In ordinea enumerate mai sus, am pus ingredientele in masina de paine, apoi am setat-o pentru framantare si dospire.
Intre timp, amestecam cele doua feluri de branza formand o pasta.
Cand semnalul sonor al masinii de paine, ne anunta ca si-a terminat treaba, rasturnam aluatul pe masa de lucru si-l mai framantam putin.
Impartim apoi aluatul in doua (pentru al putea lucra cu usurinta),il intindem cu sucitorul intr-un dreptunghi, grosimea auatului cam 5cm maxim, apoi taiem in patrate , pentru cornulete, sau decupam sfere , cu forma de chifle. Punem cate o lingurita de pasta de branza si rulam cornuletele sau inchidem formele…vezi foto:
Asezam chiflele in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam 20’ la crescut.
Intre timp pornim cuptorul aragazului.
Inainte de a le da la cuptor, le ungem cu oul batut si preseram seminte de floare pe fiecare chifla.Coacem pentru 30’.
le lasam putin la racit, dupa care se pot servi.
Sand delicioase si a doa zi cand se pot servi la micul dejun alaturi de un pahar de lapte.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii