autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Chiftele cu ceapa caramelizata

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 kg carne de vita tocata, , 1/4 pahar smantana acrisoara, , 1 lingurita cimbru uscat, , 1 lingurita busuioc uscat, , 1 lingurita rozmarin uscat., Pentru ceapa caramelizata: 1 lingura ulei de masline, , 3 cepe rosii mijlocii taiate rondele, , 1 lingura otet aromat, , 2 lingurite miere.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se pun intr-un castron mai mare carnea, ierburile si smantana si se amesteca bine. Se imparte compozitia in 6 portii, se formeaza 6 chiftele plate, cu grosimea de 1,5 cm, si se pun deoparte la rece.
Pentru caramelizarea cepei: se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se dunstuiesc rondelele de ceapa circa 20 de minute, la foc potrivit (ceapa trebuie sa se inmoaie si sa se rumeneasca bine). Se adauga otetul si mierea si se mai lasa sa fiarba incet, aproximativ 10 minute, amestecand intruna.
Se incinge o tigaie pe foc, se unge cu un strat subtire de ulei si se prajesc chiftelele, cate 8 minute pe fiecare parte, la foc potrivit. Se servesc calde, cu ceapa caramelizata rasfirata deasupra si cu salata verde ca garnitura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tarta cu chiftele din pulpe de pui si ceapa caramelizata

Tarta cu chiftele din pulpe de pui si ceapa caramelizata

Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele sis area in robotul de bucatarie si se amesteca

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Balmoș

Balmoș

Puneți smântâna împreună cu laptele de bivoliță la fiert. Când începe

2 voturi    1 comentariu
35 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 kg carne de vita tocata
  • 1/4 pahar smantana acrisoara
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingurita rozmarin uscat.
  • Pentru ceapa caramelizata: 1 lingura ulei de masline
  • 3 cepe rosii mijlocii taiate rondele
  • 1 lingura otet aromat
  • 2 lingurite miere.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Rulouri de pui cu gorgonzola