autor:

burdulea maria elena

» » Mancaruri cu carne

Chiftele de carne

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
400 g carne de vita, 200 g carne de porc, 200 g miez de paine, piper si sare dupa gust, 100 g ceapa, 200 g cartofi, 1 legatura patrunjel, cativa catei de usturoi, ou, faina, ulei.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine, ceapa razuita pe razatoarea cu gauri mici, adaugam cartofii curatati, spalati, razuiti pe razatoarea cu gauri mici si storsi foarte bine de zeama de amidon. Adaugam oul, verdeata tocata marunt, usturoiul zdrobit prin presa de usturoi, piperul si sarea. Se omogenizeaza totul bine prin framantare. Se formeaza chiftele (cam 18-20 de bucati)care se dau prin faina si se prajesc in ulei incins. Se servesc calde sau reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chiftele din carne prajite sau coapte la cuptor

Chiftele din carne prajite sau coapte la cuptor

Asezati carnea tocata intr-un lighenus,adaugati ceapa tocata,usturoiul zdrobit,verdeata tocata,painea

129 voturi    28 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
CHIFTELE DIN CARNE MARINATE

CHIFTELE DIN CARNE MARINATE

Sosul se prepara dintr-o lingura de digesta praf desfacuta in putina apa calduta,frunzele de dafin,putin

30 voturi    7 comentarii
10 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mosor Ciprian , 13 februarie 2014

    buuuun

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 martie 2012

    Ana-Maria sunt bucuroasa daca ti-au placut.

  • Fara foto

    ANA-MARIA IONESCU (Bucatar) , 27 martie 2012

    au iesit super!multumim!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      Si mie imi place sa pun catof in chiftele,le face mai pufoase.

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

      Reteta de salvat pentru "ciraci". Nu trebuie sa lipseasca din nici o bucatarie romaneasca, aceasta reteta !.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Cand am la dispozitie mai mult timp, imi place sa folosesc aceasta reteta, sunt tare bune si mai diversific preparatul.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2009

      Foarte bune. Eu nu adaug cartofi, desi sunt pufoase.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

12 voturi

Ingrediente

  • 400 g carne de vita
  • 200 g carne de porc
  • 200 g miez de paine
  • piper si sare dupa gust
  • 100 g ceapa
  • 200 g cartofi
  • 1 legatura patrunjel
  • cativa catei de usturoi, ou
  • faina
  • ulei.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

12 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Rulada simpla de carne

Rulada simpla de carne

Inmuiem painea in lapte, apoi stoarcem, dupa care ingredientele de mai sus in afara de ulei si pesmet

5 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ana-Maria sunt bucuroasa daca ti-au placut.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Ciolan afumat la cuptor cu cartofi copti