autor:

Gustos_Ro

» » Aperitive

Chiftele de legume cu ciuperci

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 iulie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 iulie 2014

Ingrediente
500 g cartofi, 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 telina mica, 200 g ciuperci, 2 oua, 50 g branza, 1 cana untura sau ulei, 2 linguri faina Gold Maya, Sare si piper

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

3 voturi

Mod de preparare

Cartofii, morcovii, radacina de patrunjel si telina se curata, se spala si se fierb, intregi, in apa clocotita cu sare.



Cand sunt gata, se scot, se lasa la racit, dupa care se dau prin masina de tocat Heinner. Ciupercile se curata, se spala, se taie in felii si se prajesc in untura sau ulei, se scurg si se dau si ele prin masina de tocat Heinner, dupa care se amesteca, intr-un castron cu legumele, ouale, faina Gold Maya, branza, sare si piper dupa gust.



Se modeleaza chiftelutele.



Se tavalesc prin faina Gold Maya si se prajesc in untura incinsa.



Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Heinner.



Reteta veche “Chiftele de legume cu ciuperci” era folosita in satele din Bucovina la finalul secolului 19. Reteta a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de legume cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Chiftele de ciuperci cu legume

Chiftele de ciuperci cu legume

1. Se calesc ciupercile tocate cu ceapa tocata. 2. Se amesteca cu legumele zdrobite cu furculita,

49 voturi    16 comentarii
20 min
Retete de post
Dovlecei cu patrunjel

Dovlecei cu patrunjel

Se spala, se curata , se taie cubulete dovleceii si se soteaza in uleiul incins.Cand sunt usor rumeniti

3 voturi    1 comentariu
20 min
Aperitive
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Felicia Gheorghe , 11 aprilie 2016

    Daca tot preferam chiftelutele din legume... nu le mai prajim in untura. De asemenea, prefer sa le "tavalesc" prin pesmet, nu prin faina. In rest... o reteta minunata. Multumim!

  • Fara foto

    Rodica Rotarasu , 04 decembrie 2014

    de ce cu masina Heinner nu intra legumele in masinele noastre de tocat?ha,ha.

  • Marius_Gîlcă

    Marius_Gîlcă (Bucatar sef) , 14 octombrie 2014

    DA E FOARTE BUNA

    • Fara foto

      Mira Moreno , 14 octombrie 2014

      Stoenescu, nu fii necajit ! Noi, cei care am trit in "epoca de aur" putem adapta ORICE!

    • Fara foto

      Stoenescu Ninel , 12 august 2014

      sunt lesint de uimire si plin de ciuda ca nu pot prepara aceste minunate chiftele fiindca nu am in dotare aceaa masina de macinat Heinner si faina Gold Maya.Nu o sa reusesc in aceasta viata sa fac rost de aceste tehnilogii si fainuri asa ca o sa mor cu gandul la ele!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

3 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

5 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

2 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Marius_Gîlcă

Marius_Gîlcă (Bucatar sef)

DA E FOARTE BUNA

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Cartofi cu salvie la cuptor