autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Chiftele de curcan cu verdeturi

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Ingrediente
2 linguri ulei de masline, 1 ceapa de marime medie, tocata marunt, 3 catei de usturoi, tocati, 2 felii de pâine aiba, farâmitate, 1/4 cana lapte degresat (1%), 450 g piept slab de curcan, tocat, 1/2 cana patrunjel tocat, 1 ou mare, 1/3 cana brânza parmezan rasa, 1/4 cana stafide uscate, 3/4 cana salvie frecata, 1/2 lingurita sare, 2 linguri faina, 1 conserva (800 g) rosii taiate, 3 fâsii (7,5 cm x 1 cm) coaja de portocala, 225 g paste fusilli din faina integrala

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Într-o tigaie mare, se incinge o lingura de ulei, la foc potrivit. Se adauga ceapa si usturoiul si se calesc 7 minute sau pâna devin aurii. Se scot Într-un castron mare. Se pun În castron pâinea faramitata si laptele; se lasa sa stea 1 minut ca sa se moaie painea.
2. Se adauga carnea de curcan, patrunjelul, oul, parmezanul, stafidele, salvia si sarea; se amesteca bine. Se formeaza 24 de chiftele de marimea unei nuci. Se dau chiftelele prin faina, scuturând faina În exces.
3. În aceeasi tigaie, se Încalzeste restul de 1 lingura de ulei, la foc potrivit. Se adauga chiftelele si se prajesc amestecând 3 minute, sau pâna se rumenesc. Se adauga rosiile si coaja de portocala si se pun la fiert. Când fierb, se face focul mic; se acopera si se fierb 12 minute sau pâna sunt facute chiftelele.
4. Între timp, Într-o cratita mare cu apa fiarta se fierb pastele. Se scurg si se amesteca Într-un castron mare cu chiftelele si sosul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de curcan cu verdeturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mancarica bucovineana de pui

Mancarica bucovineana de pui

Ceapa se taie marunt si se caleste in 50ml ulei, apoi adaugam morcovul rondele, ardeiul, telina si

3 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
PIFTIE

PIFTIE

Piciorusele se taie,dupa cum doriti(2-4),se pune la fiert in apa cat sa le acopere 2-3 degete.

9 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa de marime medie
  • tocata marunt
  • 3 catei de usturoi
  • tocati
  • 2 felii de pâine aiba
  • farâmitate
  • 1/4 cana lapte degresat (1%)
  • 450 g piept slab de curcan
  • tocat
  • 1/2 cana patrunjel tocat
  • 1 ou mare
  • 1/3 cana brânza parmezan rasa
  • 1/4 cana stafide uscate
  • 3/4 cana salvie frecata
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri faina
  • 1 conserva (800 g) rosii taiate
  • 3 fâsii (7,5 cm x 1 cm) coaja de portocala
  • 225 g paste fusilli din faina integrala

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
RULADA DE CURCAN UMPLUTA CU LEGUME