autor:

» » Mancaruri cu carne

Chiftele de curcan cu verdeturi

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Ingrediente
2 linguri ulei de masline, 1 ceapa de marime medie, tocata marunt, 3 catei de usturoi, tocati, 2 felii de pâine aiba, farâmitate, 1/4 cana lapte degresat (1%), 450 g piept slab de curcan, tocat, 1/2 cana patrunjel tocat, 1 ou mare, 1/3 cana brânza parmezan rasa, 1/4 cana stafide uscate, 3/4 cana salvie frecata, 1/2 lingurita sare, 2 linguri faina, 1 conserva (800 g) rosii taiate, 3 fâsii (7,5 cm x 1 cm) coaja de portocala, 225 g paste fusilli din faina integrala

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Într-o tigaie mare, se incinge o lingura de ulei, la foc potrivit. Se adauga ceapa si usturoiul si se calesc 7 minute sau pâna devin aurii. Se scot Într-un castron mare. Se pun În castron pâinea faramitata si laptele; se lasa sa stea 1 minut ca sa se moaie painea.
2. Se adauga carnea de curcan, patrunjelul, oul, parmezanul, stafidele, salvia si sarea; se amesteca bine. Se formeaza 24 de chiftele de marimea unei nuci. Se dau chiftelele prin faina, scuturând faina În exces.
3. În aceeasi tigaie, se Încalzeste restul de 1 lingura de ulei, la foc potrivit. Se adauga chiftelele si se prajesc amestecând 3 minute, sau pâna se rumenesc. Se adauga rosiile si coaja de portocala si se pun la fiert. Când fierb, se face focul mic; se acopera si se fierb 12 minute sau pâna sunt facute chiftelele.
4. Între timp, Într-o cratita mare cu apa fiarta se fierb pastele. Se scurg si se amesteca Într-un castron mare cu chiftelele si sosul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de curcan cu verdeturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa de marime medie
  • tocata marunt
  • 3 catei de usturoi
  • tocati
  • 2 felii de pâine aiba
  • farâmitate
  • 1/4 cana lapte degresat (1%)
  • 450 g piept slab de curcan
  • tocat
  • 1/2 cana patrunjel tocat
  • 1 ou mare
  • 1/3 cana brânza parmezan rasa
  • 1/4 cana stafide uscate
  • 3/4 cana salvie frecata
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri faina
  • 1 conserva (800 g) rosii taiate
  • 3 fâsii (7,5 cm x 1 cm) coaja de portocala
  • 225 g paste fusilli din faina integrala

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Dovlecei umpluti