autor:

husni

» » Mancaruri cu carne

Chiftea in stil arab

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 25 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 25 mai 2009

Ingrediente
500 g carne de vita, 1 ceapa, 1 legatura patrunjel, 2 linguri pesmet, sare, condimente(piper,ienibahar su cardamom,macinate)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Carnea,cu ceapa si patrunjelul, se dau prin masina de tocat; apoi se mesteca;se pune pesmetul;de potriveste de sare si condimente,se mesteca f bine.
Se pune compozitia intr-o tava, neunsa(de preferat rotunda);se intinde cu mina,uniform;se portioneaza,cu degetele;eu am portionat cantitatea asta(500 g carne) in 8 bucati;pe bucatile, portionate, se pun felii de rosii.
Se da la cuptor;Dupa ce totul, fierbe,se lasa cca30 minute.
Se serveste cu cartofi pai si salata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftea in stil arab" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmalute banatene in foi de vita

Sarmalute banatene in foi de vita

Tocati ceapa marunt, radeti morcovul pe razatoarea mica si caliti-le in ulei la foc mic, adaugati

49 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Chiftele de vita

Chiftele de vita

Painea se pune la inmuiat intr-un vas cu apa. Cartoful si usturoiul se rad pe razatoarea mica. Frunzele

3 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

    Foarte interesanta reteta ta Camy.... Mi-ai dat o idee buna, cu siguranta am sa incerc sa o fac si eu.... Ai de la mine *****

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 februarie 2010

    Foarte buna.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

    Foarte practic!

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      foarte buna si sanatoasa.felicitari.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Si-n general,draga Silvia Varadi,usor de facut/

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Mie imi place tare mult mancarea Arabeasca.Astept retete noi.

    • Fara foto

      husni , 13 iulie 2009

      Si e f simpla,flori de piatra !Cu niste cartofi prajiti,o bunatate !

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 13 iulie 2009

      Si aceasta reteta imi place!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 500 g carne de vita
  • 1 ceapa
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 linguri pesmet
  • sare
  • condimente(piper,ienibahar su cardamom,macinate)

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Sidy (Chef de cuisine)

Foarte interesanta reteta ta Camy.... Mi-ai dat o idee buna, cu siguranta am sa incerc sa o fac si eu.... Ai de la mine *****

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pulpa de curcan in sos alb