autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Chiftele de somon

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
1 cartof (225 g), taiat felii subtiri, 6 lingurite mustar de Dijon, 3 linguri marar proaspat tocat, 2 linguri otet de cidru, 1 lingurita zahar brun deschis, 2 linguri maioneza usoara, 1 lingurita coaja rasa de lamâie, 2 linguri suc proaspat de lamâie, 1 conserva (420 g) somon roz, scurs, 2 linguri patrunjel tocat, 2 linguri pesmet simplu, 1 lingura ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Într-o oala mica cu apa fiarta se fierbe cartoful 7 minute sau pâna este fraged. Se scurge, se pune Într-un castron mare si se face piure. Se lasa deoparte sa se raceasca la temperatura camerei.
2. Între timp, intr-un castronel, se amesteca 4 lingurite de mustar, mararul, otetul, zaharul brun si 2 linguri de apa. Sosul de mustar si marar se Iasa
deoparte.
4. În castronul cu cartoful piure se adauga maioneza, restul de 2 lingurite de mustar, coaja de lamâie si sucul de lamâie. Se adauga somonul si se amesteca. Din compozitie se formeaza 4 chiftele. Într-un castron putin adânc sau pe o hârtie cerata, se amesteca patrunjelul si pesmetul. Se dau chiftelele prin acest amestec, batându-le usor.
5. Într-o tigaie mare de teflon, se Încalzeste uleiul la foc potrivit. Se adauga chiftelete de somon si se prajesc 4 minute pe fiecare parte sau pâna când sunt fierbinti si crocante. Se servesc cu sosul de mustar si marar deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de somon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Crap romanesc prajit

Crap romanesc prajit

Pestele portionat se sareaza si se lasa cam o ora in frigider ca sa traga sarea. Se pune faina intr-o

2 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Peste Alb la Cuptor in Felii de Costita Afumata

Peste Alb la Cuptor in Felii de Costita Afumata

Incalzim cuptorul. Taiem foarte marunt frunzele de rozmarin. Condimentam fileurile de peste cu

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 cartof (225 g)
  • taiat felii subtiri
  • 6 lingurite mustar de Dijon
  • 3 linguri marar proaspat tocat
  • 2 linguri otet de cidru
  • 1 lingurita zahar brun deschis
  • 2 linguri maioneza usoara
  • 1 lingurita coaja rasa de lamâie
  • 2 linguri suc proaspat de lamâie
  • 1 conserva (420 g) somon roz
  • scurs
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 2 linguri pesmet simplu
  • 1 lingura ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Peste tilapia prajit cu lamaie si cumin