autor:

husni

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Chiftele de dovlecei

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 septembrie 2010

Ingrediente
-1 kg dovlecei, -1/2 ceapa, f.marunt, -4-5 catei de usturoi,, -2 lingurite de marar tocat, -2 lingurite de patrunjel tocat, -1 ou, -30 g de faina, -50 g de telemea ,rasa,pe razatoarea cu gauri mici, -sare si piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 2h

21 voturi

Mod de preparare

Dovlecelul,spalat,se rade pe razatoarea cu gauri mari;se presara cu 1/4 lingurita de sare si se lasa cca 30 minute.Daca e nevoie,dovlecelul se curata si i se scot semintele;eu,aici,am dovlecei mai mici;nu e nevoie.
Dupa cca 30 minute,se stoarce,bine(in miini),apoi se amesteca cu celelate ingredient.
Se potriveste de sare si piper.Din compozitia rezultata,se formeaza chiftelute.Chiftelutele se prajesc;apoi,se pun pe servet sbsorbant,sa se extraga surplusul de grasime.
Se servesc calde,cu diferite garniture,salate.
Mie,imi ies cca 25 de chiftelute dint-un kg de dovlecei.
Pt.chiftelutele astea,e mai bine ca dovlecelul sa nu fie f.tinar;e mai putin apos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chiftele de dovlecei

Chiftele de dovlecei

Se curata dovleceii de coaja, se dau pe razatoarea mare, se dau cu un praf de sare si se lasa jumatate

24 voturi    6 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Chiftele din dovlecei de post

Chiftele din dovlecei de post

Spalam dovleceii ii curatam si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii lasam 10-15 minute sa stea

5 voturi    16 comentarii
45 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 08 octombrie 2010

    eu faceam altfel chiftelutele astea dar ale tale cred ca-s mai bune

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2010

    Am facut si eu in primavara si au iesit foarte bune!

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2010

    Cami,sunt o bunatate.Ce sa spun,mi-ai facut pofta de ele.*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2010

      Foarte bun!!!am sã fac si eu:)

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2010

      Foarte fine si aromate!Prezentare de 5*****

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2010

      Reteta asta de chiftele de dovlecei,o fac de multa vreme,Costy(dar,rar,pt. ca e gras);exact asa. Si,fii sigur(a),reuseste. Dovlecelul,lasa f. multa apa,care se arunca,bineinteles. Cantitatea de faina si ou,e suficienta;dar,daca vrei,pune mai mult;spune-ne si noua cum a iesit! Dar,bineinteles,chiftelutele de dovlecel sint mai moi decit cele de carne.Trebuie prajite cu putina grija.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2010

      Bune chiftelute! O sa ma fac vegetariana cu voi. Aveti retete foarte bune fara carne.

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2010

      reteta este foarte buna, totusi zic ca un ou si 30 grame de faina(o lingura) sunt cantitati mici pentru a se lega compozitia.am sa o incerc si revin cu detalii.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

21 voturi

Ingrediente

  • -1 kg dovlecei
  • -1/2 ceapa, f.marunt
  • -4-5 catei de usturoi,
  • -2 lingurite de marar tocat
  • -2 lingurite de patrunjel tocat
  • -1 ou
  • -30 g de faina
  • -50 g de telemea ,rasa,pe razatoarea cu gauri mici
  • -sare si piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

eu faceam altfel chiftelutele astea dar ale tale cred ca-s mai bune

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Placinta cu iepure si verdeturi