autor:

» » Mancaruri cu carne

Chiftele cu ceapa caramelizata

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 kg carne de vita tocata, , 1/4 pahar smantana acrisoara, , 1 lingurita cimbru uscat, , 1 lingurita busuioc uscat, , 1 lingurita rozmarin uscat., Pentru ceapa caramelizata: 1 lingura ulei de masline, , 3 cepe rosii mijlocii taiate rondele, , 1 lingura otet aromat, , 2 lingurite miere.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se pun intr-un castron mai mare carnea, ierburile si smantana si se amesteca bine. Se imparte compozitia in 6 portii, se formeaza 6 chiftele plate, cu grosimea de 1,5 cm, si se pun deoparte la rece.
Pentru caramelizarea cepei: se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se dunstuiesc rondelele de ceapa circa 20 de minute, la foc potrivit (ceapa trebuie sa se inmoaie si sa se rumeneasca bine). Se adauga otetul si mierea si se mai lasa sa fiarba incet, aproximativ 10 minute, amestecand intruna.
Se incinge o tigaie pe foc, se unge cu un strat subtire de ulei si se prajesc chiftelele, cate 8 minute pe fiecare parte, la foc potrivit. Se servesc calde, cu ceapa caramelizata rasfirata deasupra si cu salata verde ca garnitura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tarta cu chiftele din pulpe de pui si ceapa caramelizata

Tarta cu chiftele din pulpe de pui si ceapa caramelizata

Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele sis area in robotul de bucatarie si se amesteca

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 1000 lei
3299.99 lei
2299.99 lei

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 kg carne de vita tocata
  • 1/4 pahar smantana acrisoara
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingurita rozmarin uscat.
  • Pentru ceapa caramelizata: 1 lingura ulei de masline
  • 3 cepe rosii mijlocii taiate rondele
  • 1 lingura otet aromat
  • 2 lingurite miere.

Raporteaza reteta

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Pui manastiresc