autor:

Mihaela Kitchen

» » , , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post

Chiftele cu cartofi si cascaval

Autor: Mihaela Kitchen (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela Kitchen (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 noiembrie 2014

Ingrediente
500 grame cartofi (vreo 4 cartofi medii), 4 linguri de faina, 2 catei nu prea mari de usturoi, o legatura de patrunjel, 2 oua, ulei, sare si piper dupa gust, 200 grame cascaval sau branza telemea, o ceapa medie

Dificultate: Medie Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Se spala cartofii si se pun la fiert cu coaja. Testam cu ajutorul unui cutit si, atunci cand cartofii se inmoaie, ii scoatem si ii vom lasa la racit. Nu este neaparat necesar sa fierbem cartofii prea mult, pentru ca oricum ii vom praji sau coace la cuptor dupa. Cand s-au racit cartofii, ii curatam de coaja si ii dam pe razatoare sau ii pasam.



Intr-un bol incapator puneti cartofii rasi, adaugam 200 grame cascaval ras (sau branza), cei 2 catei de usturoi rasi fin, piper, sare (dupa gust) , cele 2 oua, ceapa tocata foarte marunt, 4 linguri de faina, legatura de patrunjel taiata marunt si amestecam compozitia pana se incorporeaza toate ingredientele.



Am preincalzit cuptorul la 180 grade Celsius si in tava am pus o hartie de copt. Am format chiftele de cartofi turtind intre palme bucatele de marimea unei nuci ceva mai mari din compozitia de mai sus. Compozitia fiind destul de lipicioasa, mi-am pudrat mainile cu faina in timp ce modelam. Am aranjat chiftelele in tava si am dat-o la cuptor pentru circa 45 de minute. Restul compozitiei care mi-a ramas, am format chiftelele de data aceasta de mai micute decat cele care le-am pus in tava si le-am prajit intr-o baie de ulei de masline pana s-au rumenit. Daca le faceti prea mari si le puneti la prajit, aveti grija sa le intoarceti pe o parte si pe alta de a se face complet. Pe cele care le-ati prajit, le scoateti pe o hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.

Compozitia mi-a iesit pentru 19 chiftelute.





Chiftelele cu cartofi fac o buna companie cu salata de tzatziki (reteta se gaseste aici: http://www.gustos.ro/retete-culinare/salata-tzatziki-4.html).



Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu cartofi si cascaval" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Ciuperci cu sos de leurda

Ciuperci cu sos de leurda

Se calesc ciupercile spalate sau curatate (daca e cazul), feliate, in ulei, impreuna cu ceapa si

1 vot    1 comentariu
45 min
Retete de post
Supa simpla, de chimion

Supa simpla, de chimion

Punem la fiert 3 litri apa, cand fierbe, adaugam zarzavatul maruntit si chimenul. Cand este fiert

14 voturi    8 comentarii
30 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 500 grame cartofi (vreo 4 cartofi medii)
  • 4 linguri de faina
  • 2 catei nu prea mari de usturoi
  • o legatura de patrunjel
  • 2 oua
  • ulei
  • sare si piper dupa gust
  • 200 grame cascaval sau branza telemea
  • o ceapa medie

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela Kitchen
Spanac cu ciuperci

Spanac cu ciuperci

Dupa ce am spalat spanacul si taiat coditele, l-am adaugat intr-o oala alaturi de ulei, patrunjel

5 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac cu orez

Spanac cu orez

Se incinge uleiul, se adauga ceapa maruntica, spanacul, rosia, patrunjelul, morcovul, sa se caleasca

11 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Biscuiti cu crema de capsuni

Biscuiti cu crema de capsuni

Se fac praf biscuitii cu ajutoul unui blender sau unei sticle, se adauga aromele in prafum de biscuiti,

4 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Retete de post

Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Ardei umpluti-reteta de post Ardei umpluti-reteta de post

Se pregatesc ardeii, se taie cotoarele si se scot semintele, se clatesc si se pun pe chiuveta la scurs. Se curata prazul, se toaca

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Iahnie de linte