Chiftele din inimi

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 1 kg inimi de porc/ vita;
  • - 3 cepe;
  • - 1 cartof fiert;
  • - 1 morcov;
  • - 4 oua;
  • - 3 catei de usturoi;
  • - 1 legatura de patrunjel verde;
  • - 2 - 3 linguri faina;
  • - 150 ml ulei;
  • - sare, piper.

Mod de preparare

Inimile se taie bucati, se curata de cheaguri de sange si tendoane, se lasa in apa rece 15 - 20 minute.

Carnea se scurge bine de apa, se da prin masina de tocat impreuna cu cartoful fiert, ceapa si morcovul.

Ingredientele se pun intr-un castron, se adauga usturoiul tocat marunt, verdeata tocata marunt, ouale, sare, piper, dupa gust.

Se amesteca bine ingredientele iar din compozitia rezultata se formeaza chiftele care se pot da prin pesmet si se prajesc in ulei incins sau se pot coace in cuptor, la foc potrivit, intr-o tava, pe hartie de copt.

Daca nu s-au consumat toate chiftelele, se poate prepara un sos din: 1 lingura faina, 2 linguri de ulei, 3 linguri bulion, sare, piper, 1 foaie dafin, 1 lingura otet, 1 lingurita zahar, 400 ml apa calda sau supa, in care se fierb piftelele cca. 10 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de ciocolata cu crema caramel

Tort de ciocolata cu crema caramel

Tort de ciocolata cu crema caramel
Chiftele in aluat de bere

Chiftele in aluat de bere

Chiftele in aluat de bere. Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea...

Chiftele in aluat de bere
Prajitura cu mere si nuci caramelizate

Prajitura cu mere si nuci caramelizate

Prajitura cu mere si nuci caramelizate
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor