autor:

costy1969

» » , Aperitive, Mancaruri cu carne

Chiftele din inimi

Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 octombrie 2009

Ingrediente
- 1 kg inimi de porc/ vita, - 3 cepe, - 1 cartof fiert, - 1 morcov, - 4 oua, - 3 catei de usturoi, - 1 legatura de patrunjel verde, - 2 - 3 linguri faina, - 150 ml ulei, - sare, piper.

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Inimile se taie bucati, se curata de cheaguri de sange si tendoane, se lasa in apa rece 15 - 20 minute.

Carnea se scurge bine de apa, se da prin masina de tocat impreuna cu cartoful fiert, ceapa si morcovul.

Ingredientele se pun intr-un castron, se adauga usturoiul tocat marunt, verdeata tocata marunt, ouale, sare, piper, dupa gust.

Se amesteca bine ingredientele iar din compozitia rezultata se formeaza chiftele care se pot da prin pesmet si se prajesc in ulei incins sau se pot coace in cuptor, la foc potrivit, intr-o tava, pe hartie de copt.

Daca nu s-au consumat toate chiftelele, se poate prepara un sos din: 1 lingura faina, 2 linguri de ulei, 3 linguri bulion, sare, piper, 1 foaie dafin, 1 lingura otet, 1 lingurita zahar, 400 ml apa calda sau supa, in care se fierb piftelele cca. 10 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din inimi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
ostropel de pui cu cartofi

ostropel de pui cu cartofi

Puiul se fierbe in apa, se spumeaza si obligatoriu se strecoara zeama. Cartofii se fierb separat,

9 voturi    9 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Musaca de pui cu masline si legume

Musaca de pui cu masline si legume

Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie felii, dupa care ii punem la fiert in apa cu sare

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

3 voturi

Ingrediente

  • - 1 kg inimi de porc/ vita
  • - 3 cepe
  • - 1 cartof fiert
  • - 1 morcov
  • - 4 oua
  • - 3 catei de usturoi
  • - 1 legatura de patrunjel verde
  • - 2 - 3 linguri faina
  • - 150 ml ulei
  • - sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete
de costy1969
CARTOFI NOI CU DOVLECEI

CARTOFI NOI CU DOVLECEI

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dovleceii se spala,se curata

1 vot    1 comentariu
55 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

Cartofii se spala bine,se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dupa ce au fiert,se lasa la racit,se

10 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

Ceapa se curata si se taie marunt; Dovleceii se spala,se curata de coaja,se taie cuburi sau felii

16 voturi    4 comentarii
50 min
Supe de legume
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Snitele crocante