autor:

Zelma

» » Aluaturi si Foietaje

Chifle de secara

Autor: Zelma (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Zelma (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 aprilie 2009

Ingrediente
300 g faina integrala de grau, 120 g faina de secara, 50 g faina alba, 275 ml apa, 2 linguri de lapte praf (nu neaparat), 2 lingurite de sare (sau, dupa gust, ajunge si mai putina), 2 lingurite zahar, 2 linguri unt sau putin ulei de masline, 20 g drojdie proaspata

Dificultate: Medie Timp: 3h

1 vot

Mod de preparare

Se pune apa calduta, drojdia si zaharul si se amesteca bine pana se dizolva tot. Se mai lasa un pic.
Apoi se amesteca cu restul ingredientelor si se framanta pana nu se mai lipeste de maini (nu e necesar f mult sa framantam). Se lasa la dospit 30 de minute.
Apoi se scoate pe masa, si se imparte in 8 parti egale. Se formeaza chiflele in ce forma vrem, cel mai simplu e sa facem chiflele rotunde, ca niste bilute. Chiar daca par mici, o sa creasca ele. Se aseaza in tava (incap perfect cele 8 chifle intr-o tava obisnuita de cuptor,care se unge inainte cu ulei (si faina) sau se pune hartie de copt in tava (preferabil). Eventual se pot cresta un pic deasupra sa aiba decor (sau nu); se pot unge cu putin ulei si decora cu diverse seminte ( fulgi de ovaz, eu am pus niste tarate deasupra). Se lasa la dospit cam inca o ora.
Se coc la 200 °C , cam 20 de minute. (depinde de cuptor). E preferat un cuptor electric, la programul \"cuptor ventilat\".

Ies mult mai gustoase decat orice paine de secara de la magazin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle de secara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Chifle graham cu fulgi de secara

Chifle graham cu fulgi de secara

Amestecam fainurile cu sarea si bicarbonatul.Peste ele adaugam,putin cate putin, lapte batut pana

0 voturi    1 comentariu
1h
Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii

  • Lupe_Alexandra

    Lupe_Alexandra (Bucatar) , 30 aprilie 2014

    Sunt superr

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

    Minunate!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2009

    foarte bune

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2009

      Cred ca sunt tare gustoase.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2009

      Foarte bine arata, imi place.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2009

      reteta salvata si in curand va fii testata!multumesc

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

      Delicioase si sanatoase.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

1 vot

Ingrediente

  • 300 g faina integrala de grau
  • 120 g faina de secara
  • 50 g faina alba
  • 275 ml apa
  • 2 linguri de lapte praf (nu neaparat)
  • 2 lingurite de sare (sau
  • dupa gust
  • ajunge si mai putina)
  • 2 lingurite zahar
  • 2 linguri unt sau putin ulei de masline
  • 20 g drojdie proaspata

Raporteaza reteta

Lupe_Alexandra (Bucatar)

Sunt superr

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Pateuri cu branza