autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Chiftele de porc cu soia

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 ianuarie 2010

Ingrediente
500 g carne tocata de porc, 1 plic de 100 g cuburi de soia, 2 oua, 5-6 catei de usturoi, 1 ceapa, 1 morcov mic (carota), 200 ml ulei pentru prajit, 5 linguri de faina, 1 lingura ketchup, 1 legatura marar proaspat sau in otet, sare, piper, cimbru

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

11 voturi

Mod de preparare

Puneti cuburile de soia la inmuiat in apa calda pana se umfla bine, apoi stoarceti-le. Curatati si tocati ceapa, taiati usturoiul felii si dati morcovul pe razatoarea mare. Puneti la calit in 3 linguri de ulei ceapa si morcovul, adaugati 1 lingura de ketchup, putina apa si caliti pana scade bine zeama.
Tocati soia impreuna cu usturoiul (in blender sau cu masina de tocat carne) si puneti intr-un castron carnea tocata, soia, ouale, cimbru, sare piper, apoi adaugati legumele calite si mararul tocat marunt. Daca folositi marar in otet trebuie bine clatit. Omogenizati bine compozitia.
Formati cu mana uda chiftele de marime potrivita, cam cat o lingura de carne, pe care le asezati pe un fund de lemn ud. Puneti uleiul la incinns si pregatiti o tava in care puneti faina. Cand s-a incins bine uleiul, dati chiftelele prin faina, le scuturati putin cu palma si le turtiti putin, apoi le puneti la prajit. Se prajesc pe ambele parti cate 4-5 minute pana se rumenesc si se scot pe hartie absorbanta.
Eu folosesc destul de des soia cand fac preparate cu carne tocata de porc pentru ca absoarbe grasimea si sunt mai sanatoase. Se servesc ca atare sau cu diferite garnituri. Eu am preparat piure de cartofi si sos de rosii.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de porc cu soia" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Gratar din ceafa de porc

Gratar din ceafa de porc

Feliezi ceafa, o lasi la marinat pentr o ora in amestec de vin, sare, condimente dupa placere, ceapa,

2 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
File de pasare cu rosioare chery

File de pasare cu rosioare chery

Intr-un vas rezistent la cuptor (pyrex)se pun componentele pentru sos ,se amesteca si se dau la cuptor

6 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine):

    Am pregatit chiftelutele Doinei cu soia, deoarece nu am gatit cu soia niciodata pana acum, si au iesit foarte aromate. Combinatia cu piureu de cartofi si sos de rosii este o foarte buna idee si aspectuoasa in acelasi timp. Le-am servit cu muraturi asortate. Se pot servi separat sau incalzite in sosul de rosii.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nick Rs (Bucatar) , 09 februarie 2015

    Cu siguranta o sa incerc sa le fac si eu dar la cuptor, e buna ideea.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iulie 2012

    Sunt foarte bune,eu le pun in cuptor pe hartie de copt.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2010

    Delicioase!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 04 aprilie 2010

      Delicioase si foarte aromate.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

      Nu am facut niciodata piftele in combinatia carne-soia. Am sa incerc si eu. Dupa cum arata,imi vine sa iau una din poza.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

11 voturi

Ingrediente

  • 500 g carne tocata de porc
  • 1 plic de 100 g cuburi de soia
  • 2 oua
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mic (carota)
  • 200 ml ulei pentru prajit
  • 5 linguri de faina
  • 1 lingura ketchup
  • 1 legatura marar proaspat sau in otet
  • sare
  • piper
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Nick Rs (Bucatar)

Cu siguranta o sa incerc sa le fac si eu dar la cuptor, e buna ideea.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Stufat de vita Stufat de vita

Se taie carnea in cuburi mici (cca 2 cm) si se rumeneste in margarina si cca. 2 linguri de ulei de masline. Adaugam boiaua si chimionul,

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Rulouri din piept de curcan cu sunca in sos de rodii