Chiftele cu sos de rosii

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Chiftele cu sos de rosii

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 300 gr. carne tocata de vita sau de porc,
  • 1 ou,
  • 3-4 rosii,
  • 2-3 linguri ulei de masline,
  • 2-3 catei de ustroi,
  • 2-3 linguri orez,
  • 1 morcov,
  • patrunjel,
  • oregano,
  • foi de dafine,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Se pune in cratita unu – doi catei de usturoi taiati in doua si uleiul de masline, dupa ce acesta s-a rumenit putin turnam sucul de rosii, (rosiile le spalam le indepartam pielita si le dam pe razatoare), morcovul taiat rondele si lasam pe foc sa fiarba.  Adaugam foaie de dafine si putin oregano. Intre timp amestecam carnea cu orezul, oul, sare si piper si facem perisoare potrivit de mari. Din 300gr. carne ies circa 10 bucati. Punem perisoarele in sosul care fierbe pe foc si le lasam sa fiarba la foc potrivit. Daca sosul de rosii scade mai adaugam apa asa incat in timpul fierberii, chiftelele sa fie acoperite aproape de tot cu sosul de rosii. La urma presuram patrunjel.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta