Chifle de secara

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Chifle de secara

Ingrediente

  • 300 g faina integrala de grau
  • 120 g faina de secara
  • 50 g faina alba
  • 275 ml apa
  • 2 linguri de lapte praf (nu neaparat)
  • 2 lingurite de sare (sau, dupa gust, ajunge si mai putina)
  • 2 lingurite zahar
  • 2 linguri unt sau putin ulei de masline
  • 20 g drojdie proaspata

Mod de preparare

Se pune apa calduta, drojdia si zaharul si se amesteca bine pana se dizolva tot. Se mai lasa un pic.

Apoi se amesteca cu restul ingredientelor si se framanta pana nu se mai lipeste de maini (nu e necesar f mult sa framantam). Se lasa la dospit 30 de minute.

Apoi se scoate pe masa, si se imparte in 8 parti egale. Se formeaza chiflele in ce forma vrem, cel mai simplu e sa facem chiflele rotunde, ca niste bilute. Chiar daca par mici, o sa creasca ele. Se aseaza in tava (incap perfect cele 8 chifle intr-o tava obisnuita de cuptor,care se unge inainte cu ulei (si faina) sau se pune hartie de copt in tava (preferabil). Eventual se pot cresta un pic deasupra sa aiba decor (sau nu); se pot unge cu putin ulei si decora cu diverse seminte ( fulgi de ovaz, eu am pus niste tarate deasupra). Se lasa la dospit cam inca o ora.

Se coc la 200 °C , cam 20 de minute. (depinde de cuptor). E preferat un cuptor electric, la programul \"cuptor ventilat\".

Ies mult mai gustoase decat orice paine de secara de la magazin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise