autor:

Iuliana Matei

» » Mancaruri cu carne

Chiftele

Autor: Iuliana Matei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Iuliana Matei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 aprilie 2009

Ingrediente
1 kg carne tocata (amestec porc + vita), 4 cartofi mari, 3 cepe, 1 ou, condimente(sare, cimbru), 200gr faina

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se curata cartofii si ceapa si se dau prin razatoarea mica. Apoi se scurg de apa pe care si-o lasa.
Se amesteca, carenea tocata cu cartoful si ceapa si oul.
Se adauga condimetele.
Se face o singura bila pentru chiftea (care se da prin faina si apoi se turteste) si se prajeste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Paste cu chiftele din cârnați

Paste cu chiftele din cârnați

În congelator meu așteptau cuminți niște cârnați proaspeți făcuți de sora mea și pe care

4 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Paste si pizza
Chiftele cu nuca si usturoi

Chiftele cu nuca si usturoi

Intr-o farfurie, punem painea la inmuiat in lapte. Cartofii raciti, ii curatam de coaja si ii dam

15 voturi    12 comentarii
50 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine):

    Aratoase chiftelutele tale si cred ca si f bune la gust.Eu le pregatesc astfel : 1 kg carne tocata (puteti folosi numai carne din porc,carne tocata amestec porc si vita, carne de pasare) 2-3 cepe usturoi dupa gust 1 cartof potrivit 1 morcov potrivit 1 felie paine 2-3 legaturi marar 2 oua sare,piper,cimbru,tarhon faina ulei apa minerala Asezati carnea tocata intr-un lighenus,adaugati ceapa tocata,usturoiul zdrobit,verdeata tocata,painea inmuiata,stoarsa si faramitata,cartoful,morcovul. Cartoful si morcovul se pot pregati in doua variante.Ambele sunt bune,dau un gust grozav si chiftelele ies fragede si pufoase.Se pot fierbe putin si sa se paseze bine ca un piure,sau sa se toace prin masina de tocat carne sau prin razatoare si sa se adauge in compozitie. Eu mai mult folosesc varianta ca toate legumele folosite sa fie in starea lor naturala, crude.Le pasez pe toate la robot. Se amesteca toate ingredientele,se potriveste de sare,piper,cimbru,tarhon,se adauga ouale pentru legarea compozitiei si la sfarsit se adauga 1-2 linguri de ulei si putina apa minerala. Se lasa la rece cel putin o ora,dupa care se ia din compozitie cu o lingura si se fac bile,se trec prin faina si se aseaza pe un platou sau o tava,este mai usor la prajire,castigati timp.Fiecarei bile i se da forma dorita si se prajesc in ulei incins la foc potrivit.Dupa prajire le asezati pe hartie absorbanta pentru eliminarea surplusului de grasime.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    silviana maftei , 03 august 2009

    Varianta a 2 a Valentinei Ionita o practic si eu si adevarat sunt fragede si foarte gustoase,merita sa incercati

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

    Foarte aspectoase. E un preparat hranitor, acceptat de toti membrii familiei mele.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata (amestec porc + vita)
  • 4 cartofi mari
  • 3 cepe
  • 1 ou
  • condimente(sare
  • cimbru)
  • 200gr faina

Raporteaza reteta

Retete
de Iuliana Matei
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Se pun legumele la fiert.Se prepara perisoarele din carnea,orezul si ceapa,sare si piper.Din aceasta

2 voturi    7 comentarii
1h
Supe de carne
Mancare de cartofi

Mancare de cartofi

Se curata morcovii, ceapa si cartofii si se taie marunt. Sunca afumata se taie cubulete sau felii. Se

9 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Sarmale

Sarmale

Carnea se taie cuburi si se toaca cu masina. Se curata ceapa si jumatate din cantitate se caleste

5 voturi    4 comentarii
3h
Mancaruri cu carne

silviana maftei

Varianta a 2 a Valentinei Ionita o practic si eu si adevarat sunt fragede si foarte gustoase,merita sa incercati

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Caltabosi