe masa de lucru si-l mai framantam putin.
Impartim apoi aluatul in doua (pentru al putea lucra cu usurinta),il intindem cu sucitorul intr-un dreptunghi, grosimea auatului cam 5cm maxim, apoi taiem in patrate , pentru cornulete, sau decupam sfere , cu forma de chifle. Punem cate o lingurita de pasta de branza si rulam cornuletele sau inchidem formele…vezi foto:
Asezam chiflele in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam 20’ la crescut.
Intre timp pornim cuptorul aragazului.
Inainte de a le da la cuptor, le ungem cu oul batut si preseram seminte de floare pe fiecare chifla.Coacem pentru 30’.
le lasam putin la racit, dupa care se pot servi.
Sand delicioase si a doa zi cand se pot servi la micul dejun alaturi de un pahar de lapte.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle de leurda cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje

"Painici" cu ciuperci si pui

Trecand peste mica osteneala de le a asambla astfel incat sa nu se desfaca la cuptor, sunt niste

10 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Branzoaice moldovenesti

Branzoaice moldovenesti

1.Faina se cerne intr-un bol adanc. 2.Drojdia se amesteca cu 2 linguri de lapte cald si 1 lingura

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 26 august 2012

    Eu am leurda tot anul :))) din congelator, fireste. Intradevar este o planta primavaratica, dar prin congelare, o avem la indemana in orice perioada din an. Este foarte sanatoasa si buna la gust !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 august 2012

    Lia faina reteta. Mai este leurda acum? Eu stiam ca e buna doar primavara.

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 25 august 2012

    Acum se gaseste leurda?

    • In bucataria vesela

      In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 25 august 2012

      Nu am facut pana acum nimic cu leurda, nu stiu ce gust are, dar chiflele tale ma indeamna sa incerc. Va pupam, NT

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 24 august 2012

      Interesanta reteta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 200ml apa
  • ½ lingurita sare
  • ¼ lingurita zahar
  • 2 linguri ulei
  • 100g leurda tocata(eu am tocat-o la robot)
  • 500g faina alba
  • 1,5 lingurita drojdie uscata
  • Umplutura:
  • 100g telemea de oaie
  • 100g urda
  • Glazura:
  • 1 ou
  • 2 lingurite seminte de floarea soarelui

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Lia Maria (Chef de cuisine)

Eu am leurda tot anul :))) din congelator, fireste. Intradevar este o planta primavaratica, dar prin congelare, o avem la indemana in orice perioada din an. Este foarte sanatoasa si buna la gust !

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu gem si prune uscate