autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Chiftele cu ceapa caramelizata

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 kg carne de vita tocata, , 1/4 pahar smantana acrisoara, , 1 lingurita cimbru uscat, , 1 lingurita busuioc uscat, , 1 lingurita rozmarin uscat., Pentru ceapa caramelizata: 1 lingura ulei de masline, , 3 cepe rosii mijlocii taiate rondele, , 1 lingura otet aromat, , 2 lingurite miere.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se pun intr-un castron mai mare carnea, ierburile si smantana si se amesteca bine. Se imparte compozitia in 6 portii, se formeaza 6 chiftele plate, cu grosimea de 1,5 cm, si se pun deoparte la rece.
Pentru caramelizarea cepei: se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se dunstuiesc rondelele de ceapa circa 20 de minute, la foc potrivit (ceapa trebuie sa se inmoaie si sa se rumeneasca bine). Se adauga otetul si mierea si se mai lasa sa fiarba incet, aproximativ 10 minute, amestecand intruna.
Se incinge o tigaie pe foc, se unge cu un strat subtire de ulei si se prajesc chiftelele, cate 8 minute pe fiecare parte, la foc potrivit. Se servesc calde, cu ceapa caramelizata rasfirata deasupra si cu salata verde ca garnitura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tarta cu chiftele din pulpe de pui si ceapa caramelizata

Tarta cu chiftele din pulpe de pui si ceapa caramelizata

Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele sis area in robotul de bucatarie si se amesteca

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Mancare de cartofi cu costita afumata

Mancare de cartofi cu costita afumata

Se taie costita bucati si se pune ca calit, apoi se adauga ceapa taiata marunt si se lasa sa se caleasca. Se

3 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 kg carne de vita tocata
  • 1/4 pahar smantana acrisoara
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingurita rozmarin uscat.
  • Pentru ceapa caramelizata: 1 lingura ulei de masline
  • 3 cepe rosii mijlocii taiate rondele
  • 1 lingura otet aromat
  • 2 lingurite miere.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Plăcintă cu carne