Chiftele din inimi

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 1 kg inimi de porc/ vita;
  • - 3 cepe;
  • - 1 cartof fiert;
  • - 1 morcov;
  • - 4 oua;
  • - 3 catei de usturoi;
  • - 1 legatura de patrunjel verde;
  • - 2 - 3 linguri faina;
  • - 150 ml ulei;
  • - sare, piper.

Mod de preparare

Inimile se taie bucati, se curata de cheaguri de sange si tendoane, se lasa in apa rece 15 - 20 minute.

Carnea se scurge bine de apa, se da prin masina de tocat impreuna cu cartoful fiert, ceapa si morcovul.

Ingredientele se pun intr-un castron, se adauga usturoiul tocat marunt, verdeata tocata marunt, ouale, sare, piper, dupa gust.

Se amesteca bine ingredientele iar din compozitia rezultata se formeaza chiftele care se pot da prin pesmet si se prajesc in ulei incins sau se pot coace in cuptor, la foc potrivit, intr-o tava, pe hartie de copt.

Daca nu s-au consumat toate chiftelele, se poate prepara un sos din: 1 lingura faina, 2 linguri de ulei, 3 linguri bulion, sare, piper, 1 foaie dafin, 1 lingura otet, 1 lingurita zahar, 400 ml apa calda sau supa, in care se fierb piftelele cca. 10 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise